Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit

Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit

Fans hebben gestemd over wie hun favoriete Doctor Who tot nu toe is. Wie wint?

Jim Pedd, 9 januari 2021 om 17:16

TV Insider keek naar aanleiding van de nieuwe Doctor Who-special Revolution of the Daleks naar de favoriete Doctor van fans van de franchise.
De serie bestaat nu alweer meer dan vijftig jaar en in die tijd hebben 13 mensen de rol gespeeld. Het begon allemaal met William Hartnell in 1963 en in 2018 nam Jodie Whittaker het van hem over. Meer dan zesduizend mensen stemden en konden kiezen tussen alle acteurs die de rol ooit speelden.

Favoriete Doctor
Het was, weinig verrassend genoeg, Whittaker die de strijd won. Zij is de eerste vrouw die in de huid van de Doctor kroop en gaat nu richting haar derde seizoen (en het dertiende van de rebootserie). Ze volgde Christopher Eccleston (2005), David Tennant (2005-2010), Matt Smith (2010-13) en Peter Capaldi (2014-17) op.

En voor fans is zij dus de leukste Doctor die we tot nu toe hebben kunnen zien. Via haar leerden we ook de waarheid over de Time Lords. Zij bleek het Timeless Child te zijn, vanuit wie de Time Lords ontstonden.

In de poll van TV Insider volgen Tom Baker (1974-81) en Tennant haar op. Zij behoren ook tot de favoriete Doctors van de fans van de BBC-serie.

Lees ook: Hartverwarmende reacties 'Doctor Who'-fans op mogelijk vertrek Jodie Whittaker

Lees ook: BBC en Jodie Whittaker reageren op geruchten rond vertrek uit 'Doctor Who'

Bron: TV Insider

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jodie Whittaker, Tom Baker, David Tennant

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws