search

Ons nieuws van zaterdag 9 januari 2021

Henry Cavill heeft goed nieuws voor 'The Witcher'
Series / Nieuws

Henry Cavill heeft goed nieuws voor 'The Witcher'

Recent maakte Henry cavill een smakker op de set van The Witcher.

Een paar weken geleden werd duidelijk dat Henry Cavill een flinke smakker maakte op de set van de serie The Witcher. De opnames voor het tweede seizoen liepen daardoor weer tegen een probleem aan.

Netflix hoopt ongetwijfeld het tweede seizoen van de successerie in 2021 op het kleine scherm te brengen. Of dit gaat lukken, is nog onzeker, maar gelukkig duurt het jaar nog lang. Cavill gaf via Instagram een update over zijn fysieke gestel:

"We zitten hier vast in het Verenigd Koninkrijk, dus ik gebruik mijn enige dagelijkse buitentraining nu om te gaan joggen, de eerste keer sinds mijn hamstringblessure! (Daarover een andere keer meer).

Het was niet snel, maar het was zeker ver, maar het was een grote stap in mijn herstel, en mijn eerste stap om weer in de stemming te komen na een kerst waarbij misschien meer dan een paar glazen glühwein waren betrokken, en een uitzonderlijk dikke kalkoen."

In het tweede seizoen gaan we meer te zien krijgen van het personage Geralt of Rivia van Cavill. Uiteraard keren Anya Chalotra (Yennefer) en Freya Allan (Ciri) terug en nieuw zijn Paul Bullion (Lambert), Yasen Atour (Coën) en Basil Eidenbenz (Eskel).

Bekijk op instagram


Lees ook: Netflix neemt afscheid van Roach in 'The Witcher'

Lees ook: Dit is de volgende 'The Witcher'-achtige franchise van Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De veelbelovende nieuwe series in 2021 die je moet zien
Series / Featured

De veelbelovende nieuwe series in 2021 die je moet zien

Dit jaar verschijnen weer heel wat grote nieuwe series op tv.

In 2021 verschijnen er enkele grote en belovende nieuwe series op televisie, en dan uiteraard uit streaming. Hieronder een overzicht met een aantal van die series. Er zijn er waarschijnlijk nog veel meer!

Zes Marvel-series op Disney+ (Disney+)

Marvel en Disney+ brengen het Marvel Cinematic Universe naar de huiskamer met maar liefst zes series in 2021. Volgende week starten we met WandaVision en daarna volgen de live-action avonturen in The Falcon and the Winter Soldier, Loki, Ms. Marvel en Hawkeye. Ook verschijnt er de animatieserie What If...



Shadow and Bone (Netflix)

Deze avonturenserie van Netflix, in april te zien, is een verfilming van de verhalen van Leigh Bardugo. Het verhaal speelt zich af in een wereld die in tweeën wordt gedeeld door een enorme barrière van duisternis en waar onnatuurlijke wezens doen zich tegoed aan menselijk vlees. De jonge soldaat Alina Starkov uit het door Rusland geïnspireerde koninkrijk Ravka ontdekt onverwacht een kracht die haar beste vriend zou kunnen redden en uiteindelijk haar land zou kunnen verenigen.



Zack Snyder's Justice League (HBO Max)

Deze miniserie is de soort van Director's Cut van de film Justice League uit 2017. De vierdelige show laat zien hoe de Justice League-leden Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash en Cyborg zich verenigen om het op te nemen tegen de buitenaardse schurken Steppenwolf en Darksheid. In maart te zien.



The Book of Boba Fett (Disney+)

Na twee seizoenen van The Mandalorian verschijnt in december het eerste of eenmalige seizoen van de spin-off The Book of Boba Fett. Vermoedelijk direct daarna verschijnt alweer het derde seizoen van The Mandalorian en wie weet valt dit nog in december 2021.



Vikings: Valhalla (Netflix)

Dit vervolg op Vikings speelt zich 100 jaar later af. Het einde van het tijdperk van Vikingen is nabij als het Engelse Koninkrijk zich staande weet te houden. De dood van King Edward the Confessor zorgt ervoor dat drie lords de Engelse troon claimen en dit verandert de toekomst van Engeland compleet. Eind 2021 te zien.



The Nevers (HBO)

Deze sci-fi dramaserie verschijnt ergens in de zomer van 2021. De serie werd bedacht door The Avengers en Firefly-kopman Joss Whedon. The Nevers wordt beschreven als een episch sciencefictiondrama over een bende Victoriaanse vrouwen die ongebruikelijke vaardigheden, meedogenloze vijanden en een missie hebben die de wereld zou kunnen veranderen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-schurk Loki heeft grote toekomst op Disney+
Series / Nieuws

Marvel-schurk Loki heeft grote toekomst op Disney+

In mei verschijnt op Disney+ de Marvel-serie Loki. Maar daarna gaat de show gewoon door.

De Marvel-schurk Loki was er al vroeg bij in het Marvel Cinematic Universe. Hij was de eerste keer te zien in Thor uit 2011 en vervolgens in The Avengers, Thor: The Dark World, Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Later dit jaar krijgt het personage van Tom Hiddleston een eigen serie op DIsney+. We zien dan hoe zijn avontuur verder gaat na zijn gelukkige ontsnapping in Endgame waarin hij de Tesseract te pakken krijgt en naar een andere tijd teleporteert.

Tweede seizoen in de maak
Nu blijkt dat er ook een tweede seizoen van Loki komt. Het eerste seizoen werd namelijk geschreven door Michael Waldron en hij gaat nu aan de slag met een eerste scenario voor de Star Wars-film van Kevin Feige, de grote baas van Marvel.

Daarna gaat Waldron werken aan het tweede seizoen van Loki. De kans bestaat overigens dat dit dan niet per se met de Loki van Hiddleston is. Zo bestaat Kid Loki, en het Multiverse wordt ook opengezet.



Lees ook: Instagram foto aanstaande Marvel Studios-serie 'Loki' teased terugkeer Lady Sif

Lees ook: Disney+ deelt een nieuwe foto van Tom Hiddleston in Marvel-serie 'Loki'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe regisseurs voor Disney+-serie 'Moon Knight' van Marvel
Series / Nieuws

Nieuwe regisseurs voor Disney+-serie 'Moon Knight' van Marvel

Oscar Isaac zal de titulaire superheld spelen in de langverwachte serie van Marvel.

Oscar Isaac keert na zijn rol als Apocalypse in X-Men: Apocalypse binnenkort terug naar de wereld van Marvel als hoofdrolspeler in Disney+-superheldenserie Moon Knight.

Eerder werd al bekend dat Mohamed Diab was aangetrokken als regisseur en showrunner, maar hij krijgt nu versterking uit de horror-hoek. The Hollywood Reporter weet namelijk te melden dat Justin Benson en Aaron Moorhead (Resolution, Spring, V/H/S: Viral en The Endless) ook een aantal afleveringen voor hun rekening zullen nemen.

Eerste keer in live-action
Moon Knight is een creatie van Doug Moench en Don Perlin en werd in 1975 geïntroduceerd in de stripreeks Werewolf by Night. Het personage wordt omschreven als een ex-marinier/huursoldaat die met zijn meerdere alter ego's de misdaad bestrijdt.

Tot dusver is Moon Knight nog niet te zien geweest als live-action personage. De Disney+-serie zou uiteindelijk moeten leiden tot een opwachting in het Marvel-filmuniversum.

Lees ook: Disney+-serie 'Moon Knight' krijgt bakken actie maar ook een serieus randje

Lees ook: Marvel-held 'Moon Knight' heeft meerdere identiteiten in Disney+ serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit
Series / Nieuws

Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit

Fans hebben gestemd over wie hun favoriete Doctor Who tot nu toe is. Wie wint?

TV Insider keek naar aanleiding van de nieuwe Doctor Who-special Revolution of the Daleks naar de favoriete Doctor van fans van de franchise.

De serie bestaat nu alweer meer dan vijftig jaar en in die tijd hebben 13 mensen de rol gespeeld. Het begon allemaal met William Hartnell in 1963 en in 2018 nam Jodie Whittaker het van hem over. Meer dan zesduizend mensen stemden en konden kiezen tussen alle acteurs die de rol ooit speelden.

Favoriete Doctor
Het was, weinig verrassend genoeg, Whittaker die de strijd won. Zij is de eerste vrouw die in de huid van de Doctor kroop en gaat nu richting haar derde seizoen (en het dertiende van de rebootserie). Ze volgde Christopher Eccleston (2005), David Tennant (2005-2010), Matt Smith (2010-13) en Peter Capaldi (2014-17) op.

En voor fans is zij dus de leukste Doctor die we tot nu toe hebben kunnen zien. Via haar leerden we ook de waarheid over de Time Lords. Zij bleek het Timeless Child te zijn, vanuit wie de Time Lords ontstonden.

In de poll van TV Insider volgen Tom Baker (1974-81) en Tennant haar op. Zij behoren ook tot de favoriete Doctors van de fans van de BBC-serie.

Lees ook: Hartverwarmende reacties 'Doctor Who'-fans op mogelijk vertrek Jodie Whittaker

Lees ook: BBC en Jodie Whittaker reageren op geruchten rond vertrek uit 'Doctor Who'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Hunger Games' krijgt mogelijk een serie
Series / Nieuws

'The Hunger Games' krijgt mogelijk een serie

The Hunger Games brengt mogelijk een eigen serie naar televisie, na meerdere films.

Hollywood houdt nog altijd heel erg van het Young Adult-genre. Er worden heel wat pogingen gedaan om een nieuwe Harry Potter-franchise te vinden. Enkel Twilight en The Hunger Games slaagden daarin.

Nu gaat het gerucht dat rond die laatste titel mogelijk een televisieserie gaat komen. Dat stelt althans Daniel Richtman op basis van zijn bronnen binnen Hollywood. Of het nieuws klopt is natuurlijk de vraag.

Meer films
Intussen wordt er in elk geval wel gewerkt aan een nieuwe film in de franchise, The Ballad of Songbirds and Snakes genaamd. Die is sinds april vorig jaar in de maak, met een script geschreven door Michael Arndt.

Helaas is er verder weinig bekend over de mogelijke televisieserie die gemaakt wordt. Wel is duidelijk dat Hollywood voorlopig niet klaar is met de franchise rond de Hongerspelen.

In de films volgen we Katniss Everdeen, die als tribuut van haar district mee moet doen in de Hongerspelen, een strijd op leven en dood tussen verschillende jonge mensen van districten van het toekomstige en dystopische Amerika.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Releasedatum vierde seizoen Netflix-hit 'Stranger Things' onthuld?
Series / Nieuws

Releasedatum vierde seizoen Netflix-hit 'Stranger Things' onthuld?

Stranger Things gaat mogelijk in augustus verder met het vierde seizoen.

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat het derde seizoen van Stranger Things op Netflix te zien was. De cliffhangers waren groot en het voelt dan ook alsof we al een eeuwigheid zitten te wachten op een nieuw seizoen.

Dat vierde seizoen wordt nog altijd opgenomen en we hebben vanuit Netflix nog geen officieel bericht gehad over de komst van het nieuwe seizoen. Nu lijkt het er echter op dat we weten wanneer de serie te zien zal zijn.

21 augustus
Via het Twitter-account Netflix Updates zien we een screenshot van een overzichtspagina op Netflix. Die lijkt te laten zien dat de serie op 21 augustus zijn vierde seizoen online zal zetten.



De bron van deze informatie is niet helemaal duidelijk en het is ook niet helder of het nieuws klopt. Maar het lijkt niet heel onrealistisch dat de serie tegen die tijd weer verder gaat.

Het derde seizoen was ook in de zomer (van 2019) te zien en deed het ontzettend goed. Sterker nog, het was een van de best bekeken seizoenen van een Netflix Original tot dan toe. Het vierde seizoen rond die tijd online zetten lijkt goed.

Lees ook: 'Stranger Things' gaat grote veranderingen brengen voor een hoofdpersonage

Lees ook: Netflix heeft voor de fans van 'Stranger Things' een leuke verrassing online gezet
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Harde kritiek op 'Dexter'-finale is helemaal terecht
Series / Nieuws

Harde kritiek op 'Dexter'-finale is helemaal terecht

Dat vindt acteur Michael C. Hall althans over de laatste aflevering van de serie.

Met de aflevering Remember the Monsters? kwam Dexter tot een einde. In die serie eindigde diens leven onherstelbaar.

Dexters leven viel namelijk volledig uit elkaar. Hij liet zijn zoon achter bij zijn psychopatische vriendin Hannah, fakete zijn dood in een orkaan en bleek overleefd te hebben en zat ergens als houthakker in de bossen. Fans vonden het maar niets en nu zegt Michael C. Hall, die de rol van Dexter Morgan speelde, dat hij het wel snapt.

Begrijpelijke kritiek
"Kritiek die verbonden is aan iemands ervaring is altijd terecht. Ik vond het zeker terecht voor Dexter, gezien wat hij deed. Ik denk dat een deel van de kritiek daar om draaide, dus niet zozeer over het 'wat', maar meer het 'hoe'. En dat was ook wel terecht," aldus de acteur.

"We leven in een tijdperk waar de lat erg hoog ligt als het aankomt op een combinatie van verrassingen, bevredigende eindes en afsluiting die allemaal in een seriefinale moeten zitten."

Dat mensen het dus niet heel terecht vonden hoe Dexter na acht seizoenen eindigde, daar heeft de acteur wel begrip voor. "Laten we realistisch zijn. Mensen vonden de manier waarop de serie eindigde onbevredigend." En dus is er nu een nieuw einde gezocht dat straks te zien zal zijn in de vorm van een nieuw seizoen.

Lees ook: Kan 'Dexter' het met de fans weer goedmaken na het zeer teleurstellende laatste seizoen?

Lees ook: Het compleet nieuwe seizoen van 'Dexter' begint op stoom te komen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Oorspronkelijke 'Percy Jackson'-acteur terug in de Disney+-serie
Series / Nieuws

Gerucht: Oorspronkelijke 'Percy Jackson'-acteur terug in de Disney+-serie

Percy Jackson zou acteur Logan Lerman misschien terugbrengen voor een grote rol in de serie.

Acteur Logan Lerman gaat mogelijk de rol van Poseidon spelen in de serie die Disney+ ontwikkelt rond Percy Jackson. Dat nadat Lerman eerder de rol van Percy Jackson speelde in twee Disney-films.

In december 2019 onthulde schrijver Rick Riordan dat hij in gesprek was met Disney om zijn boeken weer te verfilmen. Het duurde nog eens zes maanden voordat het project aangekondigd werd en intussen zijn er weinig concrete updates geweest.

Logan Lerman
Een van de weinige dingen die zeker zijn, is dat het scenario voor de pilot intussen afgerond is. Dat weten we dan weer via de echtgenote van Riordan, Becky, die dat bevestigde en tegelijk vertelde dat het scenario nu bij Disney ligt voor goedkeuring.

Het is een van de vele puzzelstukjes die op z'n plek moet liggen voordat de serie er komt. Zo zal er een cast gevonden moeten worden, waar we nog altijd weinig over gehoord hebben.

Daniel Richtman stelt nu dat de oorspronkelijke acteur die Jackson speelde, Logan Lerman, een rol krijgt. De 28-jarige acteur gaf al eens te kennen dat hij met alle plezier te zien zou zijn in een cameo en nu stelt Richtman dat hij de rol van Poseidon speelt.

Lees ook: 'Percy Jackson'-serie nog heel ver weg

Lees ook: Logan Lerman wil rol in 'Percy Jackson' van Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'WandaVision' start aankomende vrijdag met meer afleveringen
Series / Nieuws

Marvel-serie 'WandaVision' start aankomende vrijdag met meer afleveringen

De Marvel-serie WandaVision moet de nodige indruk gaan maken in het MCU.

Op Disney+ kun je ondertussen kijken naar Legends. Deze soort van intro-/docureeks is afgetrapt met korte introducties van de Marvel-personages van Elizabeth Olsen (Wanda Maximoff / Scarlet Witch) en Paul Bettany (Vision). Aankomende vrijdag start namelijk WandaVision.

Nu is duidelijk dat deze negendelige Marvel-serie start met twee afleveringen. "De eerste twee afleveringen gaan op vrijdag 15 januari in première op Disney +. Aflevering drie debuteert op vrijdag 22 januari," aldus een officieel bericht van de streamingdienst.

De keuze lijkt gemaakt te zijn omdat zeker het begin van WandaVision een duidelijk andere insteek krijgt dan de films in de franchise. De eerste aflevering lijkt compleet zwart-wit en in 4: 3 verhouding en is opgenomen voor een live publiek. Pas later in de serie zal het MCU-sfeertje terugkeren.

Marvel Studios' Legends
Hieronder zie je een trailer voor die introserie Legends van Marvel Studios. In deze reeks zie je de avonturen van de helden uit het Marvel Cinematic Universe, die ook een toekomst hebben in de Marvel-series op Disney+.



Lees ook: 'WandaVision' krijgt een rating op Disney+

Lees ook: Bijzondere eerste clip peperdure Disney+ serie 'WandaVision'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegde deze week 1 serie nieuw toe
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegde deze week 1 serie nieuw toe

Marvel Studios Legends is een nieuwe serie die je helpt bij het MCU te volgen.

Volgende week gaat op streamingdienst Disney+ de serie WandaVision van start. Voordat het zover is, krijgen we een nieuwe serie op de streamingdienst, verbonden aan het Marvel Cinematic Universe.

Dat betekent dat het helaas ook weer een redelijk rustige week was op Disney+.

Marvel Studios Legends (8 januari): Een nieuwe serie die elke aflevering weer een van de Marvel-personages onder het voetlicht brengt en de kijker helpt te herinneren wat de personages allemaal doorgemaakt hebben tot nu toe. Begint met Wanda Maximoff en Vision.

Helaas is het voorlopig dus nog altijd niet druk op de streamingdienst van Disney. Vanaf volgende maand, 23 februari om precies te zijn, verwachten we wel dat het iets drukker zal worden met de toevoeging van Star. Dan kunnen heel wat grote series debuteren op de streamingdienst, die dat nu niet kunnen.

Dat heeft te maken met de leeftijdsrestricties die Disney zichzelf oplegt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk is de Burn volledig verklaard in 'Star Trek: Discovery'
Series / Featured

Eindelijk is de Burn volledig verklaard in 'Star Trek: Discovery'

Star Trek: Discovery legt nu het mysterie van de Burn volledig aan ons uit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is alweer voorbij met Star Trek: Discovery. Na dertien weken is het derde seizoen namelijk afgerond en kunnen we je het einde uitleggen. Bovendien leggen we je in dit artikel ook de oorzaak van de Burn uit.

Het blijkt dat Su'Kal verantwoordelijk is voor de Burn. Dat wisten we natuurlijk al bij de vorige aflevering al, maar nu weten we ook wat er precies gebeurd is.

Verantwoordelijk voor de Burn
Hugh Culber legt uit dat een genetische mutatie ervoor zorgde dat Su'Kal een polyploid werd; iemand wiens genen zich aanpassen aan zijn omgeving. Dat Su'Kal geboren is op een planeet die vol met dilithium zit, betekent dat hij er een unieke verbinding mee heeft.

Zijn sonische golven werden door de subspace uitgezonden. Zo kon het dus dat een Kelpian-slaaplied door het hele universum gezonden werd en onderdeel werd van honderden culturen overal.

De Burn
Maar belangrijker nog: op het moment dat Su'Kal zijn moeder zag overlijden, was hij daar zo erg van geschrokken dat hij begon te schreeuwen.

Het waren die schreeuwen, gecombineerd met zijn connectie aan dilithium, zond een grote schokgolf door het universum, die leidde tot een explosie. En dat was dus de Burn. Nu Su'Kal weg is van de planeet in de Verubin Nebula, is zijn verbinding met dilithium verbroken en kan de Burn dus ook niet nog eens gebeuren.

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' TV-trailer laat zien dat er geen hoop meer is

Lees ook: Dit is het meesterplan van de 'Star Trek: Discovery'-schurk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.