HBO wees 'The Wire' spin-off af

HBO wees The Wire spin-off af

En ook een zesde seizoen mocht er niet komen.

Jim Pedd, 20 oktober 2014 om 09:33

Afgelopen week was er een speciaal evenement waarin bedenker en showrunner David Simon uitgebreid vertelde over HBO-serie The Wire. Een van de interessantste onthullingen, betreft een spin-off serie. HBO blijkt de plannen hiervoor afgewezen te hebben. Volgens Simon zou de spin-off zich geconcentreerd hebben op de carrière van Aidan Gillens Tommy Carcetti.
”We probeerden een spin-off over het stadhuis te maken en een politieke show te maken,” aldus Simon. ”We schreven een paar scenario’s die na het derde seizoen van The Wire te zien zouden zijn. Maar HBO zei: ‘Nee, we willen één serie die niemand in Baltimore kijkt, niet twee!’”

Ook onthulde Simon dat er gekeken werd naar een zesde seizoen, dat zou draaien om het thema immigratie. ”Ze keken er een beetje zo naar: ‘Kijk, je hebt al deze kritische kanttekeningen, waarom proberen we nog iets meer te maken?’ We leken geen publiek op te bouwen. En daar ging de serie ook over: slechte korte termijnbeslissingen die invloed hadden op de lange termijn. We overwogen een seizoen over het thema immigratie, daar spraken we in de schrijversruimte over. Maar het is een beetje als, tegen de tijd dat we het onderzoek hebben gedaan en Spaans geleerd, de trein al op weg is en dan kun je ‘m niet meer stoppen. We smeekten HBO echt ons nog een seizoen te geven.”

Dat mocht uiteindelijk niet zover komen, maar met The Wire bewees HBO een echte kwaliteitszender te zijn. Hadden jullie graag nog een zesde seizoen of een spin-off gezien?

Bron: Joblo

Lees meer over: the wire, hbo, david simmons, aidan gillen, tommy carcetti, baltimore, seizoen 6, immigratie, dominic west, lance reddick, sonja sohn

Informatie over de serie: The Wire

Populair nieuws