search

Ons nieuws van maandag 20 oktober 2014

Eerste blik op derde aflevering 'The Walking Dead'
Series / Video/clip/featurette

Eerste blik op derde aflevering 'The Walking Dead'

Het betreft de aflevering "Four Walls and a Roof"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.


Volgende week zijn we alweer toe aan de derde aflevering van het vijfde seizoen van AMC's The Walking Dead. De aflevering draagt de titel "Four Walls and a Roof" en hierboven zie je een promo van de episode en onderaan twee andere video's met fragmenten.

In deze aflevering staan Rick en zijn metgezellen tegenover een groep minder vredelievende mensen. Ze hebben echter een plan om hen een stapje voor te zijn.

De aflevering gaat op 26 oktober in première op de Amerikaanse zender AMC. Een dag later kun je de ondertitelde versie bekijken op de Nederlandse kabelzender FOX. Helaas zijn de video's van een wat magere kwaliteit, aangezien AMC de officiële video's alleen beschikbaar stelt op het Noord-Amerikaanse continent.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ryan Hurst boekt kamer in 'Bates Motel'
Series / Nieuws

Ryan Hurst boekt kamer in 'Bates Motel'

Hij speelt wapenhandelaar Chick Hogan.

Sons of Anarchy-acteur Ryan Hurst is gecast in het aankomende derde seizoen van Bates Motel. Hij speelt daarin een grote terugkerende rol, meldt TVLine. Hurst mag de rol van Chick Hogan spelen, de gemene en intelligente eigenaar van een motorwinkel. Hij verdient in het geheim geld met een illegale vuurwapenwinkel.

Bates Motel dient als hedendaagse prequel op Alfred Hitchcock's film Psycho (1960) en toont de levens van Norman Bates (Freddie Highmore) en zijn moeder Norma (Vera Farmiga), voor de gebeurtenissen in de film. De serie begint direct na de dood van Norma's echtgenoot, als ze een motel koopt in een klein kuststadje in Oregon.

Het derde seizoen is in de lente van 2015 op televisie te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Adewale Akinnuoye-Agbaje in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Adewale Akinnuoye-Agbaje in 'Game of Thrones'

De acteur speelt een volledig originele rol.

Eén van de populairste personages in Lost werd gespeeld door Adewale Akinnuoye-Agbaje. Hij was te zien als Mr. Eko en nu keert hij als een ander personage terug naar het kleine scherm. Akinnuoye-Agbaje is te zien in HBO-serie Game of Thrones, in de rol van een gloednieuw personage.

Zijn personage komt niet voor in de boeken van schrijver George R.R. Martin, maar is door showrunners David Benioff en D.B. Weiss bedacht voor de serie. De naam van het personage is al bekend: hij draagt de naam Malko.

Op welke manier hij in het grote verhaal van Game of Thrones past is moeilijk te voorspellen. Nu we weten dat er in het vijfde seizoen ook flashbacks voor zullen komen, lijken de mogelijkheden eindeloos. Hij zou zomaar in het verleden te zien kunnen zijn, maar net zo goed een rol kunnen spelen op bijvoorbeeld een nieuwe locatie als Dorne.

De serie is in de lente van 2015 weer op televisie te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO wees 'The Wire' spin-off af
Series / Nieuws

HBO wees 'The Wire' spin-off af

En ook een zesde seizoen mocht er niet komen.

Afgelopen week was er een speciaal evenement waarin bedenker en showrunner David Simon uitgebreid vertelde over HBO-serie The Wire. Een van de interessantste onthullingen, betreft een spin-off serie. HBO blijkt de plannen hiervoor afgewezen te hebben. Volgens Simon zou de spin-off zich geconcentreerd hebben op de carrière van Aidan Gillens Tommy Carcetti.

"We probeerden een spin-off over het stadhuis te maken en een politieke show te maken," aldus Simon. "We schreven een paar scenario's die na het derde seizoen van The Wire te zien zouden zijn. Maar HBO zei: 'Nee, we willen één serie die niemand in Baltimore kijkt, niet twee!'"

Ook onthulde Simon dat er gekeken werd naar een zesde seizoen, dat zou draaien om het thema immigratie. "Ze keken er een beetje zo naar: 'Kijk, je hebt al deze kritische kanttekeningen, waarom proberen we nog iets meer te maken?' We leken geen publiek op te bouwen. En daar ging de serie ook over: slechte korte termijnbeslissingen die invloed hadden op de lange termijn. We overwogen een seizoen over het thema immigratie, daar spraken we in de schrijversruimte over. Maar het is een beetje als, tegen de tijd dat we het onderzoek hebben gedaan en Spaans geleerd, de trein al op weg is en dan kun je 'm niet meer stoppen. We smeekten HBO echt ons nog een seizoen te geven."

Dat mocht uiteindelijk niet zover komen, maar met The Wire bewees HBO een echte kwaliteitszender te zijn. Hadden jullie graag nog een zesde seizoen of een spin-off gezien?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bos neemt de wereld over in 'Doctor Who' promo
Series / Trailer

Bos neemt de wereld over in 'Doctor Who' promo

Nog meer drie afleveringen te gaan in dit achtste seizoen.



Hierboven kun je de promo bekijken voor wat vast en zeker een opmerkelijke aflevering wordt van BBC-serie Doctor Who: In the Forest of the Night. Het is de tiende aflevering van dit achtste seizoen, dat nu nog maar drie afleveringen te gaan heeft. Na In the Forest of the Night wordt het seizoen afgesloten met een tweedelige show, waarin de Cybermen terugkeren.

Dat zal komende zaterdag echter nog niet het geval zijn. Dan neemt de mensheid het op tegen een bijzondere slechterik. "Op een morgen worden mensen in alle steden en dorpen van de hele wereld wakker tijdens de meest verrassende invasie tot nu toe. Overal, in elk land, is 's nachts een bos gegroeid, om de Aarde terug te nemen. Het duurt niet lang eer de Doctor door heeft dat de laatste dagen van de mensheid aangebroken zijn."

Naast Peter Capaldi (Doctor) en Jenna Coleman (Jenna Coleman) zijn er ditmaal gastrollen voor Samuel Anderson (Danny Pink), Michelle Gomez (Missy), Abigail Eames (Maebh) en Jayden Harris-Wallace (Samson). De door Frank Cottrell Boyce geschreven aflevering is op 25 oktober om 21:25 uur op BBC One te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.