'Game of Thrones'-serie krijgt een tweede opvolger 'Tales of Dunk and Egg'

Tweede 'Game of Thrones'-prequelserie in de maak

Tales of Dunk and Egg wordt naast House of the Dragon ontwikkeld door HBO.

Bram de Groot, 22 januari 2021 om 20:30

HBO had wat moeite met het afronden van Game of Thrones en de zoektocht naar een vervolg ging ook moeizaam. Nu heeft de zender de smaak te pakken. Het blijkt namelijk dat er wordt gewerkt aan niet een, maar twee prequelseries.
De eerste is uiteraard al bekend. In 2022 moet House of the Dragon op HBO Max verschijnen en daarin wordt er gekeken naar de eerdere jaren van House Targaryen, 300 jaar voor de moederserie.

Tales of Dunk and Egg
De tweede prequelserie wordt gebaseerd op het driedelige boekenreeks Tales of Dunk and Egg van George R.R. Martin. Het verhaal volgt Ser Duncan the Tall en een jonge Aegon V Targaryen, en zij worden Dunk en Egg genoemd.

De drie losse boeken heten "The Hedge Knight" uit 1998, "The Sworn Sword" uit 2003 en "The Mystery Knight" uit 2010. Het verhaal speelt zich zo'n 90 jaar af voor "A Song of Ice and Fire", de basis van de tv-serie Game of Thrones.

Waarschijnlijk zijn dit de twee series die we komende jaren op HBO Max te zien krijgen, maar meer Game of Thrones lijkt niet uitgesloten als deze series een succes worden.

Bron: variety

Lees meer over: Game of Thrones, HBO Max, Tales of Dunk and Egg, House of the Dragon

Populair nieuws