Dit kan je verwachten van de tweede 'Game of Thrones' opvolger

Dit brengt de tweede 'Game of Thrones' spin-off

Game of Thrones spin-off Dunk & Egg brengt ons straks iets heel nieuws.

Jim Pedd, 24 januari 2021 om 10:29

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

HBO heeft bekendgemaakt dat het werkt aan een tweede Game of Thrones spin-off: Dunk and Egg. Wat kan je hiervan verwachten? Dat leggen we je vandaag uit.
The Tales of Dunk & Egg is een verhalenreeks van George R.R. Martin, De eerste van de boeken werd in 1998 al gepubliceerd, The Hedge Knight. In 2003 volgde The Sworn Sword en in 2010 The Mystery Knight. Allemaal verhalen die Martin met veel plezier maakt; hij zegt zelfs nog acht tot tien andere boeken te willen maken in de reeks.

Waar gaan ze over?
De novelles spelen zich 90 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af. Centraal staan Dunk (de toekomstige Lord Commander van de Kingsguard, Ser Duncan the Tall) en Egg (de toekomstige koning Aegon V Targaryen).

The Hedge Knight: Dit eerste verhaal laat zien hoe de schildknaap Dunk het zwaard en schild van zijn dode meester oppikt en meedoet aan een toernooi om zijn carrière als ridder te beginnen. Maar 'Ser Duncan' heeft nog veel te leren over de wereld van ridders en adel, terwijl hij probeert een sponsor te vinden die hem kan helpen deze wereld te betreden. Zo maakt hij snel vrienden, maar ook vijanden.

The Sworn Sword: Dit tweede deel laat zien hoe Dunk en Egg hun zoektocht naar poppenspeelster Tanselle voortzetten. Onderweg neemt de oude ridder Ser Eustace de twee mannen onder zijn vleugels en ontmoeten ze nog een andere ridder, eentje die voor problemen zal zorgen.

The Mystery Knight: In deze derde novelle zien we hoe Dunk en Egg op weg zijn naar Winterfell. Maar ze worden van de Kingsroad weggelokt door een groot banket en een ongewoon lucratief toernooi. De kampioen wint een drakenei. Dunk wil er wel aan, maar er is een samenzwering gaande. Iemand weet wie Egg is. En een mysterieuze ridder kan voor nog meer problemen zorgen.

Lees meer over: Tales of Dunk and Egg, Dunk and Egg, HBO, Game of Thrones, George RR Martin

Populair nieuws