'Captain Marvel'-actrice Brie Larson krijgt een eigen serie

Brie Larson (Captain Marvel) krijgt serie op Apple

Eindelijk krijgt de Oscarwinnaar weer eens een rol om écht haar tanden in te zetten.

Zilko Tarici, 24 januari 2021 10:27

Na een intense biedingsoorlog, heeft Variety laten weten dat Apple de rechten heeft gewonnen van de verfilming van auteur Bonnie Garmus' nog te verschijnen eerste boek Lessons in Chemistry. Daarnaast is ook bekend geworden dat Brie Larson (Captain Marvel) de hoofdrol zal spelen in de serie, die direct het groene licht heeft gekregen van Apple.
De serie, die ook geproduceerd wordt door Larson, speelt zich af in de jaren '60 en gaat over Elizabeth Zott (Larson), die ervan droomt om wetenschapper te worden in een wereld waarin het onmogelijk wordt geacht voor vrouwen om zoiets voor elkaar te krijgen.

Als Elizabeth zwanger wordt en ontslagen wordt door het laboratorium waar ze werkt, moet ze als alleenstaande moeder een ander pad bewandelen. Ze gaat daarop aan de slag als presentator van een kookshow, waar ze een natie vol huisvrouwen meer dan alleen recepten aanleert...

2022: een groot jaar voor Larson
De serie wordt geschreven en geproduceerd door Susannah Grant (Erin Brockovich) Andere uitvoerende producenten zijn Jason Bateman en Michael Costigan.

Dit project betreft de tweede samenwerking van Larson met Apple. Ze zal namelijk ook de hoofdrol spelen in een CIA-dramaserie gebaseerd op de waargebeurde avonturen van Amyrillis Fox.

Naast dit alles werkt Larson ook nog eens aan Marvel-sequel Captain Marvel 2. Het wordt dus een druk jaar voor de actrice.

Bron: Variety

Lees meer over: Brie Larson, Captain Marvel, Apple, Lessons in Chemistry, Room

Populair nieuws