'De BBC pakt het verkeerd aan met 'Doctor Who''

Doctor Who had nu al een compleet Cinematic Universe moeten hebben, zoals Marvel dat ook heeft.

Jim Pedd, 26-01-2021 18:25

In 2005 lanceerde de BBC Doctor Who opnieuw. Aan het hoofd van de vernieuwde franchise stond toen Russell T. Davies. Hij kijkt er nu op terug en denkt zijn tijd voor te zijn geweest. Nu zou de BBC er meer mee moeten doen dan gebeurd.
Onder Davies lanceerde de BBC twee spin-offs van Doctor Who: de serie Torchwood voor een volwassen publiek en The Sarah Jane Chronicles voor kinderen. Dat doet denken aan hoe Marvel nu natuurlijk zijn Cinematic Universe opbouwt.

De tijd voor
"Ik bevond mij midden in het runnen van een keizerrijk," zei Davies tegen Radio Times. "En mijn god, ik deed dat tien jaar te vroeg, of niet?"

Hij denkt dat de BBC er veel meer mee zou kunnen dan op dit moment gedaan wordt. Een gemiste kans, als we Davies mogen geloven.

"Er zou al een Doctor Who-kanaal moeten zijn. Als je al die Disney-aankondigingen rond Marvel en Star Wars ziet, dan denk ik, wij zouden The Nyssa Adventures of The Return of Donna Noble moeten aankondigen. En de Tiende en Elfde Doctor samen in een tiendelige serie zetten. Oprecht!"

Lees ook: Opvallende gegadigde voor rol van 'Doctor Who'

Lees ook: Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit

Bron: Radio Times

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Russell T Davies

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Netflix pakt uit met grote WOII-oorlogsserie

Populair nieuws

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie

Heel Netflix in de greep van nieuwe misdaadserie