Opvallende gegadigde voor rol van 'Doctor Who'

Opvallende gegadigde voor rol van 'Doctor Who'

Actrice Whoopi Goldberg ziet zichzelf als een ideale kandidaat voor de rol van Doctor Who.

Jim Pedd, 13 januari 2021 om 15:03

Nu er geruchten gaan over het vertrek van Jodie Whittaker als Doctor Who, is de eerste mogelijke opvolger al opgestaan. Niemand minder dan Whoopi Goldberg ziet zichzelf als opvolger.
De rol van de Doctor is behoorlijk uniek in de televisie-industrie. Dat komt vooral omdat deze door een wisselende cast gespeeld is. Lange tijd was de Doctor een witte, Britse man, maar de serie heeft nu actrice Jodie Whittaker in de hoofdrol; zij was de eerste vrouw. En meteen een hint dat meer verschillende typen acteur de rol op zich zouden moeten kunnen nemen.

Whoopi Goldberg
Actrice Whoopi Goldberg sprak met SFX Magazine en vertelde dat ze al heel lang de rol van Doctor Who zou willen spelen. Ze vertelde onder meer al eens gesproken te hebben met voorganger Tom Baker van Jodie Whittaker en dat ze zich toen al eens bij de serie wilde voegen.

Goldberg blijkt zelfs de BBC ooit benaderd te hebben om de rol van Peter Capaldi over te nemen in 2018. De producenten kozen toen voor Whittaker.

"Ik had het geluk het erover te mogen hebben met Tom Baker. Hij is de Doctor die ik het beste kent. Voor mij was hij de beste. Natuurlijk zijn de jongere Doctors goed, maar Tom is voor mij altijd de beste geweest. Ik had de eerste vrouwelijke Doctor willen zijn, maar ze hebben er een. En nu hoop ik dat ik de eerste Amerikaanse Doctor kan zijn."

Lees ook: Dit is de favoriete 'Doctor Who' ooit

Lees ook: Hartverwarmende reacties 'Doctor Who'-fans op mogelijk vertrek Jodie Whittaker

Bron: SFX

Lees meer over: Doctor Who, BBC, Jodie Whittake, Whoopi Goldberg

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws