'The Witcher' van Netflix: Dit moet je weten over de eerste Witchers

Dit moet je weten over de eerste Witchers

Het verhaal van de Witchers wordt uitgebreid via de aankomende miniserie Blood Origin.

Jim Pedd, 3 februari 2021 om 10:20

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Er komt een zesdelige prequel op The Witcher naar Netflix. The Witcher: Blood Origin speelt zich 1200 jaar voor het verhaal van Geralt of Rivia af en vertelt het tragische verhaal van de Witchers.
Vandaag vertellen we je wat we al weten over de oorsprong van een Witcher. En bereid je maar voor op een niet al te plezierig verhaal...

De Witchers
Witchers zijn gewone mensen, die subject zijn gemaakt van genetische experimenten. Niet alleen ondergaan leerling-Witchers een brute training om hun vaardigheden aan te scherpen, ook wordt er volop op hun lichamen geëxperimenteerd.

Als resultaat van die experimenten overleven lang niet alle leerlingen. Degenen die het wel overleven krijgen nieuwe mogelijkheden, krachten en zijn immuun voor ziektes. Maar het zijn daardoor ook paria's, die gezien worden als sinister en hebzuchtig.

We weten dat de eerste experimenten op mensen werden uitgevoerd door immorele magiërs, aangevoerd door Grandmaster Ortolan in het beruchte Rissburg Castle. Dat leidde tot het ontstaan van allerlei wezens en ook elixers.

De eerste Witcher
De serie zal draaien om de eerste Witcher. We zullen zien welke gebeurtenissen leidden tot het ontstaan van noodzaak voor die monsterdoders, namelijk de Conjunction of the Spheres.

Dat betekent dat de miniserie dus diep in de geschiedenis van de Witchers zal duiken en fans extra context geeft. De hoofdrol daarin lijkt weggelegd te zijn voor actrice Jodie Turner-Smith, die de rol van Éile speelt.

Zij is een krijger die op een zoektocht naar wraak en vergiffenis is. Dat zal waarschijnlijk leiden tot de eerste experimenten op mensen en het ontstaan van Witchers. Wanneer de serie te zien is, is helaas nog niet bekend.

Lees ook: Henry Cavill over zijn 'The Witcher'-blessure

Lees ook: 'The Witcher'-serie vindt weer een nieuwe naam voor het tweede seizoen

Lees meer over: The Witcher, Netflix, Blood Origin

Populair nieuws