'Vikings: Valhalla': Alles over de cast, het verhaal en de releasedatum

Vikings: Valhalla: Dit moet je weten

Vikings mag dan wel ten einde komen, de franchise gaat gewoon door met de serie Vikings: Valhalla.

Jim Pedd, 3 februari 2021 om 06:00

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Vikings heeft zo'n beetje zijn conclusie bereikt. Maar voor fans van de Vikingserie komt er al iets nieuws aan: Vikings: Valhalla op Netflix, wederom bedacht door Michael hirst.
De serie speelt zich zo'n honderd jaar na de gebeurtenissen in het origineel af. Vandaag vertellen we je alles wat je erover moet weten.

De releasedatum
Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is op Netflix. De opnames begonnen in augustus 2020, vijf maanden later dan oorspronkelijk gepland. Het eerste seizoen telt een indrukwekkende 24 afleveringen, waarmee het vermoedelijk een vrij lange opnameperiode is.

Waar gaat de serie over?
De show volgt "de beroemdste Vikingen die ooit geleefd hebben". Centraal staan onder meer Leif Erikson, evenals Freydis, Harald Harada en de Normandische koning William the Conquerer. Zij zullen allemaal "strijden om te overleven in een veranderend Europa".

De serie moet volgens Netflix ook alles bieden waar fans van houden in de franchise. Reken dus maar op constante actie, personages die altijd in onderling drama verwikkeld zijn en de eeuwige machtsstrijd.

De cast
Hoofdrolspeler is Sam Corlett, die de rol van Leif Eriksson speelt. Hij wordt vergezeld door de Zweedse Frida Gustavsson, die Freydis Eriksdotter speelt. Verder is Leo Suter niemand minder dan Harald Sigurdsson en Bradley Freegard speelt de rol van King Canute.

Acteur Jóhannes Jóhannesson speelt de rol van Olaf Haraldson. Verder zijn prominente rollen weggelegd voor Laura Berlin als Emma of Normandy, David Oakes als Earl Godwin, Caroline Henderson als Jarl Haakon.

De maker
De serie wordt niet aangevoerd door Michael Hirst, ondanks dat hij wel te boek staat als de bedenker. Die rol is voor schrijver en dus ook showrunner Jeb Stuart. Hij brengt verder een groot deel van de crew van de oorspronkelijke serie terug.

Bekende gezichten
Hoewel de serie zich een eeuw na de gebeurtenissen van het origineel afspeelt, krijgen we wel wat bekend enamen te horen. De serie "leidt 1066 in, en dus ook de invasie van Engeland door een nazaat van Rollo."

Lees ook: 'Vikings'-bedenker Michael Hirst vindt nieuw duur project: 'The Great Gatsby'

Lees ook: 'Vikings'-opvolger 'Vikings: Valhalla' onthult eindelijk zijn Vikingen!

Lees meer over: Vikings Valhalla, Vikings, Michael Hirst, Netflix, Sam Corlett

Populair nieuws