search
'Y: The Last Man'-serie zet na jarenlange tegenslagen weer stappen vooruit
Series / Nieuws

'Y: The Last Man'-serie zet na jarenlange tegenslagen weer stappen vooruit

Het ging heel lang helemaal niet goed met Y: The Last Man, maar nu lukt het eindelijk.

Showrunner Eliza Clark van Y: The Last Man laat zien dat de productie van het eerste seizoen weer van start is. Dat kondigt ze aan via een foto op haar Instagramaccount.

Clark werd in 2019 ingehuurd als de nieuwe showrunner, nadat Aida Mashaka Croal en Michael Green wegens "creatieve meningsverschillen" opstapten. Clark kreeg ook meteen de door problemen geteisterde productie, maar lijkt nu een goede draai gevonden te hebben om de boel verder te brengen.

Weer aan de slag
Eliza Clark plaatste op Instagram een foto van haarzelf en regisseur Louise Friedberg, die de eerste afleveringen mag maken:

Bekijk op instagram


Y: The Last Man kent een bijzonder lange aanloop. Na de tegenvallende pilot besloot FX dat er een volledig nieuwe opgenomen moest worden. Daarop stapte ook hoofdrolspeler Barry Keoghan op, en waren er allerlei productievertragingen. In 2020 ging het eindelijk wat sneller en nu zijn de opnames bezig.

Centraal staat Yorick Brown, de laatste man op Aarde, die samen met zijn aapje Ampersand op zoek gaat naar de reden waarom alle mannen dood zijn gegaan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen