search

Ons nieuws van vrijdag 5 februari 2021

Vier schokkende onthullingen van 'WandaVision' op een rij
Series / Featured

Vier schokkende onthullingen van 'WandaVision' op een rij

WandaVision zet het Marvel Cinematic Universe echt volledig op z'n kop in deze aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
WandaVision heeft eindelijk zijn draai gevonden en gaat in volle gang door. In aflevering 5, die vandaag te zien was op Disney+, zien we een aantal bijzondere onthullingen.

Die zetten we vandaag voor je op een rij. Heb je de nieuwste aflevering nog niet gezien, wacht dan even met lezen, want dit bericht bevat uiteraard spoilers.

Een tweeling: Allereerst blijkt dat Wanda en Vision inderdaad een tweeling heeft. Maar die groeit wel heel snel op. Zijn ze eerst pasgeboren, zien we ze binnen een mum van tijd vijf jaar oud, en daarna ineens tien jaar oud worden. Dat is pas opgroeien! Hopelijk is de puberteit net zo kort.

Een dode Vision: We kregen de hint al, maar hebben nu eigenlijk de bevestiging. Nee, Vision is niet op miraculeuze wijze tot leven gekomen. Hij is gewoon dood en Wanda gebruikt zijn lijk om hem terug te halen.

Een nieuwe Pietro: De tweelingbroer van Wanda, Pietro, is dood. Hij kwam om het leven tijdens de strijd tegen Ultron. Maar hij keert nu in iets andere vorm terug. We zien Evan Peters weer als Quicksilver, wat betekent dat het X-Men personage van Fox ineens in het MCU verkeert.

Wanda de schurk?: Het leek er even op dat Wanda zelf de schurk is, maar we kregen in deze aflevering een eerste hint dat ze niet alles onder controle heeft in Westview. Het lijkt er eerder op dat ze daar terecht is gekomen en nu meegaat in het bizarre wereldje.

Lees ook: 'WandaVision'-maakster kreeg hier enorme hoofdpijn van

Lees ook: 'WandaVision'-fans krijgen mogelijk grote verrassing van Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Kingdom of Wakanda' volgende Marvel-serie die door Disney+ is aangekondigd
Series / Nieuws

'Kingdom of Wakanda' volgende Marvel-serie die door Disney+ is aangekondigd

Disney+ fans zijn superblij met de nieuwe serie 'Kingdom of Wakanda'.

Gisteren werd bekendgemaakt dat er nog een nieuwe Marvel-serie naar Disney+ komt. Kingdom of Wakanda duikt in de geschiedenis van het fictieve Afrikaanse land, en wordt net als de films ontwikkeld door Ryan Coogler.

Coogler tekende recent via zijn Proximity Media-bedrijf een deal met Disney+ voor de komende vijf jaar. Onderdeel van die deal is de productie van de film Black Panther II, maar er zit dus ook meer aan te komen.

De mythologie uitbreiden
In de serie Kingdom of Wakanda krijgt Coogler alle ruimte van Marvel Studios om de mythologie van het fictieve land Wakanda verder uit te breiden. En daar zijn fans echt dolblij mee:




Er is nog geen detail naar buiten gebracht over het verhaal van de nieuwe serie in de franchise. Deze voegt zich in elk geval in het zeer lange rijtje Marvel-series die naar Disney+ komen. Het ziet er dan ook naar uit dat je eigenlijk niet meer zonder Disney+ kan als je een beetje houdt van Marvel Studios-films.

De serie zal trouwens nog wel een tijdje op zich laten wachten. Coogler gaat eerst van start met de productie van Black Panther II, dat in 2022 moet uitkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weer wat goed nieuws voor zwalkende 'Batwoman'-serie
Series / Nieuws

Eindelijk weer wat goed nieuws voor zwalkende 'Batwoman'-serie

Batwoman ziet zijn kijkcijfers eindelijk weer eens wat omhoog gaan in plaats van altijd maar omlaag.

Goed nieuws voor fans van Batwoman. Na twee rampzalige weken, zijn de kijkcijfers toch weer eens gegroeid.

Aflevering 3 van het tweede seizoen trok 708.000 kijkers naar de Amerikaanse zender The CW. Dat is meer dan de vorige twee, die wel heel veel kijkers inleverden. Naar de première keken nog maar 659.000 mensen op The CW, en naar de vorige aflevering 621.000, het minste ooit. Aflevering 3 trok echter 14% meer kijkers.

Nieuw seizoen
Wellicht dat dit iets te maken heeft met het nieuwe seizoen dat besteld is. The CW heeft namelijk besloten om de serie in elk geval te vernieuwen voor een derde reeks. Daarmee laat men zien vertrouwen te hebben in de serie, en niet ontevreden te zijn met de richting van de serie.

Binnenkort gaat het Arrowverse trouwens in volle gang verder. De komende weken gaan namelijk meer series van start met nieuwe afleveringen, wat meestal goed is voor de kruisbestuiving onderling.

Het is dus even afwachten wat de boel tegen die tijd doet, en hoe goed het perspectief voor toekomstige afleveringen is.

Lees ook: Kijkers lopen massaal weg bij 'Batwoman' seizoen 2

Lees ook: 'Batwoman' mogelijk nu al ten einde door tegenvallende kijkcijfers
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix hitserie 'Bridgerton' seizoen 2 gaat seksscènes uit seizoen 1 overtreffen
Series / Nieuws

Netflix hitserie 'Bridgerton' seizoen 2 gaat seksscènes uit seizoen 1 overtreffen

Bridgerton gaat het gewoon op de overtreffende trap doen met het tweede seizoen op Netflix.

Het eerste seizoen van Netflix-serie Bridgerton bevat een nu al berucht moment. Daarin zien we hoe Simon een lepel aflikt; een moment waarvan Jonathan Bailey nu vertelt dat zijn personage, Anthony, het gaat overtreffen in het tweede seizoen.

In aflevering 3 zien we hoe Daphne toekijkt naar Simon. Die weet behoorlijk verleidelijk een lepel af te likken, terwijl de camera er langzaam op inzoomt. Het zorgde voor heel wat opwinding onder de fans van de serie en er werd zelfs een Instagram-account aangemaakt voor de lepel.

Dat gaat overtroffen worden
Het tweede seizoen moet dat moment gaan overtreffen. De nieuwe reeks zal vooral draaien om het liefdesleven van Anthony, een via Entertainment Weekly weten we nu dat elke Bridgerton-broer en -zus een eigen lepelmoment krijgt.

"Ik hoop dat ik de vork krijg en niet het mes," grapte Jonathan Bailey. "Ik voel mee met degene die het mes moet schoonlikken in het derde seizoen. Maar wie weet?"

"Dat maakt Bridgerton zo mooi en zo verrassend. Er zijn zoveel personage. Elk personage is zo gedetailleerd. En als het aankomt op familie, dan zit er een zekere speelsheid in de serie. Hopelijk kunnen we elk seizoen weer inzoomen op een van de Bridgerton-kinderen. Hopelijk kunnen we de lepel overtreffen. En wat gaat er dan gebeuren tegen de tijd dat we inzoomen op die arme Gregory?"

Lees ook: Goed nieuws voor fans van Netflix-hit 'Bridgerton'

Lees ook: Britse kostuumdrama 'Bridgerton' is nu de meest succesvolle serie op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender': Waarom loog Iroh over het doden van de draken?
Series / Featured

'Avatar: The Last Airbender': Waarom loog Iroh over het doden van de draken?

Uncle Iroh zei de laatste draken op de planeet gedood te hebben; niets is minder waar. Maar waarom loog hij hierover?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Uncle Iroh speelt een belangrijke rol in Avatar: The Last Airbender. Hij is een van de sterkste vuurstuurders. Zo kan hij vuur ademen en zijn krachten gebruiken zonder te steunen op de agressie waar de meeste vuurstuurders juist op leunen.

Die vaardigheden leerde Iroh bij de Sun Warriors en de eerste vuurstuurders: de draken. Nadat hij zijn training daar voltooid had, keerde Iroh terug naar de Vuurnatie, waar hij claimde de laatste draken gedood te hebben. Een claim die hem eer opleverde, evenals de titel Draak van het Westen.

Een leugen
Maar Iroh had gelogen, want hij had helemaal geen draken gedood. Juist niet: hij besloot bewust te liegen over het doden van de draken. Dat heeft alles te maken met zijn levensfilosofie en een verschrikkelijke gebeurtenis in zijn verleden.

Iroh verloor namelijk zijn zoon, waardoor hij meer richting vrede en spiritualiteit begon te neigen. Daarom vertrok hij ook op een reis, zoekens naar de twee laatste draken, Ran en Shaw. Zij waren de eerste vuurstuurders en leerden hem de belangrijkste nieuwe vaardigheden.

Iron loog over hen omdat hij hen wilde beschermen. Als een oud-generaal van de Vuurnatie, wist hij als geen ander wat voor vernietigingsdrang de Vuurnatie had. Hij wist dat ze er vermoedelijk voor zouden zorgen dat de draken gedood zouden worden, waardoor die manier van leven zou eindigen.

Daarmee bewijst Iroh ook meteen dat hij eigenlijk de 'zachtste' ziel heeft van de vuurstuurders.

Lees ook: Stopt Netflix met de live-action 'Avatar: The Last Airbender'-serie?

Lees ook: Hoe 'Avatar: The Last Airbender' zulke gave vechtscènes kon maken
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegt enorm veel nieuwe series toe deze week
Series / Streaming-diensten

Netflix voegt enorm veel nieuwe series toe deze week

Check hier het wekelijkse overzicht met alle nieuwe series die je vanaf deze week kan streamen op Netflix.

Netflix heeft een behoorlijk drukke week achter de rug. Er verschenen behoorlijk veel nieuwe series op de streamingdienst. We zetten ze allemaal voor je op een rij.

Snowpiercer (S02E02): Layton en Wilford ontmoeten elkaar na Melanies wetenschappelijke ontdekking. Till onderzoekt een aanval op een Staartje. Zarah doet een schokkende vondst in de kliniek.

Riverdale (S05E03): De leerlingen bereiden zich voor op de diploma-uitreiking, de afsluiting van een belangrijke fase in hun leven. Archie weegt zijn opties af en FP heeft verrassend nieuws.

The Netflix Afterparty (2 afleveringen): David Spade, Fortune Feimster en London Hughes verwelkomen gasten van de nieuwste en grootste Netflix-titels voor leuke gesprekken, sketches en meer.

The Uncanny Counter (1 seizoen): De Counters verkopen overdag noedels, maar jagen 's nachts met behulp van hun speciale vaardigheden op kwaadaardige geesten die mensen aanvallen.

The Bureau of Magical Things (1 seizoen): Wanneer een tiener per ongeluk een betoverd rijk ontdekt, is zij de enige die de menselijke en magische werelden kan samenbrengen en beide kan redden van het kwaad.

Zig & Sharko (2 seizoenen): Marina begint een nieuw leven op het strand, en Sharko probeert Zig hiervan te weerhouden.

Kid Cosmic (1 seizoen): Als een jongen vijf krachtige kosmische stenen vindt, komen zijn superheldendromen uit, maar dat brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee.

Mighty Express (2 seizoenen): Maak een ritje met de Mighty Express, een team van treinen en hun kindervriendjes die problemen op het spoor overwinnen door snel na te denken en samen te werken.

Tiffany Haddish Presents: They Ready (2 seizoenen): Tiffany Haddish kiest zes verschillende comedians die hun rauwe humor tonen in een reeks sketches.

Firefly Lane (1 seizoen): Katherine Heigl en Sarah Chalke zijn onafscheidelijk in dit romantische drama naar de bestseller van Kristin Hannah.

Invisible City (1 seizoen): Tijdens een moordonderzoek raakt een rechercheur verwikkeld in een strijd tussen de zichtbare wereld en een ondergrond rijk, bewoond door mythische wezens.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws voor fans van Netflix-hit 'Bridgerton'
Series / Nieuws

Goed nieuws voor fans van Netflix-hit 'Bridgerton'

Mocht je ervoor vrezen dat het tweede seizoen nog wel even op zich laat wachten... dat lijkt mee te vallen.

Bridgerton-acteur Jonathan Bailey heeft goede hoop dat het tweede seizoen van de serie rond de kerst te zien is op Netflix. Dat is dan rond dezelfde tijd als het eerste seizoen.

De serie ging op kerstdag in première op Netflix. Niet lang daarna bleek dat het de meest populaire Original-serie van Netflix ooit is. Gek is dat niet, want de serie domineert al sinds de release de top tien van de streamingdienst. En zo blijft het voorlopig nog wel even zo.

Tweede seizoen
Acteur Jonathan Bailey hoopt dat de opnames door kunnen gaan zoals gepland. hij vertelde aan Entertainment Weekly te verwachten dat de serie eind dit jaar alweer te zien kan zijn.

"We zullen allemaal snel terug zijn voor meer romantiek, hopelijk met de volgende kerst al, misschien iets later," aldus Bailey.

Hoe dan ook wordt er zoveel mogelijk werk verzet om de serie versneld te maken. Netflix wil natuurlijk graag de magie van het eerste seizoen herhalen te zorgen dat heel wat mensen de romantische serie weer gaan streamen in de donkerste dagen van het jaar.

Lees ook: Britse kostuumdrama 'Bridgerton' is nu de meest succesvolle serie op Netflix

Lees ook: 'Bridgerton'-actrice over een zéér ongemakkelijke intieme scène
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Laatste seizoen 'Better Call Saul' zal een flinke 'rollercoaster' gaan worden
Series / Nieuws

Laatste seizoen 'Better Call Saul' zal een flinke 'rollercoaster' gaan worden

Het zesde en laatste seizoen van Better Call Saul krijgt een enorm hoog tempo.

Het zesde seizoen wordt het laatste van Better Call Saul. Acteur Bob Odenkirk, die de hoofdrol van Saul Goodman (of eigenlijk Jimmy McGill) speelt, vertelt dat het seizoen een hoog tempo krijgt, stukken hoger dan eerdere seizoenen.

De afgelopen vijf seizoenen wist Better Call Saul steevast goed ontvangen te worden. Maar het is nog afwachten of de serie met het zesde seizoen net zo goed eindigt, en dat de serie voldoet aan de torenhoge verwachtingen.

Zeker wel
Wat acteur Bob Odenkirk betreft zit dat helemaal goed. Hij vindt dat het een goede conclusie van de serie is.

"Ik kan niet wachten op het vuurwerk," aldus Odenkirk. "Onze serie is de afgelopen jaren heel rustig voortgegaan, Vince Gilligan en Peter Gould hebben alles zorgvuldig opgebouwd. Er zitten zeker wat opwindende momenten in, maar richting het einde wordt het echt enorm intens."

Dat mag ook we, want met de dertien afleveringen moet de serie heel duidelijk een einde maken aan het verhaal van Kim Wexler en duidelijk maken waarom Jimmy McGill definitief Saul Goodman wordt.

Lees ook: 'Better Call Saul' seizoen 6 onthult straks nieuwe details over 'Breaking Bad'-personages

Lees ook: 'Better Call Saul' geeft duistere wending aan dit personage
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision'-maakster kreeg hier enorme hoofdpijn van
Series / Nieuws

'WandaVision'-maakster kreeg hier enorme hoofdpijn van

Het maken van een serie voor Marvel Studios is echt niet altijd even gemakkelijk, blijkt ook nu weer.

Showrunner Jac Schaeffer kreeg de bijzondere eer om als eerste een serie te maken voor Marvel Studios. Die serie, WandaVision, is vandaag officieel over de helft.

Ze gaf nu toe dat ze "veel hoofdpijn" kreeg van het uitwerken van het complexe verhaal van de serie. Dat vertelde ze tijdens een recent interview met Desert News. Daar werd haar gevraagd wat haar 's nachts wakker gehouden heeft.

Veel nachtmerries
"Eigenlijk voelde ik het grootste deel van het proces heel weinig druk. Die kwam vooral van mijzelf. Ik zat met vragen als: vindt Kevin [Feige] het wel goed? En brengen we iets de wereld in, dat de wereld ook echt een betere plek maakt?"

"Je kan met een heel cool concept komen, veel mensen bedenken wel hele toffe concepten, maar het is de vraag hoe het uitgewerkt wordt. Ik sta echt voor wat ik gemaakt heb, en ben onder de indruk van het team en vind het ongelofelijk knap hoe we de serie hebben weten te maken."

WandaVision heeft vandaag zijn vijfde aflevering op Disney+ gezet. Het is afwachten op aflevering zes, die volgende week vrijdag weer verschijnt.

Lees ook: Marvel serie 'WandaVision' bevat een cameo van ongekend formaat

Lees ook: Indrukwekkende mid-season trailer voor 'WandaVision' laat veel actie zien
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Expanse': Dit betekent het einde van seizoen 5
Series / Featured

'The Expanse': Dit betekent het einde van seizoen 5

De grote schok aan het einde van dit seizoen, luidt precies in wat je straks in het laatste seizoen kan verwachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vijfde seizoen van The Expanse is alweer voorbij. Met de aflevering Nemesis Game eindigde het seizoen met een flinke knaller.

In dit artikel vertellen we je wat de seizoensfinale te zeggen heeft. Daar vertelde showrunner Naren Shankar over in een interview. De zesde reeks zal gebaseerd worden op de laatste vier boeken van de franchise, maar geen tijdsprong maken.

Grote bedreigingen
De finale laat zien hoe de schurken van Mars het protomolecuul meenemen door de ring gates heen. Ze vestigen zich op een nieuwe planeet, in het Laconia-systeem. En we krijgen een korte blik op de schurken die ooit de ring-builders uitgeroeid hebben.

"Aan het einde van aflevering 10, krijg je te zien waarmee het vijfde boek eindigde. met Sauveterre die verdampt. We introduceren hem iets anders in de serie dan hoe het in het boek gegaan is, maar het heeft te maken met een aantal van de verhaallijnen die nog niet uitgelegd zijn. Zoals hoe Marco aan zijn schepen gekomen is, hoe hij daarvoor betaald heeft en waarom hij het protomolecuul steelt."

"De laatste seizoenen vreesde Holden al voor wat je krijgt als het protomolecuul helemaal losgelaten wordt. Ze ontdekten in seizoen 4 een artefact op ilus. En begin seizoen 5 vertelde hij te vrezen voor een vijand die een immens machtige beschaving uitroeide, al die millennia geleden. En dit seizoen zien we dat Holden gelijk had. En dit is de slechtste tijd om dit over je heen te krijgen als mensheid, omdat het zonnestelsel oorlog voert."

Lees ook: The Expanse' stelt kritische fans gerust finale seizoen 5 maakt alles goed!

Lees ook: Sci-fi serie 'The Expanse' moest een scène verwijderen van Prime Video omdat die té bloederig was
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
[SPOILER] Tony Stark krijgt mogelijke een grote rol in 'Armor Wars'-serie
Series / Nieuws

[SPOILER] Tony Stark krijgt mogelijke een grote rol in 'Armor Wars'-serie

Deze serie van Marvel Studios wordt nog heel erg interessant om te streamen op Disney+.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De dood van Tony Stark krijgt een belangrijke rol in Disney+-serie Armor Wars. De serie gaat echt draaien om het nalatenschap en de dood van het personage in Avengers: Endgame.

De serie zal draaien om War Machine, die het opneemt tegen een hele rits vijanden die delen van de technologie van Tony Stark hebben weten te bemachtigen. "De dood van Tony Stark zal, dat ik bijna zeker, een rol hebben in de serie," aldus hoofdrolspeler Don Cheadle.

Alles draait om Rhodey
De serie draait om James Rhodes: "We hebben laten zien hoe hij verder komt, elke film weer. De technologie blijft zich ook ontwikkelen, en het harnas blijft innoveren. Het wordt dus steeds beter en ook naar die kant gaan we kijken."

"Het is heel interessant en opwindend om te kijken hoe we, wat we gebeurt in de comics, gaan combineren met wat je ziet in het Marvel Cinematic Universe en hoe we die werelden laten werken."

In de oorspronkelijke comics zien we hoe Iron Man het op moet nemen tegen een hele rits verschillende schurken, die zijn technologie misbruiken voor hun snode plannen.

Lees ook: Nieuwe Disney+ serie 'Armor Wars': Dit moet je weten
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het 'Arrowverse' is nog lang niet dood en begraven
Series / Nieuws

Het 'Arrowverse' is nog lang niet dood en begraven

Het Arrowverse dood? Wel nee joh, de series van DC hebben nog een lang leven.

Fans van het Arrowverse zitten al sinds 2012 aan de buis gekluisterd. Er verschijnen namelijk jaarlijks toch al snel zo'n honderd afleveringen in de reeks met shows als Arrow, The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow, Black Lightning, Batwoman en vanaf deze maand ook Superman & Lois. En wie weet komt Stargirl vroeg of laat ook naar het universum.

Maar de afgelopen periode werden er ook wat series gestopt. Zo verscheen van Arrow in 2019 al het laatste seizoen en starten dit jaar de series Supergirl en Black Lightning aan hun laatste reeks. Maar er is geen reden tot zorg.

Het Arrowverse is springlevend
Zender The CW heeft het Arrowverse namelijk uitgebreid met nieuwe seizoenen voor Batwoman (het derde), The Flash (achtste) en Legends of Tomorrow (zevende). En dan krijgt Superman & Lois ook nog twee extra aflevering in het eerste seizoen.

Over nieuwe series in de reeks is nog geen duidelijkheid. Zo wordt er nog gesproken over een spin-off rond het personage Painkiller uit Black Lightning en er zou gewerkt worden aan een serie over het personage Wonder Girl.

Het vierde en laatste seizoen van Black Lightning start deze maand, seizoen twee van Batwoman begon enkele weken geleden, The Flash trapt af in maart en de series Legends of Tomorrow en Supergirl verschijnen midden dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen
Series / Featured

3 absolute topseries op Netflix om nu direct te bingen

Zoek je nog een nieuwe serie? Dan zijn dit de series die je nu op Netflix kunt bingen.

Hieronder drie tips voor leuke series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

The Order | Bing nu! | 2 seizoenen

Ondanks dat deze serie na twee seizoen werd gecanceld is deze duistere en spannende serie prima te kijken. Om de dood van zijn moeder te wreken, sluit een student zich aan bij een geheime orde. Hij belandt in een oorlog tussen weerwolven en beoefenaars van duistere magie.



Fargo | Bing nu! | 3 seizoenen

Deze serie, die is geïnspireerd op de film van de gebroeders Coen en het 'true crime'-genre, speelt zich af in Minnesota en draait om 'echte' misdrijven. Ieder seizoen bekijkt een andere tijd (2006, 1979 en 2010) en andere personages. Even geleden verscheen het vierde seizoen (1950) met onder meer Chris Rock. Deze zal ongetwijfeld snel op Netflix verschijnen.



You | Bing nu! | 2 seizoenen

Dit jaar verschijnt op Netflix het derde seizoen van You. De eerste twee seizoenen maakten flink wat tongen los. Een charmante baas van een boekwinkel is geobsedeerd door een opkomend schrijfster en neemt wel heel extreme stappen om haar aandacht te trekken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Y: The Last Man'-serie zet na jarenlange tegenslagen weer stappen vooruit
Series / Nieuws

'Y: The Last Man'-serie zet na jarenlange tegenslagen weer stappen vooruit

Het ging heel lang helemaal niet goed met Y: The Last Man, maar nu lukt het eindelijk.

Showrunner Eliza Clark van Y: The Last Man laat zien dat de productie van het eerste seizoen weer van start is. Dat kondigt ze aan via een foto op haar Instagramaccount.

Clark werd in 2019 ingehuurd als de nieuwe showrunner, nadat Aida Mashaka Croal en Michael Green wegens "creatieve meningsverschillen" opstapten. Clark kreeg ook meteen de door problemen geteisterde productie, maar lijkt nu een goede draai gevonden te hebben om de boel verder te brengen.

Weer aan de slag
Eliza Clark plaatste op Instagram een foto van haarzelf en regisseur Louise Friedberg, die de eerste afleveringen mag maken:

Bekijk op instagram


Y: The Last Man kent een bijzonder lange aanloop. Na de tegenvallende pilot besloot FX dat er een volledig nieuwe opgenomen moest worden. Daarop stapte ook hoofdrolspeler Barry Keoghan op, en waren er allerlei productievertragingen. In 2020 ging het eindelijk wat sneller en nu zijn de opnames bezig.

Centraal staat Yorick Brown, de laatste man op Aarde, die samen met zijn aapje Ampersand op zoek gaat naar de reden waarom alle mannen dood zijn gegaan.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans kunnen zich opmaken voor nog meer 'Line of Duty' met 6 extra afleveringen
Series / Nieuws

Fans kunnen zich opmaken voor nog meer 'Line of Duty' met 6 extra afleveringen

De BBC heeft ook bekend gemaakt dat het zesde seizoen snel te zien zal zijn...

Het was even wachten tot er nieuws zou verschijnen over het nieuwe seizoen van de serie Line of Duty. Inmiddels heeft de BBC echter wat meer in haar kaarten laten kijken.

Het waren Martin Compston en Adrian Dunbar die een tipje van de sluier mochten oplichten in verband met het zesde seizoen van de serie Line of Duty. Dit gebeurde door middel van een filmpje die via Twitter de wereld werd ingestuurd.

Het filmpje heeft niet alleen duidelijk gemaakt dat het zesde seizoen van de serie er binnenkort aan zit te komen, daarnaast krijgt het zesde seizoen ook geen zes, maar wel zeven afleveringen.

Meest raadselachtige tegenstander
Ondanks bovenstaande is er nog altijd sprake van behoorlijk wat mysterie met betrekking tot het zesde seizoen van Line of Duty. Zo wordt er bijvoorbeeld gesteld dat Steve, Ted en Kate af te rekenen zullen krijgen met de meest raadselachtige tegenstander die AC-12 tot dusver heeft gekend.

Verdere details ontbreken over het zesde seizoen tot dusver. Dat is echter geheel in lijn met de normale gang van zaken met betrekking tot de lancering van een nieuw seizoen van deze reeks.

Wanneer het zesde seizoen precies zal verschijnen is tot dusver dus nog niet bekend. Lang zullen we daar volgens de BBC dus echter niet meer op hoeven te wachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings'-ster Viggo Mortensen kijkt bijzonder uit naar de aanstaande serie
Series / Nieuws

'Lord of the Rings'-ster Viggo Mortensen kijkt bijzonder uit naar de aanstaande serie

Viggo Mortensen heeft echt wel zin in de serie op basis van de boeken van Tolkien.

Fans van Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien hebben iets om naar uit te kijken. Amazon Prime Video werkt namelijk aan een peperdure televisieserie gebaseerd op de werken van Tolkien.

De serie zal zich afspelen in de Tweede Era van Tolkiens Midden-Aarde en toont onder meer Nùmenor, evenals de val van dat eiland. Dat belooft dus een episch verhaal te worden, waarin we ook superschurk Sauron gaan zien. Hoewel fans hun handen vasthouden (kan de serie wel de magie vangen van de filmreeks van Peter Jackson?) kijkt een origineel castlid uit naar de serie.

Heel nieuwsgierig
Acteur Viggo Mortensen, die de rol van Aragorn speelde in de films, kijkt er heel erg naar uit. "Ja, het wordt geregisseerd door een Spaanse regisseur, J.A. Bayona," begon Mortensen.

"Ik ben heel benieuwd wat ze gaan doen. Ze nemen het op in Nieuw-Zeeland. Bayona is een goede regisseur, dus waarschijnlijk is het de moeite van het kijken waard. Ik ben benieuwd wat ze gaan doen, hoe ze Tolkien interpreteren. Maar ik weet niet hoeveel ruimte ze hebben gekregen van de nazaten van Tolkien."

De serie kost naar verluidt meer dan een half miljard om te maken, waarvoor Amazon zo'n 5 seizoenen kan maken.

Lees ook: Deze 10 feiten moet je weten over de 'Lord of the Rings'-serie van Amazon Prime Video

Lees ook: 'Lord of the Rings': Dit is de grote schurk van deze aankomende Prime Video-serie
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tipje van de sluier opgelicht rondom 'Black Panther'-serie van Disney+
Series / Nieuws

Tipje van de sluier opgelicht rondom 'Black Panther'-serie van Disney+

Kingdom of Wakanda borduurt straks voort op het verhaal van de Black Panther-films.

We weten pas net dat er een spin-off serie rond Kingdom of Wakanda komt op streamingdienst Disney+. Vandaag horen we al iets over het mogelijke verhaal van de serie.

Mikey Sutton van Geekosity stelt dat de serie volledig draait om de Dora Milaje. Dat is de geheel uit vrouwen bestaande lijfwacht van de Black Panther, de koning van Wakanda. Mogelijk is er een rol weggelegd voor actrice Danai Gurira, die de rol van Okoye speelt.

Kingdom of Wakanda
De serie heeft volgens Mikey Sutton, die regelmatig helemaal goed zit met zijn verhalen (maar ook soms de plank mis slaat) een belangrijke rol voor de vrouwen van de franchise. Dat zou dus ruimte bieden voor een terugkeer van Gurira, maar mogelijk ook voor actrice Lupita Nyong'o als Nakia, die banden met de Dora Milaje heeft.

Momenteel is maker Ryan Coogler druk bezig met de voorbereidingen om te beginnen met Black Panther II, de film die het verhaal van Wakanda voortzet. Het is nog even wachten waar die film heen gaat, maar duidelijk is dat er een nieuwe koning gezocht moet worden.

Helaas overleed vorig jaar hoofdrolspeler Chadwick Boseman. De vraag is nog altijd hoe Marvel Studios daar precies mee om wil gaan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geweldige nieuwe 'Honest Trailer' maakt compleet gehakt van 'The Mandalorian'
Series / Video/clip/featurette

Geweldige nieuwe 'Honest Trailer' maakt compleet gehakt van 'The Mandalorian'

Er is een geweldige nieuwe Honest Trailer gemaakt en ok 'The Mandalorian' moet eraan geloven!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Mandalorian wordt behoorlijk gegrild in een nieuwe Honest Trailer. We horen de Screen Junkies onder meer vertellen dat het seizoen veel te repetitief is.

De serie onthulde in het tweede seizoen eindelijk iets van het achtergrondverhaal van Baby Yoda. We zagen ook personages als Ahsoka Tano en Bo-Katan Kryze debuteren, evenals in de laatste aflevering een bijzonder moment, waar we niet te veel over zullen vertellen.

Honest Trailer
De nieuwe Honest Trailer laat geen spaan heel van de televisieserie. De serie is wat hen betreft "ofwel de beste serie die we ooit gezien hebben, of Star Wars is zo slecht geworden, dat de lat gewoon ontzettend laag ligt." Je mag zelf beslissen wat je ervan vindt:



Het nieuwe seizoen is wat de Screen Junkies betreft net iets te herhalend. De serie maakt bijvoorbeeld heel wat grappen over Baby Yoda en zijn bijzondere duistere kant (zoals het doden van de baby's van Frog Lady). En we horen natuurlijk hoe de Stormtroopers enorm klunzig zijn, meer dan ooit eigenlijk.

Er wordt nog niet gewerkt aan de opnames van een derde seizoen; die beginnen deze lente en dan zal de serie in 2022 te zien zijn op Disney.

Lees ook: Ongelofelijke video toont hoe Rosario Dawson Ahsoka Tano wordt

Lees ook: Einde 'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' seizoen 2 was voor iedereen een enorme verassing
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi' komt er al sneller dan je denkt
Series / Nieuws

De nieuwe Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi' komt er al sneller dan je denkt

De serie rond Obi-Wan Kenobi met Ewan McGregor begint bijna met de opnames.

Acteur Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi voor Lucasfilm. Hij is straks te zien in een live-action serie als Obi-Wan, en laat nu weten wanneer de productie van start moet gaan.

De bedoeling is om deze lente al te beginnen met de opnames. Die vinden volgens McGregor plaats in Los Angeles. "We maken het eind deze lente, en gaan het hier in L.A. opnemen," aldus de acteur tegen Eddie Izzard.

De serie
De live-action serie rond Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen de films Revenge of the Sith en A New Hope. We gaan dus zien wat Obi-Wan deed in de tijd tussen die films, wat vermoedelijk nog eens behoorlijk interessant kan zijn.

De serie wordt op eenzelfde manier opgenomen als The Mandalorian. "We nemen het net zo op. We gebruiken straks dus die technologie, en dat is echt een gaaf format. Ik hou van het western-gevoel dat het geeft, dat is echt geweldig," aldus McGregor.

Wanneer de serie te zien is op Disney+ is helaas nog niet bekend. De kans is groot dat we tot ergens in 2022 zullen moeten wachten.

Lees ook: Bizar grote set voor een nieuwe 'Star Wars'-serie gespot in Engeland

Lees ook: Liam Neeson wil terugkeren in 'Star Wars'-serie rond Obi-Wan Kenobi
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin heeft veelbelovend nieuws
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin heeft veelbelovend nieuws

George R.R. Martin vordert goed met het zesde boek in de A Song of Ice and Fire-reeks.

De serie Game of Thrones mag dan wel afgerond zijn, dat geldt niet voor de boekenreeks waar deze op gebaseerd is.

Schrijver George R.R. Martin is al jaren bezig met het zesde (van de geplande zeven) boek in de franchise, The Winds of Winter. Vorig jaar blijkt hij "honderden pagina's" geschreven te hebben. Maar hij is er nog niet.

Goed jaar
2020 was een goed jaar voor Martin, die erom bekend staat ontzettend traag te schrijven. "Ik heb honderden en honderden pagina's van The Winds of Winter geschreven in 2020. Het is het beste jaar sinds ik aan het boek begonnen ben. Waarom? Ik weet het niet. Misschien is het de isolatie. Of het ging gewoon lekker. Soms is dat zo."

Maar hij moet doorgaan: "Ik heb nog honderden pagina's te schrijven om het boek tot een bevredigende conclusie te brengen. Dat brengt 2021, hoop ik." Toch moet je niet te veel hoop koesteren, want dit jaar heeft Martin ook "een biljoen andere dingen te doen".

De schrijver staat erom bekend dat hij eigenlijk alleen in zijn huis werkt. Hij is ook bijzonder traag, maar wil het boek laten voldoen aan de uiterst hoge verwachtingen die fans koesteren.

Lees ook: 'Game of Thrones': Hoe liep het eigenlijk af met de Night's Watch?

Lees ook: 'Game of Thrones'-ster voor het eerst over compleet mislukte pilot
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.