search
Netflix-fantasyserie 'Shadow and Bone': Cast, plot en releasedatum
Series / Featured

Netflix-fantasyserie 'Shadow and Bone': Cast, plot en releasedatum

Shadow and Bone is in april te zien op Netflix. Vandaag vertellen we je alles wat je erover moet weten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix lanceert in april een gloednieuwe fantasyserie: Shadow and Bone. De serie is een adaptatie van de boeken van Leigh Bardugo en duikt in een heel nieuwe wereld.

De boeken hebben in elk geval heel wat fans, en bieden ook genoeg materiaal om nog heel wat seizoenen voor kijkplezier te zorgen. Shadow & Bone is de verfilming van de gelijknamige boekentrilogie over een weeskind met de macht om haar land te bevrijden. Daarnaast schreef Bardugo nog een tweetal Six of Crows-boeken in dezelfde wereld waarin een groepje charismatische criminelen een schier onmogelijke overval plegen.

De serie
Showrunner Eric Heisserer heeft de twee boekenreeksen met elkaar gecombineerd, om zo een duidelijk overkoepelend verhaal te vertellen. Daarom heeft de serie dus ook heel nieuwe content te bieden, met nieuwe achtergrondverhalen voor de personages.

Wanneer te zien
Netflix komt op 23 april 2021 met het eerste seizoen, dat acht afleveringen krijgt. Het is nog niet zeker hoe lang die gaan duren, maar het lijkt fair om te verwachten dat ze tussen de 40 en 60 minuten duren.

De cast
De cast bestaat uit een boel bekende en minder bekende acteurs. De rol van Alina Starkov (een kaartenmaker met een geheim) wordt gespeeld door Jessie Mei Li. Malyen Oretsev (tracker en soldaat) is voor Archie Renaeux. En Ben Barnes speelde General Kirigan, ofwel de Darkling.

De andere hoofdpersonen zijn: Kaz Brekker (Freddy Carter), Inej Ghafa (Amita Suman) en Jesper Fahey (kit Young); zij maken deel uit van een bende die zichzelf de Dregs noemt. Inej en Jesper zijn getalenteerde vechters en Kaz is een crimineel meesterbrein.

Het verhaal
De serie zal meerdere verhaallijnen uit verschillende boeken tonen. Het voornaamste verhaal draait om Alina die zich bij de Grisha voegt en leert haar krachten te gebruiken. Ze werkt samen met de Darkling om haar krachten te begrijpen, en gebruikt die om de monsters uit haar land te verdrijven.

Tegelijk volgen we ook de Dregs, die een overval willen plegen. Daardoor kruist hun pad dat van Alina.

Lees ook: Netflix onthult eerste beelden gave fantasyserie 'Shadow & Bone'

Lees ook: Netflix onthult nieuwe fantasyserie 'Shadow and Bone' met een door oorlog verscheurde wereld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen