search

Ons nieuws van woensdag 10 februari 2021

Heroïsche pose op poster voor seizoen 7 van 'The Flash'
Series / Posters

Heroïsche pose op poster voor seizoen 7 van 'The Flash'

De DC-serie keert later dit jaar terug voor het zevende seizoen.

De superheld in zijn rode pakje The Flash gaat al een tijd mee op de zender The CW, en in Nederland op Netflix. Door de coronacrisis verschijnen de series in het Arrowverse allemaal wat later en dat geldt ook voor het nieuwe seizoen van de speedster.

Nu heeft The CW een eerste poster vrijgegeven voor het zevende seizoen van The Flash dat maart 2021 moet gaan verschijnen. Uiteraard neemt Barry Allen weer de centrale positie in op het affiche.

Poster voor seizoen 7 van The Flash
Hieronder zie je dat affiche waarop je acteur Grant Gustin opnieuw ziet als de bekendste speedster uit de strips van DC Comics. Om hem heen zie je de bekende gezichten die terug gaan keren voor seizoen zeven.

Het affiche onthult dat The Flash op 2 maart weer terugkeert op The CW. En ja, "liefde zal de duisternis overwinnen!"



Lees ook: 'The Flash' trailer seizoen 7: Grote uitdagingen voor Team Flash

Lees ook: Slecht nieuws voor 'The Flash' seizoen 7
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix-fantasyserie 'Shadow and Bone': Cast, plot en releasedatum
Series / Featured

Netflix-fantasyserie 'Shadow and Bone': Cast, plot en releasedatum

Shadow and Bone is in april te zien op Netflix. Vandaag vertellen we je alles wat je erover moet weten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Netflix lanceert in april een gloednieuwe fantasyserie: Shadow and Bone. De serie is een adaptatie van de boeken van Leigh Bardugo en duikt in een heel nieuwe wereld.

De boeken hebben in elk geval heel wat fans, en bieden ook genoeg materiaal om nog heel wat seizoenen voor kijkplezier te zorgen. Shadow & Bone is de verfilming van de gelijknamige boekentrilogie over een weeskind met de macht om haar land te bevrijden. Daarnaast schreef Bardugo nog een tweetal Six of Crows-boeken in dezelfde wereld waarin een groepje charismatische criminelen een schier onmogelijke overval plegen.

De serie
Showrunner Eric Heisserer heeft de twee boekenreeksen met elkaar gecombineerd, om zo een duidelijk overkoepelend verhaal te vertellen. Daarom heeft de serie dus ook heel nieuwe content te bieden, met nieuwe achtergrondverhalen voor de personages.

Wanneer te zien
Netflix komt op 23 april 2021 met het eerste seizoen, dat acht afleveringen krijgt. Het is nog niet zeker hoe lang die gaan duren, maar het lijkt fair om te verwachten dat ze tussen de 40 en 60 minuten duren.

De cast
De cast bestaat uit een boel bekende en minder bekende acteurs. De rol van Alina Starkov (een kaartenmaker met een geheim) wordt gespeeld door Jessie Mei Li. Malyen Oretsev (tracker en soldaat) is voor Archie Renaeux. En Ben Barnes speelde General Kirigan, ofwel de Darkling.

De andere hoofdpersonen zijn: Kaz Brekker (Freddy Carter), Inej Ghafa (Amita Suman) en Jesper Fahey (kit Young); zij maken deel uit van een bende die zichzelf de Dregs noemt. Inej en Jesper zijn getalenteerde vechters en Kaz is een crimineel meesterbrein.

Het verhaal
De serie zal meerdere verhaallijnen uit verschillende boeken tonen. Het voornaamste verhaal draait om Alina die zich bij de Grisha voegt en leert haar krachten te gebruiken. Ze werkt samen met de Darkling om haar krachten te begrijpen, en gebruikt die om de monsters uit haar land te verdrijven.

Tegelijk volgen we ook de Dregs, die een overval willen plegen. Daardoor kruist hun pad dat van Alina.

Lees ook: Netflix onthult eerste beelden gave fantasyserie 'Shadow & Bone'

Lees ook: Netflix onthult nieuwe fantasyserie 'Shadow and Bone' met een door oorlog verscheurde wereld
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Yes! Het zesde seizoen van 'Outlander' is terug
Series / Foto's

Yes! Het zesde seizoen van 'Outlander' is terug

De opnames voor Outlander zijn weer gestart. Het zesde seizoen komt eraan.

De Amerikaans-Britse serie Outlander is al jaren een groot succes voor de zender Starz. De serie gebaseerd op de Outlander boekenreeks van Diana Gabaldon gaat over een tijdje alweer het zesde seizoen in.

En dat seizoen wordt nu opgenomen en daarvoor wordt het boek A Breath of Snow and Ashes gebruikt. Er moeten twaalf afleveringen verschijnen die volgen op het vijfde seizoen dat in mei 2020 werd afgerond.

Seizoen 6 van Outlander in de maak
Via Twitter zijn nu de eerste beelden verschenen van achter de schermen. Uiteraard draait het nieuwe seizoen weer rond voornamelijk Caitriona Balfe al Claire Beauchamp Randall/Fraser en Sam Heughan als James "Jamie" MacKenzie Fraser. Een verschijningsdatum heeft de show nog niet.





Lees ook: Hitserie 'Outlander' seizoen 5 binnenkort te bekijken op Netflix

Lees ook: Seizoen 5 van 'Outlander': Beste seizoen tot nu? [Blu-ray]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 3 gaafste series van DC Comics die gewoon op Netflix staan
Series / Featured

De 3 gaafste series van DC Comics die gewoon op Netflix staan

Veel superheldengeweld op Netflix. Check de series die van DC online staan.

Hieronder drie tips voor DC Comics series die je gewoon op Netflix vindt. Gewoon eens kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

Gotham | Bing nu! | 5 seizoenen

Deze opzichzelfstaande serie over de jonge jaren van Bruce Wayne en voornamelijk het speurwerk van James Gordon staat in zijn geheel op Netflix, met vijf seizoenen. Lang voordat hij commissaris werd, bestreed de onervaren politieagent James Gordon misdaad en corruptie in Gotham City om de moord op de ouders van Bruce Wayne te wreken.



Arrow | Bing nu! | 8 seizoenen

Deze eerste serie in het Arrowverse staat geheel op Netflix en je kunt ook kijken naar The Flash, Supergirl, Legends of Tomorrow en Black Lightning. Alleen Batwoman ontbreekt (nog). In Arrow is Green Arrow een rijke playboy die een superheld wordt en met zijn speciale pijlen de stad van schurken verlost.



Titans | Bing nu! | 2 seizoenen

Batmans ex-partner Dick Grayson is een eigen weg ingeslagen en komt enkele jonge helden met problemen tegen. Ze hebben hard een mentor nodig. De twee bestaande seizoenen van deze hardere DC-serie staan allebei op Netflix. Voor Doom Patrol moet je naar Amazon Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws: Live-action 'The Powerpuff Girls' krijgt pilot!
Series / Nieuws

Goed nieuws: Live-action 'The Powerpuff Girls' krijgt pilot!

Er komt snel een echte live-action The Powerpuff Girls-serie aan op The CW.

The CW maakt werk van een live-action The Powerpuff Girls-serie. We horen vorige zomer voor het eerst dat er zo'n serie zou gaan komen, gemaakt door Heather Regnier en Diablo Cody.

De live-action serie doet het helemaal anders: we volgen namelijk de gedesillusioneerde Powerpuff Girls die er enorme spijt van hebben dat ze hun jeugd volledig doorgebracht hebben met het bestrijden van de misdaad. "De vraag sluimert of ze hun haat kunnen inslikken en er kunnen staan op het moment dat de wereld hen het hardst nodig heeft."

De nieuwe serie
De nieuwe serie wordt gemaakt door uitvoerend producenten Greg Berlanti, Sarah Schechter en David madden. De serie wordt dus een live-action interpretatie van de klassieke animatieserie.

Deze vervolgserie pikt de draad dus op, als de Powerpuff Girls volwassen zijn. Een van de makers, Genndy Tartakovski, die ooit meewerkte aan de oorspronkelijke serie met bedenker Craig McCraken (en John McIntyre en Randy Myers) zegt:

" Ik denk dat alles kan werken. Maar er moet wel een reden zijn voor een animatieserie, of een live-action serie. Er moet echt een doel zijn, meer dan alleen 'Oh, mensen kennen de Powerpuff Girls laten we het doen'."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai' seizoen 3 verslaat zelfs Netflix-hit 'Bridgerton'
Series / Nieuws

'Cobra Kai' seizoen 3 verslaat zelfs Netflix-hit 'Bridgerton'

Cobra Kai scoort echt enorm goed bij de kijker en domineert zelfs de hele maand januari.

Nielsen heeft weer kijkcijfers vrijgegeven voor de grootste streamingdiensten. Januari wordt volgens de dienst gedomineerd door Netflix-serie Cobra Kai, die het zelfs beter gedaan zou hebben dan hitserie Bridgerton.

Beide series zijn een succes op Netflix. Waar Bridgerton via Netflix begonnen is, geldt dat niet voor Cobra Kai[/ik]. Dat begon namelijk op YouTube Premium, alvorens het door Netflix werd overgenomen.

Enorme hit
Variety heeft de nieuwe streamingcijfers in handen. In de week van 4 tot 10 januari domineert [i]Cobra Kai
, meldt de filmsite.

Cobra Kai werd maar liefst 2,1 miljard minuten bekeken, waar Bridgerton als nummer 2 fors minder bekeken wrd: 1,67 miljard minuten. Vermoedelijk heeft het verschil te maken met het feit dat Cobra Kai al drie seizoenen klaar heeft liggen voor de kijker, waar Bridgerton er slechts één heeft.

Hoe dan ook zijn beide series uiterst populair op Netflix. Beiden zijn vernieuwd en krijgen elk dus een extra seizoen. Voor Cobra Kai komt er dus een vierde en voor Bridgerton een tweede.

Lees ook: Netflix toont de tofste verrassingen in 'Cobra Kai' seizoen 3

Lees ook: 'Cobra Kai'-serie is nu één van de grootste successen voor Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: 'Iron Fist' krijgt een reboot op Disney+
Series / Nieuws

Gerucht: 'Iron Fist' krijgt een reboot op Disney+

Maar dan ook echt een volledige reboot, compleet met een heel nieuwe cast.

Van alle Marvel-series die Netflix maakte, was Iron Fist vermoedelijk de minst geslaagde. De serie werd behoorlijk gematigd ontvangen, wat ook kwam doordat hoofdrolspeler Finn Jones niet het charisma had dat bij de rol hoorde.

Dat terwijl het uitgangspunt nog best tof is: een martial artist die mystieke krachten krijgt. Maar in de serie van Netflix had het personage vooral te maken met het bedrijf van zijn ouders, waar hij nog altijd eigenaar van hoorde te zijn.

Een nieuwe serie
Vandaag horen we via Mikey Sutton van Geekostiy dat er mogelijk gekeken wordt naar een volledig nieuwe serie rond het personage Iron Fist. Die serie moet dan op Disney+ te zien zijn.

Belangrijk volgens Sutton, is dat er een geheel nieuwe cast gezocht wordt. Er zou dus geen connectie zijn met de serie die Netflix enige jaren geleden nog maakte. Finn Jones zou dus ook niet terugkeren. Verder zou de serie een koppeling krijgen met de Marvel-film die gemaakt wordt over Shang-Chi.

Wanneer de serie te zien zal zijn valt nog te bezien. Er wordt gewerkt aan veertien (!) series die zich afspelen in het Marvel Cinematic Universe.

Lees ook: Dit had het verhaal moeten worden van Marvels 'Iron Fist'-serie seizoen 3

Lees ook: 'Iron Fist' werd heel plotseling gecancelled
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hier draait het laatste seizoen van Arrowverse-serie 'Black Lightning' echt om
Series / Nieuws

Hier draait het laatste seizoen van Arrowverse-serie 'Black Lightning' echt om

Black Lightning krijgt nog 1 seizoen en dan zijn de avonturen van Jefferson Pierce alweer voorbij.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vierde en laatste seizoen van Black Lightning is officieel van start op The CW. Het derde seizoen eindigde nog met een overwinning voor Jefferson Pierce, a.k.a. Black Lightning.

Maar het vierde seizoen laat met zijn aflevering The Book of Reconstruction: Chapter One: Collateral Damage zien dat de helden nu meer worstelen dan ooit tevoren. Freeland probeert weer vormen van onderdrukking terug te brengen en de hele familie Pierce worstelt met trauma's.

In therapie gaan?
Showrunner Salim Akil zegt dat trauma centraal staat in het laatste seizoen. Dat is de grote tegenstander, dus niet een of ander nieuw personage met snode plannen.

"Ik wilde weer echt gaan kijken naar familie. We eindigden zo breed met het einde van de Markovian-oorlog, dus het was wat mij betreft tijd om terug te keren naar de familie," begon Akil tegenover Entertainment Weekly.

"Voor mij staat familie dus centraal, maar ook de vraag wat trauma met je doet en hoe je ermee om moet gaan. Jefferson is depressief, omdat zijn dochters mensen hebben gedood, zijn vrouw mensen heeft vermoord in de oorlog. Hij heeft het gevoel dat hij hen heeft laten zitten, dat het zijn schuld is. Trauma verandert mensen. Die ideeën wilde ik bekijken in dit nieuwe seizoen, vooral in Afrikaans-Amerikaanse families, waarin velen te maken hebben met wapengeweld en misdaad."

Lees ook: Erg duistere beelden in trailer 'Black Lightning' seizoen 4

Lees ook: 'Black Lightning' seizoen 4: Dit moet je weten!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk nog een spin-off
Series / Nieuws

'Star Wars'-serie 'The Mandalorian' krijgt mogelijk nog een spin-off

Het gerucht gaat dat Cara Dune nu toch haar eigen serie krijgt, waar eerder al geruchten over gingen.

Het gerucht gaat dat actrice Gina Carano alsnog een spin-off van The Mandalorian krijgt. De actrice is in die serie te zien als Cara Dune.

Lange tijd hoorden we al dat zij met haar personage een eigen serie zou gaan krijgen. Die was zelfs in ontwikkeling voordat het tweede seizoen van de serie te zien was op Disney+. Maar daarna raakte ze in opspraak bij fans op sociale media.

Ontslagen worden
Sommige fans riepen zelfs op tot ontslag van Gina Carano bij de serie. Daar gaf Disney niet aan toe, en nu gaat het verhaal zelfs dat de actrice toch een eigen serie krijgt.

Dat meldt althans Daniel Richtman, die vaker dit soort geruchten de wereld in helpt en soms ook bij het rechte eind zit. De lekker stelt dat de voormalig MMA-ster haar excuses heeft aangeboden bij Lucasfilm.

Om die reden zou men nu toch overwegen haar personage een eigen serie te geven. Tegelijk bestaat ook de kans - en die is als je het ons vraagt groter - dat de actrice straks speelt in de spin-off Rangers of the New Republic. In die zin kan ze dus misschien al die spin-off krijgen.

Lees ook: Geweldige nieuwe 'Honest Trailer' maakt compleet gehakt van 'The Mandalorian'

Lees ook: Ongelofelijke video toont hoe Rosario Dawson Ahsoka Tano wordt
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beeld laatste seizoen 'The Walking Dead'
Series / Foto's

Eerste beeld laatste seizoen 'The Walking Dead'

De serie is bijna voorbij, want de opnames van het elfde seizoen zijn begonnen.

Er is een setfoto gepubliceerd van het laatste seizoen van The Walking Dead. Regisseur Kevin Dowling mag de eerste aflevering van het laatste seizoen maken, en daarbij zien we een door strijd zwartgeblakerd Alexandria.

Dat is dus een Alexandria in de nasleep van de oorlog die tegen de Whisperers gevoerd is. We zien dat de nasleep nogal duister gaat zijn, aangezien het er niet zo mooi bij ligt als het was.

Eerste foto
Daarmee hebben we ook onze eerste foto van het laatste seizoen te pakken. Met het 24 afleveringen tellende elfde seizoen komt de serie namelijk tot een einde.



In dit elfde seizoen komt onze groep overlevenden te staan voor een nieuwe beschaving: de Commonwealth. Die staat in de comics symbool voor klassenverschillen en de kans lijkt groot dat dit thema ook een belangrijke rol heeft in het laatste seizoen.

Daarna gaat de The Walking Dead-franchise natuurlijk wel gewoon door. In elk geval komen er series rond Daryl en Carol, en een anthologie-reeks genaamd Tales of the Walking Dead.

Lees ook: 'The Walking Dead' trailer laat confrontatie Negan en Maggie zien

Lees ook: Is een 'The Walking Dead' spin-off rond Negan mogelijk?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' komt eindelijk met antwoorden
Series / Nieuws

'WandaVision' komt eindelijk met antwoorden

Tot nu toe groeide het aantal raadsels rond Marvel-serie WandaVision alleen maar.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
WandaVision heeft tot nu toe met name vragen opgeworpen. Via Vision en Monica Rambeau hebben we heel veel geleerd, maar echte antwoorden zijn het niet.

Gelukkig krijgen we de komende vier overgebleven afleveringen dan eindelijk antwoorden. Dat belooft bedenker Jac Schaeffer. Zij zei dat we alle antwoorden gaan krijgen in de laatste, spannende, afleveringen.

Heel veel antwoorden
"We zullen alle zaken die een antwoord behoeven, van een antwoord gaan voorzien," aldus Schaeffer tegenover Entertainment Tonight. "In de schrijversruimte vroegen wij ons steeds af: Hoe gaan we ervoor zorgen dat dit mysterie ook goed opgelost wordt?"

De hamvraag was telkens "hoe we alles kloppend konden krijgen. Maar ik ben echt blij dat er antwoorden gaan komen."

Zo zullen we straks rond "aflevering zeven, acht en negen" echte antwoorden op de vele vragen krijgen, volgens acteur Paul Bettany die de rol van Vision speelt. Zo weten we nog altijd niet waarom Vision en Wanda in een sitcomrealiteit verkeren.

Lees ook: Is Wanda wel de schurk in 'WandaVision' op Disney+?

Lees ook: Einde 'WandaVision' meer dan de moeite van het wachten waard
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.