Nieuwe 'Lord of the Rings'-serie: Dit moet je weten over de hoofdpersonen

'Lord of the Rings': Alles over de hoofdpersonen

We weten al het een en ander over de hoofdpersonen in deze nieuwe versie van Midden-Aarde.

Jim Pedd, 16 februari 2021 om 15:57

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

We weten nu al heel wat over de personages die een rol krijgen in Amazons Lord of the Rings. De show speelt zich in de Tweede Era van Midden-Aarde af, en langzaamaan onthullen zich steeds meer details.
Van de producenten weten we al dat de serie een aantal grote en herkenbare personages uit de franchise omvat. Maar ook dat we nieuwe personages te zien krijgen. Vandaag zetten we ze voor je op een rij.

Galadriel: Morfydd Clark speelt deze elf. Galadriel hielp in de LOTR-boeken het reisgenootschap van Frodo onderweg en vertrok naar de Undying Lands. Maar ze maakt ook onderdeel uit van de strijd tegen Sauron en was lang de heerser van Lothlórien. Bovendien is zij een van de personen die snel begreep dat Sauron niet was wie hij beweerde te zijn.

Elrond: Elrond is een kapitein, die op het slagveld actief streed tegen Sauron en zijn legers. Elrond gaf leiding aan de legers en vocht vooraan in de veldslagen. Hij is dus niet de elf die we leerden kennen in de Derde Era, als heerser van Rivendell. Een rol van Roberto Aramayo.

Sauron: Deze superschurk zal meer een verleider zijn dan we hem eerder kenden. Hij wist het volk van Númenor te verleiden en zorgde er daardoor voor dat het eiland ten val kwam. Bovendien maakte hij de toverringen.

Oren: Gespeeld door Joseph Mawle en de voornaamste schurk van de serie. Hij is een van de bondgenoten van Sauron en zal in elk geval in het eerste seizoen de grote schurk zijn.

Beldor: Eigenlijk zou Will Poulter deze rol spelen; maar hij stopte ermee. Beldor is de hoofdpersoon.

Tyra: Dit personage is vermoedelijk een elf, maar het kan zijn dat er stiekem een bekend personage schuilgaat achter deze naam die niet heel erg als een elfennaam van Tolkien klinkt. De rol is voor Markella Kavenagh.

Trevyn: Er zijn weinig details over dit personage van Simon Merrell. De theorie is dat hier in werkelijkheid Cirdan achter schuilgaat, een schipper.

Pallando: Een van de Blauwe Tovenaars, gespeeld door Ken Watanabe, en een bondgenoot van Gandalf, Saruman en Radagast.

Alatar: De andere Blauwe Tovenaar, eveneens bondgenoot van de rest van de White Council (waar trouwens ook Galadriel in zit). Hij wordt gespeeld door Ghassan Massoud. Beiden vertrokken volgens Tolkien naar het Oosten, om daar de strijd tegen Sauron te voeren.

Durin: Russell Crowe zou deze befaamde dwergenkoning spelen.

Lees ook: 'Lord of the Rings'-serie onthult gave nieuwe details; grote Hollywood-sterren gecast?

Lees ook: 'Lord of the Rings'-ster Viggo Mortensen kijkt bijzonder uit naar de aanstaande serie

Lees meer over: Lord of the Rings, Amazon, Prime Video

Populair nieuws