Deze 'Doctor Who'-actrice wil wèl terugkeren

Deze 'Doctor Who'-actrice wil wèl terugkeren

Niet iedereen die actief is geweest in de franchise ziet het zitten, maar Pearl Mackie duidelijk wel.

Jim Pedd, 15 februari 2021 om 10:16

Doctor Who zou zomaar een van zijn eerdere companions terug kunnen brengen. Actrice Pearl Mackie, die te zien was als Bill Potts in het tiende seizoen, sluit het in elk geval niet uit.
Mackie wist geschiedenis te schrijven voor de franchise. Ze was de eerste openlijk homoseksuele companion toen ze zich bij de Twelfth Doctor van Peter Capaldi in de TARDIS voegde. Dat nalatenschap vindt ze nog altijd belangrijk.

Een terugkeer kan
"Dat is absoluut iets dat ik niet per se uit wil sluiten," begon Mackie tijdens een interview met de Radio Times. "Er zijn al een paar jaar verstreken sinds ik in Doctor Who te zien was. Maar ik voel mij nog altijd nauw verbonden met Bill en heb echt het gevoel dat ze nog altijd deel van mij is."

"Ik heb het gevoel dat ik haar een beetje moet missen, om haar weer te kunnen spelen. Of er moet een buitengewoon verhaal zijn dat draait om haar en een nieuwe ontmoeting met een andere Doctor. Hoe dan ook is het een geweldige serie en zou ik gek zijn om nee te zeggen."

Bill was maar een seizoen te zien, maar maakte bijzondere ontwikkelingen door. Zo werd ze een Cyberman, en veranderde ze in een bijzonder olieachtig wezen. Nu reist ze rond het universum.

Lees ook: 'Doctor Who' brengt een geliefd personage terug (soort van)

Lees ook: 'Doctor Who' wordt flink opgefrist in dertiende seizoen

Bron: Radio Times

Lees meer over: Doctor Who, Pearl Mackie, BBC, Peter Capaldi

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws