search

Ons nieuws van maandag 15 februari 2021

'Hawkeye'-foto toont de badass nieuwe Marvel-heldin
Series / Nieuws

'Hawkeye'-foto toont de badass nieuwe Marvel-heldin

Hailee Steinfeld ziet er echt goed uit als Kate Bishop op een nieuwe foto!

We hebben een mooi beeld op Instagram gevonden waarin we Kate Bishop kunnen zien. Dat personage wordt gespeeld door Hailee Steinfeld en krijgt een eigen serie op Disney+: Hawkeye.

De opnames van de aankomende serie zijn in volle gang en sinds de start, hebben we een hele rits foto's online zien verschijnen. De hoofdrol is dus voor Steinfeld, die interessant genoeg al sinds de aankondiging bij veel fans de favoriet was voor de rol van Kate Bishop.

De foto
Hieronder kan je de outfit van Kate Bishop zien, maar dus ook haar voornaamste wapen: een pijl en boog.

Bekijk op instagram


Op het beeld zie je dat Kate op het punt staat een pijl af te vuren. Context hebben we niet, maar het is duidelijk dat ze een iets andere boog gebruikt dan we zagen in de concept art voor de serie.

Er is verder opmerkelijk weinig bekend over het verhaal van de serie, al weten we dat Clint Barton (Jeremy Renner) op zoek gaat naar een opvolger en die vindt in Kate.

Lees ook: Duidelijke blik op Hailee Steindfeild in superheldenpakje in Marvel-serie 'Hawkeye'

Lees ook: Actrice Hailee Steindfeild deelt foto van Kate Bishop uit Marvel-serie 'Hawkeye'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keiharde kritiek op Joss Whedon van 'Firefly'-schrijver
Series / Nieuws

Keiharde kritiek op Joss Whedon van 'Firefly'-schrijver

Er wordt steeds meer kritiek geleverd op Joss Whedon, de ooit zo geliefde bedenker van heel wat topseries.

Joss Whedon komt steeds meer in opspraak. Lange tijd gold hij zowat als een heilige in de wereld van heel wat nerd. Hij was bovendien het symbool van feminisme onder schrijvers in Hollywood. Maar dat blijkt niet te kloppen.

Want waar Whedon zijn enthousiasme voor vrouwen liet reflecteren in sterke vrouwelijke personages, blijkt hij ook bepaald andere keuzes gemaakt te hebben. Nadat een hele rits sterren zich meldde om te vertellen dat Whedon zich helemaal niet goed gedroeg op de set van Buffy the Vampire Slayer, leren we nu dat het ook bij Firefly mis ging.

Vrouwen laten huilen
Voormalig Firefly-schrijver Jose Molina meldt op Twitter dat Whedon actief zijn best deed om vrouwelijke leden van het schrijfteam te laten huilen. Dat vond Whedon grappig, stelt Molina in zijn bericht op Twitter:De 56-jarige Whedon kwam pas echt in opspraak toen Justice League-ster Ray Fisher felle kritiek uitte op Whedon. De regisseur werd na een onderzoek door Warner Bros. al van de HBO-serie The Nevers gehaald.

Opmerkelijk genoeg heeft Whedon zelf nog geen enkele keer gereageerd op alle verhalen.

Lees ook: Nog een 'Buffy the Vampire Slayer'-actrice heeft kritiek op Joss Whedon

Lees ook: 'Buffy the Vampire Slayer'-revival lijkt echt onmogelijk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Goed nieuws over 'Star Trek: Strange New Worlds'
Series / Nieuws

Goed nieuws over 'Star Trek: Strange New Worlds'

Star Trek: Strange New Worlds kan bijna beginnen met de opnames, want de cast komt aan bij de set.

De opnames van Star Trek: Strange New Worlds lieten al een hele tijd op zich wachten. Maar nu kunnen we iets goeds melden.

Acteur Ethan Peck is namelijk aangekomen in Toronto. Hij keert terug als Lieutenant Spock in de serie die voor Paramount+ ontwikkeld wordt. De serie speelt zich ruwweg een decennium af voor de gebeurtenissen op de Enterprise van James T. Kirk.

Een andere Spock
In deze serie dient Spock nog op de Enterprise die onder leiding staat van Christopher Pike. Hem zagen we in het tweede seizoen van Star Trek: Discovery, waarin Pike, Spock en Number One de Discovery hielpen bij het uitvogelen van de Red Angel-verschijningen.

Bekijk op instagram


In deze spin-off van Discovery volgen we de crew van de Enterprise op een heel rits avonturen. Avonturen die we nu nog niet kennen, maar het zal een meer episodische serie zijn waarin we meer zien verschillende grote planeten die we niet eerder zagen.

Wanneer en waar Star Trek: Strange New Worlds te zien is in Nederland weten we nog niet.

Lees ook: 'Star Trek' brengt Spock terug in grappige nieuwe TV-trailer

Lees ook: 'Star Trek'-makers willen een crossoveraflevering
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Batman'-serie brengt mogelijk een grote Hollywood-ster met zich mee
Series / Nieuws

'The Batman'-serie brengt mogelijk een grote Hollywood-ster met zich mee

Robert Pattinson lijkt terug te keren in de serie die gemaakt wordt rond zijn Batman-film.

WarnerMedia wil flink bouwen op zijn DC-eigendommen. Daarom wordt er gewerkt aan een hele rits verschillende films en series, waarvan de series specifiek voor HBO Max gemaakt worden.

Zo krijgen we vanuit J.J. Abrams een serie genaamd Justice League Dark. Bovendien werkt James Gunn met John Cena aan een serie die Peacemaker heet. Die zal direct verbonden zijn aan de film The Suicide Squad. En er wordt aan nog een andere serie gewerkt.

Spin-off van The Batman
The Batman is nog altijd bezig met de opnames. Dat terwijl er dertien (!) maanden geleden begonnen werd, maar door het coronavirus werd de productie natuurlijk flink bemoeilijkt. Intussen werkt men ook aan een spin-off rond de Gotham City Police Department.

Nu horen we via Giant Freakin Robot dat niemand minder dan Robert Pattinson ook in die serie te zien zal zijn. Daar hintte HBO-baas Casey Bloys recent al naar.

Hij stelde namelijk dat er diverse personages in zowel de film als de serie te zien zullen zijn. Een van die personages schijnt dus niemand minder dan Bruce Wayne zelf te zijn, die hierin nog niet helemaal actief is als Batman.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 'Doctor Who'-actrice wil wèl terugkeren
Series / Nieuws

Deze 'Doctor Who'-actrice wil wèl terugkeren

Niet iedereen die actief is geweest in de franchise ziet het zitten, maar Pearl Mackie duidelijk wel.

Doctor Who zou zomaar een van zijn eerdere companions terug kunnen brengen. Actrice Pearl Mackie, die te zien was als Bill Potts in het tiende seizoen, sluit het in elk geval niet uit.

Mackie wist geschiedenis te schrijven voor de franchise. Ze was de eerste openlijk homoseksuele companion toen ze zich bij de Twelfth Doctor van Peter Capaldi in de TARDIS voegde. Dat nalatenschap vindt ze nog altijd belangrijk.

Een terugkeer kan
"Dat is absoluut iets dat ik niet per se uit wil sluiten," begon Mackie tijdens een interview met de Radio Times. "Er zijn al een paar jaar verstreken sinds ik in Doctor Who te zien was. Maar ik voel mij nog altijd nauw verbonden met Bill en heb echt het gevoel dat ze nog altijd deel van mij is."

"Ik heb het gevoel dat ik haar een beetje moet missen, om haar weer te kunnen spelen. Of er moet een buitengewoon verhaal zijn dat draait om haar en een nieuwe ontmoeting met een andere Doctor. Hoe dan ook is het een geweldige serie en zou ik gek zijn om nee te zeggen."

Bill was maar een seizoen te zien, maar maakte bijzondere ontwikkelingen door. Zo werd ze een Cyberman, en veranderde ze in een bijzonder olieachtig wezen. Nu reist ze rond het universum.

Lees ook: 'Doctor Who' brengt een geliefd personage terug (soort van)

Lees ook: 'Doctor Who' wordt flink opgefrist in dertiende seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De piratenserie 'The Lost Pirate Kingdom' van Netflix krijgt een trailer
Series / Trailer

De piratenserie 'The Lost Pirate Kingdom' van Netflix krijgt een trailer

The Lost Pirate Kingdom wordt een docuserie voor de streamingdienst.

Op Netflix verschijnen niet alleen de nodige films en series, maar ook heel wat documentaires. Soms als film, soms als serie. Nu heeft de streamingdienst een eerste trailer vrijgegeven voor de docuserie The Lost Pirate Kingdom.

The Lost Pirate Kingdom wordt door Netflix omschreven als een serie over "de echte piraten van het Caribisch gebied die met geweld met de rijkdommen van de wereld plunderen en een verrassend egalitaire republiek vormen".

Trailer The Lost Pirate Kingdom
In de documentaire-reeks The Lost Pirate Kingdom kijken we dus naar hoe de piraten, die we bijvoorbeeld met flink wat meer fantasie zagen in de Pirates of the Caribbean-filmreeks, echt leefden.

The Lost Pirate Kingdom is vanaf 15 maart te zien op de streamingdienst. Via de website van Kijkwijzer komen we erachter dat deze voor 16 jaar en ouder is vanwege flink wat geweld en grof taalgebruik.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe dat verrassende personage in de Marvel-serie 'WandaVision' voor bijna iedereen geheim werd gehouden
Series / Nieuws

Hoe dat verrassende personage in de Marvel-serie 'WandaVision' voor bijna iedereen geheim werd gehouden

Niemand wist van de grote verrassing uit aflevering 5 en 6 van de Marvel-serie.

De volgende fase van het Marvel Cinematic Universe is overduidelijk begonnen en hoe kon het beter dan met WandaVision, de eerste nieuwe MCU-serie op Disney+. In de twee afgelopen afleveringen zagen we een personage dat een belangrijk ingrediënt van fase vier onthulde. Let op: SPOILERS!!

In de vijfde aflevering van WandaVision zagen we de broer van Wanda Maximoff van Elizabeth Olsen verschijnen en dat is uiteraard Pietro Maximoff, a.k.a. Quicksilver. We zagen hem ook in Avengers: Age of Ultron. Het grote verschil? Het is de Pietro Maximoff uit de X-Men films, gespeeld door Evan Peters.

Quicksilver groot geheim
"Dat was duidelijk een enorme verrassing," zei Kat Dennings tijdens Jimmy Kimmel Live. "Ik bedoel, ze hielden het ook een beetje geheim voor mij. Ik wist niet zeker wat er aan de hand was."

"Terwijl we aan het opnemen waren, verstopten ze hem in een ding, zodat niemand een drone-opname kon maken als hij uit een busje stapte, of zo. Het was een grote geheim, maar ze hebben het gehaald," aldus Dennings.

De actrice wil en kan ook weinig andere details onthullen. Bijvoorbeeld of bepaalde fantheorieen kloppen. "Ik zou ik niet eens weten hoe ik die theorieën moet vertalen," antwoordde Dennings. "Ik begrijp nog steeds niet precies wat er aan de hand is, en dat is eerlijk gezegd het beste."Lees ook: De nieuwe Marvel-serie 'WandaVision' op Disney+ is nu de populairste serie ter wereld

Lees ook: Gave video breekt 'WandaVision' doormidden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.