'The Muppet Show' is volgens Disney racistisch

'The Muppet Show' is volgens Disney racistisch

Het is eindelijk mogelijk om The Muppet Show te bekijken en de serie blijkt een waarschuwing te krijgen.

Jim Pedd, 23 februari 2021 om 14:08

Je kan eindelijk naar The Muppet Show kijken op Disney+. Dat is toch wel bijzonder, omdat de serie tot nu toe niet op een streamingdienst stond en de laatste twee seizoenen niet te zien waren op Dvd.
Maar Disney+ heeft nu alles online gezet, op twee afleveringen na. Volgens een woordvoerder van het bedrijf was dat niet mogelijk door "problemen met de muziekrechten". De afleveringen die wel online staan hebben voor een deel een waarschuwing gekregen.

Nare stereotypes
Voor 18 van de 118 afleveringen geldt dat Disney ervoor waarschuwt dat het programma "negatieve weergaves en een onjuiste behandeling van volken of culturen" bevat. "Deze stereotypen waren toen verkeer en zijn dat nu nog steeds".

Ook schrijft Disney dat het de "schadelijke invloed" wil erkennen, "ervan leren en een discussie beginnen om samen een meer inclusieve toekomst te maken."

Disney plaatste al eerder waarschuwingen bij bepaalde films en series op zijn streamingdienst. In dit geval gaat het bijvoorbeeld om een aflevering waarin Johnny Cash optreedt voor de vlag van de Federatie, en afleveringen met mensen als Kenny Rogers en Debbie Harry.

Lees ook: Nieuwe 'Muppets'-serie op komst

Lees meer over: Disney Plus, The Muppet Show, The Muppets

Informatie over de serie: The Muppet Show

Populair nieuws