search

Ons nieuws van dinsdag 23 februari 2021

Verloren aflevering 'Doctor Who' eindelijk op de buis
Series / Nieuws

Verloren aflevering 'Doctor Who' eindelijk op de buis

De fans kunnen zich opmaken voor de uitzending van een verloren geachte aflevering van Doctor Who.

De serie Doctor Who is een van de langstlopende series tot op heden en het is dus niet vreemd dat er soms iets fout is gegaan. Zo raakte de BBC de zesde aflevering uit het vijfde seizoen van de klassieke reeks van de serie kwijt. Deze wordt binnenkort op televisie uitgezonden.

De aflevering heeft de titel Doctor Who: Fury from the Deep werd opnieuw in elkaar gezet via animaties en audiofragmenten. In september 2020 verscheen de aflevering overigens al via 'home media' en nu wordt de aflevering uitgezonden op BBC America en AMC+.

Zes afleveringen van een half uur
De "aflevering" bestaat uit zes kortere episodes van een half uur en deze verschijnen midden maart op de zenders en wie weet vinden ze ook hun weg naar de Nederlandse televisie. Overigens gingen er wel meer afleveringen van de serie verloren.

In het "nieuwe" avontuur landt TARDIS op het zeeoppervlak voor de kust van Engeland. The Second Doctor (Patrick Troughton) en metgezellen Jamie (Frazer Hines) en Victoria (Deborah Watling) komen aan wal om daar door bewakers neer te worden geschoten schieten met verdovingspijlen.Lees ook: Fraai boek - Doctor Who: Essential Guide to 50 Years of Doctor Who
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is dit de volgende serie die een reboot krijgt?
Series / Nieuws

Is dit de volgende serie die een reboot krijgt?

Acteur Scott Bakula, voormalig hoofdrolspeler, ziet het helemaal zitten om Quantum Leap terug te brengen.

Als acteur Scott Bakula zijn zin krijgt, kunnen we straks allemaal naar een reboot van Quantum Leap kijken. Hij vindt het nu al een goed en relevant idee om de serie terug te brengen.

De serie volgde Dr. Sam Beckett, een natuurkundige die besluit zijn tijdreistheorie op zichzelf te testen. Hij komt daardoor terecht in het verleden en zit tijdelijk in de lichamen van mensen die hulp nodig hebt. Hij hoopt altijd terug naar huis te kunnen, maar dat lukt alsmaar niet. Tijdens zijn reizen zit Beckett opgescheept met zijn slimme holografische vriend Admiral Al Calavicci.

Innovatief en slim
De serie liep tussen 1989 en 1993 en gold toen als een innovatieve en slimme draai aan het genre van tijdreisfilms en -series. Wat de acteur betreft, zit een reboot er zeker in.

"Ik vind de serie natuurlijk nog altijd heel speciaal. Ik zou, wie het ook mag doen, echt veel succes willen wensen. Ik bedoel, het idee om in andermans schoenen te stappen is nu zo relevant en zo belangrijk. We zijn echt verdeeld geraakt," aldus Bakula.

Hij sprak ook uit te hopen dat de makers, mocht er een reboot komen, Sam een naïef kind lieten zijn. "Hij was toevallig een geniale wetenschapper, die ineens terecht kwam in allerhande situaties die hij zich nooit had kunnen voorstellen."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' krijgt ongelofelijke seizoensfinale
Series / Nieuws

'The Walking Dead' krijgt ongelofelijke seizoensfinale

Het tiende seizoen van The Walking Dead gaat met een ongelofelijke aflevering eindigen.

Het tiende seizoen van The Walking Dead kreeg er vanwege corona een derde deel bij. Zes kleinschalige afleveringen werden toegevoegd aan het aanbod, en opgenomen met als doel wel content te bieden, maar niet zo groots als afleveringen normaliter zijn.

De tiende reeks eindigt met de aflevering Here's Negan, een losse verfilming van de gelijknamige, op zichzelf staande comic van Robert Kirkman. Daarin zien we Negan als het Walker-virus uitbreekt en sterft zijn vrouw aan kanker.

Heel erg naar uitkijken
Angela Kang vertelde dat ze heel erg uitkijkt naar de aflevering. "Ik kijk er heel erg naar uit dat fans deze aflevering kunnen zien. Robert Kirkman schreef een prachtige comic Here's Negan en we hielden daar als schrijvers ook echt van," aldus Kang.

"We wilden dit eigenlijk altijd al verfilmen, maar konden niet het juiste moment vinden hiervoor. Nu hebben we dat wel en dus kijken we er heel erg naar uit om jullie dit te laten zien. We hebben zijn echte vrouw, Hilarie Burton, gecast als Lucille en zij is echt perfect voor die rol."

"Ik kijk er heel erg naar uit dat jullie die twee straks samen kunnen zien. Hun chemie, de manier waarop ze interactie met elkaar hebben, dat is echt zo sterk. Het geeft je ook een heel nieuwe kijk op hoe Negan was voordat dit allemaal gebeurde."

Lees ook: Gerucht: 'The Walking Dead'-ster krijgt gigantisch bedrag voor laatste seizoen

Lees ook: IJzingwekkende openingsminuten 'The Walking Dead' seizoen 10C vrijgegeven
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duidelijke blik op schurk Zemo in 'Falcon and the Winter Soldier' trailer
Series / Nieuws

Duidelijke blik op schurk Zemo in 'Falcon and the Winter Soldier' trailer

Eindelijk een fatsoenlijke blik op de schurk die we eerder zagen in Captain America: Civil War.

Disney heeft een nieuwe tv-spot vrijgegeven voor The Falcon and the Winter Soldier. Niet bijzonder op zich, maar wel als je weet dat de beelden de duidelijkste blik tot nu toe bieden op schurk Baron Zemo (Daniel Bruhl).

In de nieuwe beelden zien we hoe Bruhl na zijn opwachting in Captain America: Civil War de rol van Zemo op zich neemt. Ditmaal draagt hij ook eindelijk zijn bekende paarse masker, dat we kennen uit de stripverhalen van Marvel.

Enthousiasme voor Marvel
Bruhl kon niet wachten om de rol van Zemo opnieuw te spelen:

"Angel of Darkness was de eerste keer dat ik een rol opnieuw speelde, maar tijdens de opnames van die serie werd me plots gevraagd of ik terug wilde keren als Zemo in The Falcon and the Winter Soldier. Ik weet nog dat Kari Skogland, de regisseur, naar Boedapest kwam om een paar geluidsopnames van Zemo op te nemen. Ook was ik zeer enthousiast om het masker van Zemo te mogen dragen. Het was te gek om terug te keregn naar het MCU e om Sebastian Stan en Anthony Mackie opieuw te zien."

De eerste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier is vanaf 19 maart a.s. te streamen via Disney+.

Lees ook: De volgende Marvel-serie op Disney+ bevat wél pompende ouderwetse actie

Lees ook: 'Falcon and the Winter Soldier'-trailer breekt records

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' komt met veel langere volgende aflevering
Series / Nieuws

'WandaVision' komt met veel langere volgende aflevering

Eindelijk krijgt WandaVision een aflevering met een wat betere lengte, na heel wat korts.

Komende vrijdag krijgen we mogelijk de langste aflevering van WandaVision tot nu toe te zien. Deze lijkt zo'n 47 minuten in beslag te nemen.

Dat lezen we op Reddit in een bericht van dezelfde lekker die vorige week wist te melden dat de aflevering 37 minuten zou duren. Met deze 47 minuten durende aflevering gaan we richting de langste tot nu toe van de serie, want de vorige recordhouder was nummer 5, met 42 minuten.

Vrij korte serie
Mogelijk betekent dit trouwens dat de finale nog een stuk langer wordt. Marvel Studios wilde zijn series wisselende lengtes geven, maar mikt naar verluidt op zes uur per serie.

Mocht dat inderdaad zo zijn, dan zou de finale van WandaVision de langste aflevering worden met 61 minuten. Maar dat is nog heel erg de vraag. Hoe dan ook heeft men heel wat te doen in de komende afleveringen, want de serie gaat in rap tempo richting zijn finale, zonder dat er duidelijke motieven zijn voor de slechterik en de verhalen zijn ook nog lang niet afgerond.

WandaVision duurt nog twee weken.

Lees ook: 'WandaVision' krijgt ontzettend epische, maar verdrietige finale

Lees ook: Schokkende onthullingen in nieuwste aflevering 'WandaVision'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op Stephen King-serie 'Lisey's Story' met Julianne Moore
Series / Nieuws

Eerste blik op Stephen King-serie 'Lisey's Story' met Julianne Moore

De veelbelovende verfilming komt later dit jaar naar streamingdienst Apple TV+.

Een tijd terug werd al bekend dat Julianne Moore en Clive Owen de hoofdrollen zullen spelen in de tv-verfilming van Stephen Kings boek Lisey's Story. Moore speelt de titulaire rol en Owen haar overleden echtgenoot.

Vandaag hebben we een eerste afbeelding van de serie voor jullie, alsmede een paar bewegende beelden in een promovideo van Apple TV+ (deze beginnen rond de 50 seconden). De afbeelding zie je boven het artikel en de preview bekijk je hieronder.

De miniserie bestaat uit acht afleveringen, die allemaal werden geschreven door King zelf. King doet ook dienst als uitvoerend producent. Naast Moore en Owen zijn er in de serie rollen weggelegd voor acteurs als Dane DeHaan, Joan Allen en Sung Kang.

Een andere kant van King
Lisey's Story wordt omschreven als een zeer persoonlijke thriller die gaat over de belevingswereld van een vrouw twee jaar na de dood van haar man. Niet zo zeer de horror die we gewend zijn van King, maar de serie zou wel eens een bovennatuurlijk randje kunnen hebben.

Lisey's Story wordt geproduceerd door J.J. Abrams en is later dit jaar te streamen via Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vette trailer derde seizoen 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans M.C.'
Series / Nieuws

Vette trailer derde seizoen 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans M.C.'

De spinoff van Sons of Anarchy is inmiddels alweer bij het derde seizoen beland.

FX heeft vandaag de volledige trailer voor het derde seizoen van Sons of Anarchy-spinoff Mayans M.C. vrijgegeven. In de beelden krijgen we een voorproefje van wat we kunnen verwachten als EZ Reyes en zijn bende te maken krijgen met een grenssluiting.

Mayans M.C. is het volgende hoofdsstuk in de Sons of Anarchy-saga. De beroemde serie van Kurt Sutter was zeven seizoen lang de populairste serie uit de geschiedenis van FX. De Mayans speelden vaker een rol in de verhaallijn en kregen door hun populariteit uiteindelijk hun eigen serie.

De spinoff-serie speelt zich af in een wereld ná Jax Teller. Hoofdpersonage is EZ Reyes, een gozer die net uit de gevangenis komt en een nieuwe lid is van de Mayan MC-club op de grens van Californië en Mexico.

Mayans 4 life
De hoofdrollen in Mayans M.C. worden gespeeld door Edward James Olmos, JD Pardo, Sarah Bolger, Clayton Cardenas, Richard Cabral, Michael Irby, Raoul Trujillo, Antonio Jaramillo en Carla Baratta.

Het derde seizoen van Mayans M.C. begint op 16 maart a.s.Lees ook: Eindelijk weten we wanneer 'Mayans M.C.' verder gaat

Lees ook: 'Sons of Anarchy'-spinoff 'Mayans MC' krijgt een derde seizoen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead' brengt straks in seizoen 11 dit element terug
Series / Nieuws

'The Walking Dead' brengt straks in seizoen 11 dit element terug

Na het tiende seizoen gooit The Walking Dead het weer over een iets bekendere boeg.

The Walking Dead is met het derde deel van zijn tiende seizoen wat kleiner dan je wellicht gewend bent. Dat komt door het coronavirus. De zes additionele afleveringen werden allemaal gefilmd met strenge coronamaatregelen op de set.

Nu kan men echter wat groter gaan volgens showrunner Angela Kang. Dat is een positief verhaal!

Heel veel protocollen
"We hebben een mobiel laboratorium, en maken alles op verschillende manieren schoon. Ook testen we op een bepaalde manier en staat vastgelegd hoe dicht bij elkaar mensen mogen komen," aldus Kang.

"We zijn dus begonnen met afleveringen waarin we kleinere groepen mensen hadden en minder locaties. Alles is op onze sets gefilmd, op een locatie na en die bevond zich eigenlijk direct om de hoek. Nu we seizoen 11 gaan maken, worden de afleveringen wat groter. We moesten dit echter eerst uitgevogeld hebben omdat we als producenten op een verantwoorde manier aan de slag willen."

Gelukkig heeft Angela Kang met haar crew een manier gevonden om het toch te fiksen!

Lees ook: Gerucht: 'The Walking Dead'-ster krijgt gigantisch bedrag voor laatste seizoen

Lees ook: IJzingwekkende openingsminuten 'The Walking Dead' seizoen 10C vrijgegeven
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Muppet Show' is volgens Disney racistisch
Series / Nieuws

'The Muppet Show' is volgens Disney racistisch

Het is eindelijk mogelijk om The Muppet Show te bekijken en de serie blijkt een waarschuwing te krijgen.

Je kan eindelijk naar The Muppet Show kijken op Disney+. Dat is toch wel bijzonder, omdat de serie tot nu toe niet op een streamingdienst stond en de laatste twee seizoenen niet te zien waren op Dvd.

Maar Disney+ heeft nu alles online gezet, op twee afleveringen na. Volgens een woordvoerder van het bedrijf was dat niet mogelijk door "problemen met de muziekrechten". De afleveringen die wel online staan hebben voor een deel een waarschuwing gekregen.

Nare stereotypes
Voor 18 van de 118 afleveringen geldt dat Disney ervoor waarschuwt dat het programma "negatieve weergaves en een onjuiste behandeling van volken of culturen" bevat. "Deze stereotypen waren toen verkeer en zijn dat nu nog steeds".

Ook schrijft Disney dat het de "schadelijke invloed" wil erkennen, "ervan leren en een discussie beginnen om samen een meer inclusieve toekomst te maken."

Disney plaatste al eerder waarschuwingen bij bepaalde films en series op zijn streamingdienst. In dit geval gaat het bijvoorbeeld om een aflevering waarin Johnny Cash optreedt voor de vlag van de Federatie, en afleveringen met mensen als Kenny Rogers en Debbie Harry.

Lees ook: Nieuwe 'Muppets'-serie op komst
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'South Park' komt weer met een nieuwe special
Series / Video/clip/featurette

'South Park' komt weer met een nieuwe special

De pandemie heeft South Park nog altijd flink onder controle, en woedt nog even door in het stadje.

Er is een trailer vrijgegeven voor de aankomende Vaccination Special van South Park. De aflevering zal een uur duren en is in maart te zien.

Daarmee krijgt South Park voor het eerst sinds september een nieuwe special. Toen kregen we de Pandemic Special te zien, die flink inspeelde op de grote problemen die speelden in de Verenigde Staten als gevolg van de coronacrisis.

Pandemic Special
In september zagen we dus de Pandemic Special, die heel erg nadruk legde op de matige manier waarop de Trump-regering omging met de pandemie. Nu komt de serie ook met een speciale aflevering over het vaccineren dat op het punt staat om te beginnen.

Het wordt trouwens de tweede keer in de geschiedenis van South Park dat er een uur durende special komt. Hieronder kan je de trailer bekijken:Bovenstaande video bevat duidelijke hints naar de reactie van de inwoners van South Park op het vaccin. South ParQ is een verwijzing naar Qanon, een extreemrechtse samenzwering die rond het virus rondgaat. Dat betekent dat men vermoedelijk helemaal tegen het vaccin gaat zijn.

De special is op 11 maart om 20:30u op Comedy Central te zien.

Lees ook: 'South Park' brengt ons een uur durende special!

Lees ook: Binnenkort zijn (bijna) alle seizoenen van 'South Park' te bingen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult eerste beelden 'Sherlock Holmes'-serie 'The Irregulars'
Series / Trailer

Netflix onthult eerste beelden 'Sherlock Holmes'-serie 'The Irregulars'

Binnenkort meer Sherlock Holmes op Netflix met de serie The Irregulars.

Netflix lijkt veel te willen doen met Sherlock Holmes. Verleden jaar verscheen op de streamingdienst de succesvolle film Enola Holmes met onder meer Millie Bobby Brown en Henry Cavill en dit jaar komt er een Holmes-serie.

Ook deze serie zal zich niet direct focussen op de vreemde speurneus. We zien namelijk de avonturen van The Irregulars in de Brits-Amerikaanse misdaadserie The Irregulars. Dit serie is gebaseerd op het werk van Sir Arthur Conan Doyle.

Uiteraard ontbreekt Holmes niet in de show. Dit keer is het Henry Lloyd-Hughes die de rol invult, en Royce Pierreson is te zien als Dr. Watson. Andere rollen komen van Thaddea Graham, Darci Shaw, Jojo Macari, McKell David en Harrison Osterfield.

Teaser trailer voor The Irregulars
De omschrijving van Netflix: Ontmoet The Irregulars op 221B Baker Street op 26 maart. Welkom in het 19e-eeuwse Londen, waar The Irregulars, een groep buitenbeentjes, werken aan het oplossen van bovennatuurlijke misdaden in opdracht van Dr. Watson en zijn ongrijpbare partner, Sherlock Holmes.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gina Carano over Pedro Pascal in 'The Mandalorian'
Series / Nieuws

Gina Carano over Pedro Pascal in 'The Mandalorian'

Koestert ze negatieve gevoelens richting haar voormalig co-ster in de Star Wars-serie?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel Gina Carano ontslagen werd bij The Mandalorian, koestert ze geen direct negatieve gevoelens richting haar co-ster Pedro Pascal.

Dat laat ze weten in een nieuw interview met Ben Shapiro. Carano werkt de komende tijd aan verschillende projecten samen met Shapiro, dus dat ze een openhartig interview aan hem geeft valt goed te verklaren.

Geen negatieve gevoelens
Carano en Pascal hebben behoorlijk uiteenlopende meningen. Maar desondanks hadden de twee een goede vriendschap ontwikkeld op de set.

"Ik vind Pedro fantastisch, echt waar," begon Carano. "Ik weet wat hij gezegd en gedaan heeft, en dat sommige mensen daar echt onder geleden hebben. Zo vind ik het niet goed om iemands nummer te plaatsen op sociale media." Daarmee verwijst ze ernaar dat Pascal in januari het nummer van senator Ted Cruz online zette.

"Er zit nog veel liefde. Nadat we realiseerden dat we politiek van mening verschillen, besloten we af te spreken elkaar op de eerste plaats als mens te zien. Omdat we vrienden waren." Daar zit nog altijd wat liefde tussen de twee. "Ik denk dat we allebei fout hebben getwitterd, maar we zijn niet perfect. We zijn mensen. En hij is geen slecht mens, hij is zo'n lief persoon."

Lees ook: Ontslagen 'The Mandalorian'-actrice Gina Carano beschuldigt Disney van pesterijen

Lees ook: 'Star Wars'-universum op Disney+ draait om deze personages
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ voegt vandaag tientallen nieuwe series toe: Bekijk hier alle titels
Series / Streaming-diensten

Disney+ voegt vandaag tientallen nieuwe series toe: Bekijk hier alle titels

Dit is allemaal nieuw toegevoegd aan het aanbod van streamingdienst Disney+.

Er verschenen vandaag tientallen nieuwe series op Disney+. De streamingdienst lanceerde namelijk Star, een volledig nieuw deel van zijn aanbod.

Het gaat daarbij met name om films en series die gemaakt zijn onder aangekochte labels zoals Fox, waar Disney tot nu toe niet echt iets mee deed binnen zijn aanbod. Maar vandaag is er dus Star.

Heel veel nieuws
Het is een vrij breed aanbod, dat veelal bestaat uit volledige series, en soms uit series die al jaren bezig zijn en een hele rits seizoenen aan het aanbod toevoegen. We hebben besloten de titels voor je uit te lichten op genre, zodat je sneller kan zien wat er allemaal nieuw is op Disney+.

Overigens kan je sinds vandaag ook je Star-aanbod beveiligen met een pincode, om te voorkomen dat bijvoorbeeld je kinderen per ongeluk kijken naar een serie als The Walking Dead. Zonder verder omhaal, hieronder de hele rits nieuwe titels:

Actie
24 (seizoen 1-8)
24: Legacy (seizoen 1)
24: Live Another Day (seizoen 9)
9-1-1 (3 seizoenen)
9-1-1: Lone Star (1 seizoen)
Alias (5 seizoenen)
Buffy the Vampire Slayer (7 seizoenen)
The Gifted (2 seizoenen)
Helstrom (1 seizoen)

Animatie
American Dad (15 seizoenen)
Family Guy (19 seizoenen)
The Cleveland Show (4 seizoenen)
Solar Opposites (1 seizoen)

Avontuur
Sleepy Hollow (4 seizoenen)
The Strain (4 seizoenen)
Terra Nova (1 seizoen)

Drama
Atlanta (2 seizoenen)
Brothers & Sisters (5 seizoenen)
Code Black (3 seizoenen)
The Fosters (5 seizoenen)
The Gifted (2 seizoenen)
Grey's Anatomy (16 seizoenen)
The Resident (3 seizoenen)
Resurrection (2 seizoenen)
Revenge (4 seizoenen)
Scandal (7 seizoenen)
Siren (1 seizoen)

Documentaire
OJ: Made in America (1 seizoen)

Horror
American Horror Story (9 seizoenen)
The Walking Dead (10 seizoenen)

Komedie
According to Jim (8 seizoenen)
Black-ish (7 seizoenen)
Desperate Housewives (8 seizoenen)
Devious Maids (4 seizoenen)
How I Met Your Mother (9 seizoenen)
Glee (6 seizoenen)
How I Met Your Mother (9 seizoenen)
Modern Family (11 seizoenen)
Raising Hope (4 seizoenen)
Scream Queens (2 seizoenen)
Scrubs (9 seizoenen)
Terriers (1 seizoen)
Ugly Betty (4 seizoenen)

Mysterie
Lost (seizoen 1-6)

Misdaad
Bones (12 seizoenen)
Castle (8 seizoenen)
Perception (3 seizoenen)
Prison Break (5 seizoenen)
Sons of Anarchy (7 seizoenen)

Mysterie
Flashforward (1 seizoen)

Science fiction
Firefly (1 seizoen)
The X-Files (11 seizoenen)
Mars (2 seizoenen)

Romantiek
Cougar Town (6 seizoenen)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Young Sheldon' legt eindelijk een groot plotgat van 'The Big Bang Theory' uit
Series / Nieuws

'Young Sheldon' legt eindelijk een groot plotgat van 'The Big Bang Theory' uit

Het duurde maar vier seizoenen, maar eindelijk weten we iets meer over dit plotgat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Young Sheldon begint eindelijk met het verklaren van een plotgat. De prequel op The Big Bang Theory kwam in aflevering 8 van seizoen 4 met een eerste hint richting de vader van Sheldon.

Tot nu toe bleek de vader van Sheldon een vriendelijke vent. Dat is heel anders dan wat we in The Big Bang Theory gezien hebben, waarin Sheldon vooral nare herinneringen aan zijn vader koestert.

Een paar plothints
Langzaamaan krijgen we de eerste hints naar George Sr. en zijn karakter. Waar hij volgens de oude Sheldon een dronkenlap was, is daar nog niets van gebleken in de prequel-serie. Hij is nu juist een gezellig en vriendelijke gezinsman.

Maar nu geeft Young Sheldon eindelijk een eerste hint. George Sr. gaf namelijk toe dat hij nergens gelukkig is. Niet op zijn werk, niet thuis. Hoewel er geen grote conflicten waren die daaraan ten grondslag liggen, is het een eerste hint richting het bouwen van nare herinneringen voor Sheldon.

De kans is groot dat we in de toekomst iets meer gaan zien hiervan, maar tot nu toe is George niet verkeerd gebleken.

Lees ook: 'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' bevat grote fout

Lees ook: 'The Big Bang Theory' spin-off 'Young Sheldon' blijft succesvol! [Dvd]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer' onthult titel en regisseur van zijn op een na laatste aflevering
Series / Nieuws

'Lucifer' onthult titel en regisseur van zijn op een na laatste aflevering

Het einde van de serie komt er nu wel steeds sneller aan, helaas.

Lucifer-schrijver Kevin Alejandro die de rol van LAPD-rechercheur Dan Espinoza speelt, zal aflevering 9 van seizoen 6 regisseren. Dat nieuws werd door hem aangekondigd op Twitter.

Rafferty schreef dat er door de coronapandemie heel wat "veranderingen in de planning" hebben plaatsgevonden. Als gevolg daarvan is er nu een nieuwe regisseur aangetrokken voor de negende aflevering van het zesde seizoen, de op een na laatste.

Goodbye, Lucifer
De aflevering heeft de naam Goodbye, Lucifer, zoals uit onderstaand bericht op Twitter blijkt:Netflix moet nog bekend maken wanneer de serie Lucifer verder gaat met het tweede deel van zijn vijfde seizoen. We weten dat er onder meer een aflevering aan zit te komen die als een musical gemaakt is, met als titel Bloody Celestial Karaoke Jam.

Het nieuwe seizoen heeft nog heel wat te doen. God kwam namelijk op Aarde aan om zijn relatie met zoons Lucifer en Amenadiel te verbeteren. Dat belooft dus nog wat!

Lees ook: Fan van 'Lucifer' op Netflix? Dan hebben we minder goed nieuws voor je..

Lees ook: Seizoen 6 van 'Lucifer' heeft met veel tegenslagen te maken maar gaat stug door
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom 'Game of Thrones' deze verhaallijn uit de boeken wegliet
Series / Featured

Waarom 'Game of Thrones' deze verhaallijn uit de boeken wegliet

De serie Game of Thrones negeerde volledig het verhaal rond Mance, de Night's Watch en de kinderen van Ned Stark, waarom eigenlijk?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het vijfde seizoen van Game of Thrones was een seizoen vol ontwikkelingen voor de Night's Watch. Maar er had naast de moord op Jon Snow nog een plottwist in kunnen zitten.

In de boeken geeft Stannis Baratheon de opdracht om Mance Rayder, de King-Beyond-the-Wall te doden. Hij weigerde namelijk op z'n knie te gaan. In zowel de boeken als de serie van HBO werd Mance aan de staak gezet om levend verbrand te worden. Dankzij een pijl van Jon Snow kreeg hij een snelle dood. Maar de serie wijkt vanaf dit punt af van de boeken.

Wat is er anders?
In het boek A Dance of Dragons komen we er gaandeweg achter dat Mance nog leeft. De man die vermoord werd is Rattleshirt, ofwel de Lord of Bones. Hij werd vermomd door Melisandre, zodat hij eruit zag als Mance. In de serie kwam Rattleshirt om het leven bij Hardhome en was Mance Rayder echt dood.

De reden waarom Mance's leven gespaard wordt in de boeken, is zodat hij naar Winterfell gestuurd wordt om het leven van Arya Stark te redden van Ramsay Bolton. Mance weet het kasteel te infiltreren met zes van zijn speervrouwen.

Het verhaal condenseren
De serie Game of Thrones moest natuurlijk heel wat schrappen uit de dikke boeken van George R.R. Martin. Die tellen elk meer dan vijfhonderd pagina's, en zitten vol met plotpunten en twists die echt niet verteld kunnen worden in de serie.

Dat de HBO-serie een verhaal van 70 uur vertelde, maakt het ook moeilijk om al dit soort verhaallijnen te tonen. Het hele verhaal rond Mance is in de boeken nogal overdreven tegen de tijd dat hij naar Winterfell gestuurd wordt. Dat goed vertellen zonder dat het overdreven voelde, lijkt wat lastig.

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver vindt happige fans eikels

Lees ook: 'Game of Thrones'-schrijver George R.R. Martin heeft veelbelovend nieuws
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars'-ster Ewan McGregor is klaar voor Obi-Wan Kenobi
Series / Nieuws

'Star Wars'-ster Ewan McGregor is klaar voor Obi-Wan Kenobi

Obi-Wan Kenobi gaat bijna van start met de opnames, mogelijk is de serie volgend jaar te zien.

Het is zo'n vijftien jaar geleden sinds acteur Ewan McGregor een sterrenstelsel ver, ver weg bezocht. Maar hij staat op het punt om weer die kant op te gaan.

Op het Instagram-account van Bespin Bulletin verscheen in de Stories een beeld van McGregor die duidelijk aan het trainen is voor de serie. Hoewel Obi-Wan Kenobi in de franchise niet per se bekend stond om zijn flinke spieren, lijkt hij dit keer meer gebruik van zijn lijf dan van de Force te maken.

Obi-Wan Kenobi serie
De serie wordt deze lente opgenomen in Los Angeles. In de serie volgen we Obi-Wan Kenobi tijdens zijn ballingschap op woestijnplaneet Tatooine. Maar hij gaat ook Darth Vader tegen het lijf lopen in die tijd.

Hayden Christensen tekende namelijk voor een terugkeer. "Het is zo'n ongelofelijke reis geweest om Anakin Skywalker te spelen. Natuurlijk gingen Anakin en Obi-Wan niet op de beste manier uit elkaar de laatste keer dat we hen zagen. Dus het wordt heel interessant om te zien wat een geweldig regisseur als Deborah Chow voor ons in petto heeft. Ik kijk ernaar uit om weer met Ewan te werken en het voelt goed om weer terug te zijn," aldus de acteur.

De serie is in 2022 te zien op Disney+.

Lees ook: De nieuwe Star Wars-serie 'Obi-Wan Kenobi' komt er al sneller dan je denkt

Lees ook: Bizar grote set voor een nieuwe 'Star Wars'-serie gespot in Engeland
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' boekt eindelijk serieuze vooruitgang met tweede seizoen
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' boekt eindelijk serieuze vooruitgang met tweede seizoen

Het tweede seizoen van Star Trek: Picard laat nog even op zich wachten, maar eindelijk gaan de opnames van start.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het heeft even geduurd, maar de cast van Star Trek: Picard staat dan eindelijk voor de camera. Actrice Michelle Hurd plaatste een bericht op Instagram waaruit dat blijkt.

Hurd speelt in de serie de rol van Raffaela 'Raffi' Musiker. Zij werkte samen met Jean-Luc Picard tijdens de redding van de Romulans. Toen Picard zijn functie bij Starfleet naast zich neerlegde, raakte Raffi gevangen in de nasleep daarvan en werd haar leven een stuk minder leuk. Picard nam contact met haar op toen hij Soji wilde redden.

De productie
Star Trek: Picard is nu eindelijk begonnen met de opnames van zijn tweede seizoen, nadat de start meermaals uitgesteld werd vanwege het coronavirus. Hieronder de post:

Bekijk op instagram


Waar het tweede seizoen van Star Trek: Picard over zal gaan is nog niet bekend. Er is natuurlijk veel mogelijk, maar centraal zal vermoedelijk Picards nieuwe leven staan als synthetisch wezen. Zijn bewustzijn werd aan het einde van het vorige seizoen geplaatst in een 'gollem'.

De serie is in Nederland te streamen op Amazon Prime Video.

Lees ook: Goed nieuws voor fans van 'Star Trek: Picard'

Lees ook: Gerucht: 'Star Trek' brengt ook deze oude bekende terug
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.