Interview met Rachael Leigh Cook

Interview met Rachael Leigh Cook

De actrice speelt een hoofdrol in misdaadserie Perception.

Michelle Iwema, 31 oktober 2014 om 12:57

Rachael Leigh Cook leerden we kennen in She's all That. Tegenwoordig speelt ze in de spannende serie Perception tegenover Eric McCormack, Will uit de komedie Will & Grace. Rachel Leigh Cook speelt hierin de ambitieuze FBI-agente Kate Moretti, die allerlei complexe zaken oplost.
Kan je iets vertellen over je personage in Perception en wat we in het volgende seizoen kunnen verwachten?
Aan het begin van seizoen 1 werd duidelijk dat Kate in diskrediet is geraakt, omdat ze te vaak over het randje is gegaan. Zij vraagt vaak advies bij een professor [gespeeld door Eric McCormack] om meer inzicht te krijgen in hoe ze het beste zaken kan oplossen. Ze is heel vindingrijk en staat open voor alles wat hij zegt. Voor mij was het leuk om [in seizoen 2] een nieuwe tegenspeler te krijgen met wie Kate een andere dynamiek heeft. Donnie Ryan komt er dan bij in de serie, gespeeld door Scott Wolf. Hij is de ex van Kate en werkt als assistent van de aanklager. Zodra hij ten tonele verschijnt, zet hij de boel op zijn kop en Kate is kwaad dat hij er is. Ze vindt dat hij al eenmaal haar leven heeft verpest en dat hij moet verdwijnen, maar tegelijkertijd blijkt hij ook weer behulpzaam. Dit veroorzaakt een tweestrijd bij Kate.

Hoe kwam de rol in Perception op je pad?
Op de standaard wijze. Ik werd gebeld door mijn manager en las het script voor de auditie. Ik zag dat ze een echte tough guy was en ik dacht: 'volgens mij willen ze niet mij iemand als Mariska Hargitay, maar ik ga het toch gewoon proberen. Ik krijg de rol vast niet, maar je weet het nooit.' En gelukkig waren ze niet op zoek naar een Mariska, maar wilden ze juist iets anders dus zo kreeg ik de rol.

Hoe is het om met Eric McCormack te werken?
Hij is zo een pro en zo geweldig in wat hij doet. Hij is de nummer 1 van de show, dat betekent dat hij op de call script als nummer 1 staat vermeld, omdat hij de meeste scènes heeft van iedereen. Nummer 1 zijn van de show vergt meer skills dan alleen acteren want je work load is daardoor enorm. Hij zet de toon op de set en Eric is de beste nummer 1 die een show zou kunnen hebben. Hij komt uit de theaterwereld dus bij hem draait alles om het creëren van goede personages. Hij is er niet voor de glamour, hij doet het harde werk wat zijn scènes zo geweldig maakt.

Wat is denk je het geheim van het succes van de show?
Ik denk dat mensen gefascineerd zijn door psychologie en menselijke aard. Ik denk dat we allemaal nieuwsgierig naar onze medemens en psychologische aandoeningen. En ik denk dat deze show op een geweldige manier geestesziektes belicht, zonder te stigmatiseren.

Kan je vertellen in welke opzichten je wel/niet lijkt op je personage in Perception?
We lijken op elkaar, omdat we beiden koppig zijn. Ik wil het niet toegeven maar mijn man zal je ronduit kunnen vertellen, dat ik dat wel ben. En hij heeft gelijk dus dat hebben Kate en ik gemeen. Kate is ambitieuzer dan ik ben, maar ook meer dan gezond is. Ik ben niet een actrice die zegt, dat ik in compleet in de huid kruip van mijn personage, dus we hebben veel maniertjes gemeen waar mijn vrienden mij in zouden herkennen.

Hoe kijk je terug op She's all That?
Ik houd van die film, hij is zo lief. Als ik het op tv zie langskomen, kijk ik altijd even een paar minuten. Er zitten veel positieve boodschappen in en ik ben blij dat ik die rol heb gedaan. Ik vind hem nog steeds geweldig.

Welke film vond je het leukst om te maken?
Ik vond het leukst om met mijn man te werken. Een paar jaar geleden maakten we samen een film die Broken Kingdom heette, een hele speciale film voor mij met een uitdagende rol. Een andere film die ik leuk vond om te maken heet Stateside, waarin ik een schizofreen speelde.

Naar welke actrices kijk je op als voorbeeld en waarom?
Dat verandert van tijd tot tijd. Holly Hunter was geweldig in Top of the Lake, net als Elizabeth Moss. Dat zijn twee makkelijke voorbeelden. Maar de actrice die ik echt op een voetstuk plaats en die in mijn ogen telkens iets onnavolgbaars weet neer te zetten, is Tilda Swinton. Zij is buitengewoon, ze lijkt wel van een andere planeet en ik houd van haar werk.

Wat wil je de komende jaren bereiken?
Ik wil teruggaan naar een lichter genre. Als deze show voorbij is, wil ik weer iets compleet anders doen.

Lees meer over: perception, rachael leigh cook, eric mccormack, will and grace, kate moretti, interview, shes all that, broken kingdom, gesprek

Informatie over de serie: Perception

Populair nieuws