search
Méér opgevoerde Mini Coopers: Klassieker 'The Italian Job' wordt een serie

Méér opgevoerde Mini Coopers: Klassieker 'The Italian Job' wordt een serie

Een jeugdklassieker komt terug als een tiendelige miniserie op Disney+.

Zilko Tarici
Paramount heeft besloten terug te keren naar de wereld van The Italian Job en opgevoerde Mini Coopers. ViacomCBS liet namelijk weten dat er een serie komt van The Italian Job op de nieuwe streamingdienst Paramount+, die over een tijdje live moet gaan.

Volgens Variety zal de serie zich richten op Charlie Crokers kleinkinderen. Zij krijgen van de legendarische dief toegang tot geheime plannen om Italiaans goud te kunnen stelen. Het script wordt momenteel geschreven.

Matt Wheeler, een van de bedenkers van CBS-serie Salvation, schrijft het script en zal fungeren als uitvoerend producent. Donald De Line zal produceren, iets dat hij ook al deed bij de remake-film uit 2003.

In de oorspronkelijke film zagen we Michael Caine als Croker. Hij werd omringd door acteurs als Noël Coward, Benny Hill, Raf Vallone, Tony Beckley, Rossano Brazzi en Maggie Blye. De film was indertijd een hit door met name de Mini Coopers, die rivieren overbrugden, metrotunnels inreden en over daken heen sprongen.

Van remake tot serie
In 2003 volgde een remake van The Italian Job die werd aangevoerd door Mark Wahlberg, Charlize Theron en Edward Norton. Andere rollen waren weggelegd voor Jason Statham, Donald Sutherland, Seth Green en Mos Def. Ook in deze versie werden Mini Coopers gebruikt voor een uitbundige achtervolgingsscene.

Aanbevolen artikelen