search

Ons nieuws van vrijdag 26 februari 2021

'The Twilight Zone' van Jordan Peele geschrapt na twee seizoenen
Series / Nieuws

'The Twilight Zone' van Jordan Peele geschrapt na twee seizoenen

Wat een bijzondere herleving van een klassieke serie moest zijn, eindigt met een sisser.

Er zijn de laatste dagen een hoop mooie aankondigingen gedaan voor de nieuwe streamingdienst Paramount+, die op 4 maart a.s. live gaat in de Verenigde Staten. Maar er is ook minder goed nieuws. De herleving van The Twilight Zone van Jordan Peele wordt namelijk na slechts twee seizoenen geschrapt.

Ondanks dat dit wel verwacht werd, maakte The Twilight Zone geen onderdeel van de presentatie die afgelopen woensdag werd gehouden over Paramount+. Er is geen specifieke reden gegeven voor het schrappen van de serie, maar Julie McNamara, hoofd programmering van Paramount+, wilde er wel iets over kwijt:

"Jordan Peele, Simon Kinberg en de rest van het productieteam hebben The Twilight Zone een nieuw gezicht gegeven voor onze huidige samenleving. Ze hielden vast aan de nalatenschap van sociaal bewuste verhalen en hielden kijkers op uitdagende wijze een spiegel voor over belangrijke thema's. Het publiek zal nog jaren kijken naar wat zij hebben gemaakt."

Afgelopen met een sisser
The Twilight Zone kreeg in 2019 met redelijk wat bombarie een reboot. Er werd vooral naar uitgekeken omdat Jordan Peele (Get Out, Us) er zijn naam aan verbond als uitvoerend producent en presentator. De serie werd daarbij gepresenteerd als een anthology-serie in de trant van de oorspronkelijke reeks van Rode Serling.

Peele's versie bestaat dus uiteindelijk uit maar twee seizoenen en 20 afleveringen als alles gezegd en gedaan is. Peele's populariteit en status was in elk geval wel genoeg voor een indrukwekkende lijst aan acteurs die aan de serie meewerkten. Denk bijvoorbeeld aan Sanaa Lathan, Adam Scott, Billy Porter, Steven Yeun, Kumail Nanjiani, Rhea Seehorn en Christopher Meloni.

Lees ook: Premièredatum 'The Twilight Zone' seizoen 2 onthuld!

Lees ook: Jordan Peele's 'Twilight Zone'-reboot nu al goed voor een tweede seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-franchise gaat echt exploderen
Series / Nieuws

'Star Trek'-franchise gaat echt exploderen

Er komen nu al vijf series aan, maar dat is hooguit het begin van de megafranchise.

Er komt nog veel meer Star Trek aan. We weten van Alex Kurtzman dat hij de toekomst van de televisieseries zo'n beetje tot 2027 uitgewerkt heeft. Maar er moet meer komen. Veel meer.

Paramount+ gaat in maart van start. De streamingdienst is het thuis van alles wat met Star Trek te maken heeft, maar gaat met veel meer komen. Dat laat Julie McNamara, baas van Paramount+ weten.

Elke kwartaal
"We voeren nu gesprekken over de volgende fase van het Trek-universum, voorbij de vijf series die Alex opgebouwd heeft. We kijken ernaar uit om het universum van Star Trek flink te laten groeien," aldus NcNamara.

De bedoeling is om elk kwartaal een nieuwe serie te lanceren. Maar: "We willen ook niet te veel of te snel uitbreiden en dat mensen dan hun schouders ophalen en zeggen: 'Ah is er weer een nieuwe Trek-serie?' Dat willen we niet."

Maar men wil dus wel dat de kijker enorm uitkijkt naar nieuwe series en dat de franchise groter dan ooit wordt. Hoe dan ook is het potentieel gigantisch!

Lees ook: Vierde seizoen 'Star Trek: Discovery' stelt Michael Burnham op de proef

Lees ook: 'Star Trek: Discovery' krijgt een heel nieuw type schurk
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Frasier' brengt Kelsey Grammer terug voor reboot
Series / Nieuws

'Frasier' brengt Kelsey Grammer terug voor reboot

De immens populaire komedieserie komt terug op televisie, met Kelsey Grammer!

Na zeventien jaar keert Frasier terug op televisie. De komedieserie, waarin Kelsey Grammer de hoofdrol speelde, zal weer naar televisie komen met een heel nieuw seizoen.

De serie was in de jaren negentig een grote hit. We volgden daarin Kelsey Grammer als de host van een radioshow waarin hij zijn luisteraars van advies gaf. Hij speelde de rol tussen 1993 en 2004 in maar liefst 263 afleveringen.

Spin-off van Cheers
Het was een uiterst succesvolle spin-off van Cheers en in de jaren negentig een van de meest succesvolle series ooit. Hij won vijf keer op rij de Emmy voor de beste komedieserie en liep maar liefst elf seizoenen.

Grammer laat in een statement weten heel erg uit te kijken naar het "volgende hoofdstuk in de reis van Dr. Frasier Crane". Wat dat nieuwe seizoen brengt is niet zeker.

Wel weten we dat Grammer al een tijdje rondloopt met het idee voor deze spin-off. Hij ging in 2018 langs bij CBS Studios met een pitch en zou de serie niet in Seattle willen laten afspelen. mogelijk volgt men dat idee.

Lees ook: Weer een legendarische serie die een 'revival' krijgt

Lees ook: 'Frasier' krijgt reboot
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix voegde weer flink wat nieuwe series toe
Series / Streaming-diensten

Netflix voegde weer flink wat nieuwe series toe

Het was weer een prima, en behoorlijk drukke, week op Netflix met nieuw aanbod.

Netflix voegde weer heel wat nieuwe series toe. Vooral de serie Age of Samurai springt er bovenuit!

The Netflix Afterparty (5 afleveringen): Deze aflevering brengt de castleden van de To All the Boys-films bij elkaar. Zij vertellen over de derde film en geven antwoorden op vragen van fans. Bovendien heeft Whitney Cummings discutabel datingadvies.

Snowpiercer (S02E5): Wilford nodigt Audrey uit in Big Alice en zint op zijn volgende stap. Layton staat voor een lastig dilemma. Josie probeert informatie door te spelen aan Snowpiercer.

Lovestruck in the City (seizoen 1): Een gepassioneerde architect verliest na een strandromance zijn hart aan een onafhankelijke vrouw en probeert haar terug te vinden in de straten van Seoul.

Canine Intervention (seizoen 1): Geen hond, ras of gedrag is te lastig voor Jas Leverette van Cali K9. Volg de hondentrainer uit Oakland terwijl hij met allerlei honden en hun baasjes aan de slag gaat.

Age of Samurai: Battle for Japan (seizoen 1): Deze serie verkent de oorlogvoerende koninkrijken van het feodale Japan, als diverse machtige oorlogsheren het tegen elkaar opnemen om de heerser van het land te worden.

Ginny & Georgia (seizoen 1): De vrijgevochten Georgia en haar kinderen Ginny en Austin verhuizen naar het noorden om een frisse start te maken, maar merken dat de weg niet geplaveid is met rozen.

High-Rise Invasion (seizoen 1): In een vreemde wereld moet middelbare scholier Yuri boven op een wolkenkrabber zien te overleven als gemaskerde belagers erop uit zijn om haar te doden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op nieuwe 'Star Trek'-serie onthuld
Series / Nieuws

Eerste blik op nieuwe 'Star Trek'-serie onthuld

Bekijk hier het eerste beeld van de nieuwe serie Star Trek: Prodigy van Nickelodeon.

Paramount+ gaat in maart van start. De streamingdienst toonde nu alvast een beeld op een van de nieuwe Star Trek-series die we kunnen verwachten: Star Trek: Prodigy.

De serie krijgt tien afleveringen, die op Paramount+ debuteren. Nadat ze allemaal te zien zijn geweest, komen ze op Nickelodeon. En van die serie hebben we nu dus een eerste blik gekregen, die een heel apart stel personages laat zien.

Captain Janeway
Het gaat om een heel nieuwe crew aan personages, die zich bij Captain Kathryn Janeway voegen. De stem van Janeway wordt voor het eerst in decennia weer verzorgd door Kate Mulgrew, die ook voor een tweede seizoen getekend heeft.

De serie wordt gemaakt door Emmy Award-winnaars Kevin en Dan Hageman en verder geleid door Ramsey Naito.



Star Trek: Prodigy volgt een groepje tieners die een ongebruikt Starfleet-schip vinden en er de controle over overnemen. Ze gebruiken het op zoek naar avontuur, zingeving en in zekere zin zelfs redding.

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de serie van start gaat.

Lees ook: 'Star Trek' brengt deze heldin vaker terug

Lees ook: 'Star Trek' brengt deze oude bekende terug!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna dodelijke stunt tijdens slotaflevering serie 'LOST'
Series / Nieuws

Bijna dodelijke stunt tijdens slotaflevering serie 'LOST'

Nog altijd blijft de succesvolle serie LOST terugkeren in het nieuws.

Het zijn van stuntman of -vrouw bij een film of serie is niet zonder gevaren. De afgelopen jaren zijn meerdere professionals om het leven gekomen tijdens het opnemen van stevige stunts. Ook tijdens LOST ging het er stevig aan toe.

Josh Holloway, die James "Sawyer" Ford speelde, weet nog dat hij bijzonder gevaarlijke stunts zag. "Ik herinner me hoe gek onze stuntman was. Ik hield van hem," zei Holloway. "Hij was al die jaren mijn stuntman en de stuntcoördinator op dat moment: Mike Trisler, een ex-gekke Special Forces-man."

Levensgevaarlijke stunts
"Hij zei dan van: 'Oké, laten we dit doen. Ik ga dood.' Ik had zoiets van: 'Ga niet dood, bro. Het is ongeveer 22 meter hoog. Spring gewoon, weet je?' Hij zei: 'Nee, het is cool. Het is cool als ik dood ga.' En dan was ik weer van: 'Je bent gek!' En hij sprong naar beneden, 22 meter van die klif," aldus Holloway tegenover Comicbook.

"Ze hebben affiches bij die klif van de mensen die daar zijn gestorven. Dus het is behoorlijk heftig. Ik herinner me dat ik er was en het soort na nadeed. Je moet behoorlijk dicht bij de rand komen. Oh, sh-t. Dat was eng," rondde Holloway af.

De opnames waren voor de veelbesproken laatste aflevering van LOST. Er wordt regelmatig gesproken over een terugkeer van de show, maar daar is tot op heden niets concreets uit gekomen.

Lees ook: Honest Trailers neem de serie 'Lost' op de korrel en dat doet soms best een beetje pijn

Lees ook: Bizarre 'LOST'-fantheorie is bevestigd
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van 'Avatar: The Last Airbender' gaan los op social media na nieuws van Paramount
Series / Nieuws

Fans van 'Avatar: The Last Airbender' gaan los op social media na nieuws van Paramount

Heel wat mensen worden echt heel erg blij van het laatste nieuws over de Avatar: The Last Airbender-franchise.

Paramount maakte bekend dat er een heel nieuwe studio opgericht werd: Avatar Studios. Die moet voor heel veel nieuws gaan zorgen in de Avatar: The Last Airbender-franchise.

Bedenkers Bryan Konietzko en Michael Dante DiMartino gaan allereerst aan de slag met een animatiefilm in de franchise. En er komt meer, want het duo werkt ook aan een volledig nieuwe serie. En dat moet slechts het begin zijn!

Heel veel nieuws
Er is dus heel veel nieuws op komst in de franchise. Daar zijn fans natuurlijk dolblij mee en dat laten ze heel duidelijk merken op sociale media. Vandaag doen we weer een greep uit de vele reacties die binnenstroomden op onder meer Twitter:



Overigens is dit niet het enige project waaraan gewerkt wordt in de franchise. Netflix heeft immers ook nog een live-action serie in de maak, waar Konietzko en DiMartino behoorlijk gedesillusioneerd bij vertrokken.

De vraag is nu wat het gevolg hiervan gaat zijn voor dat project.

Lees ook: 'Avatar: The Last Airbenders'-makers komen met nieuwe Avatar-serie

Lees ook: Netflix wijzigt deze details in live-action 'Avatar: Last Airbender'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kenneth Branagh onherkenbaar als Boris Johnson in nieuwe serie
Series / Nieuws

Kenneth Branagh onherkenbaar als Boris Johnson in nieuwe serie

Branagh is onherkenbaar op de eerste foto van de miniserie This Sceptred Isle.

Via Sky is vandaag de eerste foto vrijgegeven van acteur/regisseur Kenneth Branagh als de huidige Britse premier Boris Johnson.

Branagh, die we als acteur kennen uit films als Tenet en Dunkirk, en als regisseur van o.a. Thor en Murder on the Orient Express, speelt de controversiële leider in This Sceptred Isle, een vijfdelige miniserie over de begin periode van de coronapandemie in het Verenigd Koninkrijk. Michael Winterbottom (The Trip) regisseert.

Uitzending ná de pandemie?
De serie zal pas in augustus 2022 uitgezonden worden, dus misschien kunnen we tegen die tijd (hopelijk) met een heel andere blik terugkijken op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Verantwoordelijk voor de productie van This Sceptred Isle zijn Fremantle, Passenger en Revolution Films. Winterbottom schreef het script samen met Kieron Quirke. Richard Brown, Melissa Parmenter, Josh Hyams en Anthony Wilcox.

Je kunt de foto van Branagh als Boris Johnson boven het artikel 'bewonderen'.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte 'Halo'-serie krijgt een nieuw logo en verhuisd naar een andere streamingdienst
Series / Foto's

Langverwachte 'Halo'-serie krijgt een nieuw logo en verhuisd naar een andere streamingdienst

Halo is niet op Showtime te zien, maar komt exclusief naar Paramount+.

De langverwachte Halo-serie zal niet te zien zijn op Showtime. In plaats daarvan wordt het een streamingserie die specifiek op Paramount+ (vroeger CBS All Access) zal debuteren.

De Halo-serie begon in 2020 met de opnames, maar werd behoorlijk verstoord door de coronapandemie. De show heeft een rol voor Pablo Schreiber als de legendarische Master Chief. Jen Taylor spreekt de stem van Cortana in, wat ze ook voor de games deed.

Premium serie
De serie maakt nu dus zijn debuut op Paramount+, zodat de streamingdienst een franchise heeft los van Star Trek om zich mee te onderscheiden.

"Het levert de opwinding die je voelt tijdens het spelen van de games, maar ook een veel diepere emotionele ervaring rond de Spartans, mensen die hun menselijkheid chemisch en genetisch gewijzigd zagen. Het verhaal draait om het terugclaimen van die menselijkheid en is daarom ook zo krachtig," aldus Paramount+-baas David Nevins.

De serie belooft behoorlijk episch te worden en focust zich op een gewapende strijd die in de 26ste eeuw woedt tussen de mensheid en een buitenaardse bedreiging, de Covenant genaamd. "Halo zal diep persoonlijke verhalen verweven met actie, avontuur en een rijke versie van de toekomst."

Lees ook: Eerste beelden van de 'Covenant' de aliens in de aankomende 'Halo'-serie

Lees ook: Feestje voor fans: 'Halo'-serie krijgt nieuwe Cortana
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Keert 'Agents of SHIELD' terug op Disney+? Marvel-baas Kevin Feige geeft antwoord
Series / Nieuws

Keert 'Agents of SHIELD' terug op Disney+? Marvel-baas Kevin Feige geeft antwoord

Marvel-baas Kevin Feige geeft vandaag antwoord op die vraag. Maar dan wel op zijn manier.

Het gerucht gaat dat Marvel Studios van plan is om Agents of SHIELD terug te brengen. Dat heeft deels te maken met de serie WandaVision. Vandaag reageert Marvel-baas Kevin Feige op de vele verhalen.

WandaVision bevat heel wat verwijzingen naar de serie Agents of SHIELD. Zo was er een Hydra Soak-reclame en werd er gerefereerd naar President Ellis. Bij Marvel lijkt niets toeval te zijn. Maar Kevin Feige wilde er niet al te uitgebreid op in gaan.

Zijn reactie
Feige vertelde: "Er zijn vaak geruchten die kloppen en er zijn ook vaak geruchten die niet kloppen. Het was geweldig om Clark Gregg terug te zien keren in het MCU met Captain Marvel. Voor de rest zeg ik alleen: we zullen moeten zien wat de toekomst brengt."

Feige ontweek dus de vragen, net als bedenker en schrijver Jac Schaeffer van WandaVision.

"Fans hebben de reclame voor Hydra Soak verbonden aan een aflevering van Agents of SHIELD, wat een van de weinige keren zou zijn dat het MCU een connectie legt met die Marvel-series. Was dat bewust? Ruiken ze aan de juiste plekjes? Dit is het punt waarop ik over iets heel anders ga vertellen. Waar kunnen we het eens over hebben? [Lacht] Het regende gisteren," was de reactie van Schaeffer.

Lees ook: Waarom 'WandaVision' dit deed aan het einde van de meest recente aflevering

Lees ook: 'WandaVision' komt met veel langere volgende aflevering
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkcijfers 'Superman & Lois' bekend! Is het een hit?
Series / Nieuws

Kijkcijfers 'Superman & Lois' bekend! Is het een hit?

We kunnen nu echt iets zeggen over de opwinding die fans voelen over deze nieuwe Arrowverse-serie.

Superman & Lois is van start. De serie vormt de nieuwste toevoeging aan het Arrowverse en ging van start met een twee uur durende eerste aflevering.

De serie werd behoorlijk op gehypet in de media en scoorde op zich best prima. Tegelijk was het niet de beste première van een serie in de geschiedenis van televisiezender The CW. Er stemden zo'n 1,6 miljoen Amerikanen af op de serie. Dat is het grootste aantal kijkers dat The CW in dit specifieke tijdsslot kreeg sinds het vijfde seizoen van The Flash twee jaar geleden.

Blijven hangen
Het belangrijkste is natuurlijk of de kijkers blijven hangen. Daar lijkt het wel op. TVLine stelt op basis van eigen onderzoek dat 93 procent van de kijkers van plan is om ook de volgende aflevering te kijken.

Als dat klopt, lijkt het erop dat Superman & Lois een prima tijd tegemoet gaat en vermoedelijk voorlopig dit soort aantallen houden.

Overigens is het wel de minst bekeken eerste afleveringen in de geschiedenis van het Arrowverse. De vorige laagterecordhouder was Batwoman, waarbij 1,86 miljoen mensen naar de eerste aflevering keken. De best bekeken première was die van The Flash met 4,83 miljoen kijkers.

Lees ook: 'Superman & Lois' vindt een nieuwe schurk

Lees ook: 'Superman & Lois' wordt anders dan andere series in het Arrowverse
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avengers'-ster Jeremy Renner herenigd met 'Wind River'-regisseur voor serie
Series / Nieuws

'Avengers'-ster Jeremy Renner herenigd met 'Wind River'-regisseur voor serie

Renner en regisseur/scenarist Taylor Sheridan werken na Wind River opnieuw samen.

Na eerder te hebben samengewerkt aan de gevierde thriller Wind River, worden Jeremy Renner en scenarist/regisseur Taylor Sheridan nu herenigd voor de nieuwe serie Mayor of Kingstown voor Paramount+.

In de serie volgen we een machtige zakenfamilie in Kingstown, Michigan. In deze plaats zijn gevangenissen de grootste industrie. De serie belicht thema's als racisme, corruptie en ongelijkheid en laat zien hoe er pogingen worden gedaan om een stad zonder moraal uit het slop te halen.

De dramaserie, die eerder werd ontwikkeld voor Paramount Network, zal door o.a. Antoine Fuqua (The Equalizer, Training Day) worden geproduceerd.

Een drukke Sheridan
Dit project is een van zes(!) series waar Sheridan (scenarist van o.a. Sicario en Hell or High Water) aan werkt voor Paramount+.

Sheridan werkt namelijk ook aan nieuwe afleveringen van Yellowstone, twee spinoffs van die serie. Ook werkt hij aan spionage-drama Lioness en het onlangs aangekondigde Landman. Een bezige bij dus die Sheridan!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Méér opgevoerde Mini Coopers: Klassieker 'The Italian Job' wordt een serie
Series / Nieuws

Méér opgevoerde Mini Coopers: Klassieker 'The Italian Job' wordt een serie

Een jeugdklassieker komt terug als een tiendelige miniserie op Disney+.

Paramount heeft besloten terug te keren naar de wereld van The Italian Job en opgevoerde Mini Coopers. ViacomCBS liet namelijk weten dat er een serie komt van The Italian Job op de nieuwe streamingdienst Paramount+, die over een tijdje live moet gaan.

Volgens Variety zal de serie zich richten op Charlie Crokers kleinkinderen. Zij krijgen van de legendarische dief toegang tot geheime plannen om Italiaans goud te kunnen stelen. Het script wordt momenteel geschreven.

Matt Wheeler, een van de bedenkers van CBS-serie Salvation, schrijft het script en zal fungeren als uitvoerend producent. Donald De Line zal produceren, iets dat hij ook al deed bij de remake-film uit 2003.

In de oorspronkelijke film zagen we Michael Caine als Croker. Hij werd omringd door acteurs als Noël Coward, Benny Hill, Raf Vallone, Tony Beckley, Rossano Brazzi en Maggie Blye. De film was indertijd een hit door met name de Mini Coopers, die rivieren overbrugden, metrotunnels inreden en over daken heen sprongen.

Van remake tot serie
In 2003 volgde een remake van The Italian Job die werd aangevoerd door Mark Wahlberg, Charlize Theron en Edward Norton. Andere rollen waren weggelegd voor Jason Statham, Donald Sutherland, Seth Green en Mos Def. Ook in deze versie werden Mini Coopers gebruikt voor een uitbundige achtervolgingsscene.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mighty Ducks' zijn terug in gave trailer Disney+ serie
Series / Nieuws

'The Mighty Ducks' zijn terug in gave trailer Disney+ serie

Alweer een film-franchise die tot een serie wordt gekneed is op komst.

Het heeft even geduurd, maar The Mighty Ducks zijn officieel terug. Het ijshockey-team is door de jaren heen echter uitgegroeid tot een machtig team, wat ertoe heeft geleid dat voormalig coach Gordon Bombay (Emilio Estevez) nu haat heeft aan hockey en alles waar het voor staat.

Disney komt vandaag met een nieuwe trailer van The Mighty Ducks: Game Changers, een tiendelige miniserie die voor The Mighty Ducks moet doen wat Cobra Kai voor Karate Kid heeft gedaan. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

Jonge talentjes
Naast Estevez zien we in de serie Lauren Graham als Alex, moeder van Evan Morrow (Brady Noon), een jonge hockeyspeler die meer zou passen in het oude Ducks-team. Naast Noon zien we ook andere nieuwkomers als Maxwell Simkins, Swayam Bhatia, Luke Islam, Kiefer O'Reilly, Taegen Burns, Bella Higginbotham en DJ Watts.

Al deze kids moeten met behulp van Gordon Bombay herontdekken hoe ze spelen met liefde voor de sport, in plaats van alleen maar te denken aan de overwinning.

The Mighty Ducks: Game Changers beleeft op 26 maart a.s. zijn debuut op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.