search
Alle seizoenen 'American Horror Story' aan elkaar verbonden

Alle seizoenen 'American Horror Story' aan elkaar verbonden

Dit seizoen beginnen de onthullingen van onderlinge verbindingen.

Jim Pedd

De serie American Horror Story is een anthologie, wat inhoudt dat er elk seizoen weer een nieuw verhaal verteld wordt. Toch spelen een aantal acteurs elk seizoen weer een rol, waarmee er de implicatie van een onderlinge band is. In een interview met Entertainment Weekly bevestigde showrunner Ryan Murphy dat die band er inderdaad is.


"Dit is het eerste jaar waarin we je beginnen te vertellen dat seizoen twee verbonden is met seizoen vier, dat verbonden is met seizoen één," begon hij. "Mensen hebben daar al artikelen over geschreven en sommige hypotheses kloppen ook helemaal. Dat is het leuke aan deze serie. Hopelijk kunnen mensen tegen het einde, over tien of vijftien jaar, terugkijken en zeggen, 'Oh, dat was verbonden met x'."

De onthullingen van verbindingen beginnen nu overigens. "Ze zijn allemaal verbonden. We beginnen pas net met vertellen hoe ze verbonden zijn. Ze staan allemaal op zichzelf maar er zijn elk seizoen weer hints naar hoe de verschillende werelden onderling verbonden zijn. Dat is ook deel van het plezier aan de serie, want er zijn bewuste verbindingen, personageverbindingen, overeenkomsten en dingen die over een tijdje verbonden raken."

Wat vinden jullie van de onthulling?

Aanbevolen artikelen