search
SyFy & Ridley Scott maken '3001: The Final Odyssey'
Series / Nieuws

SyFy & Ridley Scott maken '3001: The Final Odyssey'

Het laatste deel in de Space Odyssey-serie van Arthur C. Clarke.

Syfy, Ridley Scotts Scott Free Productions en Warner Horizon Television bundelen de krachten om een mini-serie te maken over '3001: The Final Odyssey', een boek uit 1997 van Arthur C. Clarke. Zoals de titel al aangeeft is dit een vervolg op 2001: A Space Odyssey, tevens een boek van Clarke, maar ook de gelijktijdig verschenen filmklassieker uit 1968 van Stanley Kubrick.


Dit vierde deel van de Space Odyssey-serie laat zich als volgt omschrijven: [i]Frank Poole, de astronaut die in het eerste deel '2001: A Space Odyssey' de ruimte in werd geslingerd, wordt teruggevonden in de Kuipergordel. Aangezien hij diep bevroren is, kan hij weer tot leven worden gewekt. De monolieten die in de eerdere delen ontdekt werden, dreigen al het leven op aarde en haar koloniën op de manen rond Jupiter te vernietigen.

In 1984 werd het tweede deel '2010: The Year We Made Contact' al verfilmd. Het derde deel '2061: Odyssey Three' bestaat voorlopig alleen in boekvorm. Het script voor de mini-serie wordt geleverd door Stuart Beattie, bekend van zijn werk aan onder meer de Pirate of the Caribbean-films.

Overigens start SyFy binnenkort ook met de productie van Childhood's End, eveneens een verfilming van een boek van Clarke.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen