search

Ons nieuws van dinsdag 4 november 2014

Previews 'The Walking Dead' aflevering 5
Series / Video/clip/featurette

Previews 'The Walking Dead' aflevering 5

In "Self Help" wordt het vermogen om te overleven opnieuw getest.



Gisteren was op het Nederlandse FOX de vierde aflevering "Slabtown" van de zombieserie The Walking Dead te bekijken. De vele fans maken zich ondertussen alweer op voor de vijfde aflevering, met de titel "Self Help". Hierboven en -onder twee preview-spots, zoals eerder vermeld zijn deze niet van de beste beeldkwaliteit, aangezien AMC de video's niet beschikbaar stelt buiten de de States.

In de volgende aflevering zijn onze vrienden op een missie en belanden ze opnieuw in de problemen. Andermaal wordt hun vermogen om te overleven getest.

Ondanks dat de serie redelijk in kijkcijfers is gedaald, werd de debuutuitzending van de derde aflevering "Four Walls and a Roof" alsnog bekeken door zo'n 13,8 miljoen Noord-Amerikaanse liefhebbers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SyFy & Ridley Scott maken '3001: The Final Odyssey'
Series / Nieuws

SyFy & Ridley Scott maken '3001: The Final Odyssey'

Het laatste deel in de Space Odyssey-serie van Arthur C. Clarke.

Syfy, Ridley Scotts Scott Free Productions en Warner Horizon Television bundelen de krachten om een mini-serie te maken over '3001: The Final Odyssey', een boek uit 1997 van Arthur C. Clarke. Zoals de titel al aangeeft is dit een vervolg op 2001: A Space Odyssey, tevens een boek van Clarke, maar ook de gelijktijdig verschenen filmklassieker uit 1968 van Stanley Kubrick.

Dit vierde deel van de Space Odyssey-serie laat zich als volgt omschrijven: [i]Frank Poole, de astronaut die in het eerste deel '2001: A Space Odyssey' de ruimte in werd geslingerd, wordt teruggevonden in de Kuipergordel. Aangezien hij diep bevroren is, kan hij weer tot leven worden gewekt. De monolieten die in de eerdere delen ontdekt werden, dreigen al het leven op aarde en haar koloniën op de manen rond Jupiter te vernietigen.

In 1984 werd het tweede deel '2010: The Year We Made Contact' al verfilmd. Het derde deel '2061: Odyssey Three' bestaat voorlopig alleen in boekvorm. Het script voor de mini-serie wordt geleverd door Stuart Beattie, bekend van zijn werk aan onder meer de Pirate of the Caribbean-films.

Overigens start SyFy binnenkort ook met de productie van Childhood's End, eveneens een verfilming van een boek van Clarke.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Alle seizoenen 'American Horror Story' aan elkaar verbonden
Series / Nieuws

Alle seizoenen 'American Horror Story' aan elkaar verbonden

Dit seizoen beginnen de onthullingen van onderlinge verbindingen.

De serie American Horror Story is een anthologie, wat inhoudt dat er elk seizoen weer een nieuw verhaal verteld wordt. Toch spelen een aantal acteurs elk seizoen weer een rol, waarmee er de implicatie van een onderlinge band is. In een interview met Entertainment Weekly bevestigde showrunner Ryan Murphy dat die band er inderdaad is.

"Dit is het eerste jaar waarin we je beginnen te vertellen dat seizoen twee verbonden is met seizoen vier, dat verbonden is met seizoen één," begon hij. "Mensen hebben daar al artikelen over geschreven en sommige hypotheses kloppen ook helemaal. Dat is het leuke aan deze serie. Hopelijk kunnen mensen tegen het einde, over tien of vijftien jaar, terugkijken en zeggen, 'Oh, dat was verbonden met x'."

De onthullingen van verbindingen beginnen nu overigens. "Ze zijn allemaal verbonden. We beginnen pas net met vertellen hoe ze verbonden zijn. Ze staan allemaal op zichzelf maar er zijn elk seizoen weer hints naar hoe de verschillende werelden onderling verbonden zijn. Dat is ook deel van het plezier aan de serie, want er zijn bewuste verbindingen, personageverbindingen, overeenkomsten en dingen die over een tijdje verbonden raken."

Wat vinden jullie van de onthulling?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Daredevil' wordt PG-16
Series / Nieuws

'Daredevil' wordt PG-16

En er is nog geen officiële releasedatum.

Er zijn nog veel vragen onbeantwoord over de eerste samenwerking van Marvel en Netflix, Daredevil. Op Twitter probeerde showrunner Steven DeKnight wat antwoorden te geven. Hieronder vatten we kort samen wat hij gezegd heeft en daaronder kun je enkele van zijn belangrijkste tweets over de serie lezen.

Er is allereerst nog altijd geen officiële releasedatum voor het eerste seizoen geprikt. Ook lijkt het erop dat er een tweede seizoen komt, want DeKnight zei dat in het eerste seizoen in elk geval geen rol is voor nemesis Bullseye. Dat impliceert dat er in elk geval de mogelijkheid is voor een tweede seizoen.

Ook is het nog niet zeker of het klassieke kostuum van Daredevil te zien zal zijn. Wel zijn er veel referenties naar de comics en naar het grotere Marvel filmuniversum. Tot slot liet DeKnight nog weten dat de serie geen R-Rated of NC-17 serie wordt, maar wel neigt richting een PG-16 serie.





Rollen in de serie zijn voor Charlie Cox (Matt Murdox / Daredevil), Rosario Dawson (Claire Temple / Night Nurse), Vincent D'Onofrio (wilson Fisk), Elden Henson (Foggy Nelson), Deborah Ann Woll (Karen Page), Bob Gunton (Leland Owlsley / The Owl), Vondie Curtis Hall (Ben Urch), Toby Leonard Moore (Wesley) en Ayelet Zurer (Vanessa) rollen in de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Scarecrow maakt zijn opwachting in toekomstige aflevering 'Gotham'
Series / Nieuws

Scarecrow maakt zijn opwachting in toekomstige aflevering 'Gotham'

De aflevering, waarin de jonge versie van Jonathan Crane te zien zal zijn, wordt momenteel geschreven.

Zap2It weet te melden dat uitvoerend producent Danny Cannon heeft onthuld dat de jonge versie van Jonathan Crane, alias The Scarecrow, zijn opwachting zal maken in een toekomstige aflevering van Gotham. De aflevering wordt momenteel geschreven.

''We werken nu aan het verhaal'', zei Cannon tijdens Stan Lee's Comikaze Expo 2014. Cannon onthulde verder dat Crana als jochie te zien zal zijn en dat hij de het 'Scarecrow'-image zal ervan van zijn vader, die een vijand is van Jim Gordon.

Scarecrow werd verzonnen door Bob Kane en Bill Finger en maakte voor het eerst zijn opwachting in World's Finest #3 in 1941. Hij bleek later een van Batmans meest populaire schurken en was o.a. te zien in Batman: The Animated Series, Christopher Nolans The Dark Knight-trilogie (waarin hij werd gespeeld door Cillian Murphy) en de Arkham-videogames.

De serie Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. De jonge Bruce zal ook een rol spelen in de serie, maar de focus ligt voornamelijk op Gordon en de oorsprong van bekende Batman-schurken, zoals The Penguin, Catwoman en The Joker.

De cast van de Gotham bestaat uit acteurs zoals Donal Logue (Harvey Bullock), Ben McKenzie (Detective James Gordon), Jada Pinkett Smith (Fish Mooney), David Mazouz (Bruce Wayne), Camren Bicondova (Selina Kyle), Sean Pertwee (Alfred), Zabryna Guevara (Captain Sarah Essen), Erin Richards (Barbara Kean) en Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepoth, alias The Penguin).

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.