HBO Max krijgt abonnement met advertenties erbij

HBO Max krijgt abonnement met advertenties erbij

Dat moet de kostprijs van de streamingdienst iets gaan drukken en kan zomaar interessant zijn.

Jim Pedd, 14 maart 2021 om 18:31

Hoewel HBO Max een goed aanbod heeft, vinden sommige mensen de streamingdienst te duur. Dat maakt het potentieel minder groot en daar speelt Warner Bros. op in met een heel nieuwe abonnementsvorm.
Op dit moment betalen Amerikaanse consumenten 15 dollar per maand voor hun abonnement op HBO Max. In een nieuwe variant van het abonnement, gaat dat bedrag omlaag. In ruil daarvoor krijgen mensen wel reclames te zien, en debuteren bioscoopfilms van Warner Bros. niet tegelijk met de bioscooprelease op HBO Max. De reclames zijn niet te zien tijdens de series van HBO, waar Game of Thrones, The Wire en The Sopranos bijvoorbeeld onder vallen.

Later dit jaar
Nu kan je in Europa nog geen abonnement nemen op HBO Max. Daar komt in de tweede helft van dit jaar nog verandering in voor 21 landen. Welke landen dat zijn is niet bekend. Ook weten we niet of de nieuwe abonnementsvorm in die landen te krijgen is.

HBO Max verwacht dit jaar tussen de 67 en 70 miljoen abonnees te hebben. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen het 61 miljoen abonnees had. Om fors meer te kunnen groeien, is een lagere abonnementsprijs dus mogelijk nodig.

Bovendien denkt men flink te kunnen groeien door in te zetten op internationale uitbreiding.

Bron: AT&T

Lees meer over: HBO Max, Abonnement, kosten, Prijs

Populair nieuws