search

Ons nieuws van zondag 14 maart 2021

HBO Max krijgt abonnement met advertenties erbij
Series / Streaming-diensten

HBO Max krijgt abonnement met advertenties erbij

Dat moet de kostprijs van de streamingdienst iets gaan drukken en kan zomaar interessant zijn.

Hoewel HBO Max een goed aanbod heeft, vinden sommige mensen de streamingdienst te duur. Dat maakt het potentieel minder groot en daar speelt Warner Bros. op in met een heel nieuwe abonnementsvorm.

Op dit moment betalen Amerikaanse consumenten 15 dollar per maand voor hun abonnement op HBO Max. In een nieuwe variant van het abonnement, gaat dat bedrag omlaag. In ruil daarvoor krijgen mensen wel reclames te zien, en debuteren bioscoopfilms van Warner Bros. niet tegelijk met de bioscooprelease op HBO Max. De reclames zijn niet te zien tijdens de series van HBO, waar Game of Thrones, The Wire en The Sopranos bijvoorbeeld onder vallen.

Later dit jaar
Nu kan je in Europa nog geen abonnement nemen op HBO Max. Daar komt in de tweede helft van dit jaar nog verandering in voor 21 landen. Welke landen dat zijn is niet bekend. Ook weten we niet of de nieuwe abonnementsvorm in die landen te krijgen is.

HBO Max verwacht dit jaar tussen de 67 en 70 miljoen abonnees te hebben. Dat is iets meer dan vorig jaar, toen het 61 miljoen abonnees had. Om fors meer te kunnen groeien, is een lagere abonnementsprijs dus mogelijk nodig.

Bovendien denkt men flink te kunnen groeien door in te zetten op internationale uitbreiding.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier': Hoe lang duren de afleveringen eigenlijk?
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier': Hoe lang duren de afleveringen eigenlijk?

De serie gaat in totaal bijna 5 uur duren, waarmee de afleveringen een speelduur lijken te hebben.

The Falcon and the Winter Soldier krijgt zes afleveringen en debuteert op 19 maart op Disney+. Elke week debuteert dan een nieuwe aflevering. Nu weten we hoe lang die zullen zijn.

De serie heeft wat minder afleveringen dan WandaVision en lijkt dat te compenseren met een langere lengte. Elke aflevering duurt tussen de 45 en 55 minuten lang. Dat is iets meer dan waar Marvel-baas Kevin Feige in het verleden op hintte. Eerder gaf hij aan dat de afleveringen 40 tot 50 minuten duren. Het lijkt er daarmee op dat de serie maximaal 5 uur gaat duren.

De serie
De vraag is nog even of The Falcon and the Winter Soldier uiteindelijk ook afleveringen heeft die daadwerkelijk zo lang zijn, of dat er net als bij WandaVision zo rond de 10 minuten aan aftiteling te zien is per aflevering.

Hoe dan ook wordt The Falcon and the Winter Soldier een ander beest om van te genieten dan zijn voorganger.

De serie gaat namelijk over de opvolging van Captain America en over de strijd tegen slechterik Baron Zemo. Tegen die achtergrond worstelen Falcon en de Winter Soldier behoorlijk met de Amerikaanse overheid.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' gaat dit helemaal anders doen
Series / Nieuws

'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' gaat dit helemaal anders doen

De serie House of the Dragon zal in elk geval niet zo'n expliciet geweld richting vrouwen hebben.

De serie House of the Dragon zal niet hetzelfde "geweld jegens vrouwen" hebben als Game of Thrones. Dat zegt actrice Olivia Cooke, die een van de hoofdrollen heeft in de spin-off.

De prequel, waarvan de opnames in april moeten beginnen, vertelt het verhaal van House Targaryen. We krijgen een serie die heel erg hetzelfde moet voelen als het origineel, maar dan met wat minder sterk verhaal. Want waar Thrones vol fysiek geweld en seksueel misbruik richting en van vrouwen zat, is dat in House of the Dragon niet het geval.

Onnodig geweld vermijden
Actrice Olivia Cooke, die te zien zal zijn als Alicent Hightower, laat weten dat de serie zich niet zo onderdompelt in geweld tegen vrouwen als het origineel.

"Ik zou mij ook niet comfortabel voelen bij iets waarin zoveel flagrant expliciet geweld richting vrouwen heeft, alleen omdat ze willen dat het bepaalde kijkers aanspreekt," aldus Cooke. "Ik had het geluk om het scenario eerst te mogen lezen en ik kan je zeggen dat ze hierin echt wel iets veranderd hebben ten aanzien van de eerste seizoenen van Thrones. ik denk niet dat ze bij hun volle verstand zouden zijn als ze dit nog eens zouden doen."

Gelukkig is dat nu dus niet het geval. Tegelijk zal er natuurlijk wel veel geweld zitten in de serie, die draait om de burgeroorlog tussen de familie Targaryen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reacties 'The Falcon and the Winter Soldier': Top of flop?
Series / Nieuws

Eerste reacties 'The Falcon and the Winter Soldier': Top of flop?

The Falcon and the Winter Soldier gaat bijna van start op Disney+ en nu komen de eerste reacties binnen.

The Falcon and the Winter Soldier is vrijdag te zien op Disney+. Dan debuteert de eerste van zes afleveringen. Maar is de serie de moeite waard?

Een deel van de kijkers hebben de serie al kunnen zien. En die zijn behoorlijk enthousiast. Zo is de serie intiemer dan je misschien zou verwachten van een Marvel-serie, maar zijn er tegelijk ook heel wat toffe momenten qua actie en stunts.

Goede chemie
Bovendien hebben hoofdrolspelers Anthony Mackie en Sebastian Stan volgens de fans een goede chemie. Die zagen we al vaker doorschemeren in de eerdere MCU-films waarin zij samen te zien waren, maar nooit zo uitgebreid als nu.



In deze Marvel-serie zien we hoe Bucky Barnes en Sam Wilson worstelen met de opvolging van Captain America. Sam kreeg het schild, maar de Amerikaanse overheid wil dat US Agent de honneurs waarneemt van Steve Rogers.

Tegen die achtergrond komt ook de oude schurk Baron Zemo weer op, die voor grote chaos weet te zorgen. Al met al is het een internationale serie, vol gave momenten. Vanaf vrijdag aanstaande, is er elke week een nieuwe aflevering te zien gedurende zes weken.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook niet-menselijke schurken in 'The Falcon and the Winter Soldier'?
Series / Nieuws

Ook niet-menselijke schurken in 'The Falcon and the Winter Soldier'?

De slechteriken in de volgende Marvel-serie zijn anders dan dat je zou denken.

Aankomende vrijdag verschijnt de eerste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier op Disney+ en daarin krijgen we weer een verhaal tussen goed en slecht te zien. Ondanks dat de serie heel aards lijkt te zijn, zouden er ook zomaar buitenaardsen in de serie kunnen zitten.

Dit blijkt uit de woorden van Kari Skogland. In gesprek met The Direct meldde de showrunner dat er ook niet-menselijke schurken in de serie zitten.

"Nou, zoals bij alles wat je hebt, moet je zelf bepalen hoeveel tijd je aan ze besteed," vertelde Skogland aan de website. "Ik denk dat ook slechteriken een groot verhaal met zich meebrengen. Wat ik leuk vind, is dat we voor alles wat meer de tijd hebben waardoor we ze een beetje beter kunnen leren kennen en begrijpen."

Niet menselijke schurken
"Dus of het nu mensen of niet-mensen zijn, we begrijpen door de extra tijd hun motieven iets beter. Het zorgt voor meer nuance. Niemand is helemaal slecht, maar niemand is geheel goed. Dus dat ga je verkennen," sluit de showrunner af.

De serie rond Sam Wilson (Anthony Mackie) en Bucky Barnes (Sebastian Stan) bestaat uit zes afleveringen met vermoedelijk zo'n 50 minuten per aflevering. Vrijdag 19 maart is de aftrap.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' onthult zijn cast!
Series / Video/clip/featurette

'Star Trek: Strange New Worlds' onthult zijn cast!

De serie Star Trek: Strange New Worlds laat zien wie de cast is en laat ze meteen wat iconische zinnen uitspreken.

Star Trek: Strange New Worlds begint dan eindelijk met de opnames. Dat niet alleen, Paramount+ heeft vandaag ook meteen vijf nieuwe castleden onthuld.

Babs Olusanmokun, Christina Chong, Celia Rose Gooding, Jess Bush en Melissa Navia hebben getekend voor vaste rollen in de televisieserie. Dat niet alleen, er is ook een teaser video vrijgegeven die laat zien hoe de cast de beroemde openingstekst van Star Trek voorleest.

Eerste seizoen
De televisieserie speelt zich af op het moment dat Captain Christopher Pike aan het hoofd van de Enterprise stond. De serie heeft hoofdrollen voor Anson Mount als Christopher Pike, Rebecca Romijn als Number One en Ethan Peck als Science Officer Spock.

Wat ze precies gaan doen weten we niet, al is bekend dat de serie zich afspeelt in de jaren dat Pike en zijn bemanning met de Enterprise door het universum vlogen, op zoek naar nieuwe plekken om te verkennen. Precies dat wordt ook geteased in onderstaande video:



De serie is een van de vijf die in productie zijn in de Star Trek-franchise. Dat belooft dus wat de komende tijd voor fans.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars Rebels' wilde dit personage vrij vroeg doden
Series / Nieuws

'Star Wars Rebels' wilde dit personage vrij vroeg doden

Het scheelde helemaal niet veel of Star Wars Rebels had vroegtijdig afscheid genomen van iemand.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Wars Rebels was dan wel een animatie-avontuur gericht op de jonge fan, maar leverde desondanks heel wat meeslepende verhalen en onverwachte sterfgevallen.

Een personage dat bijna om het leven kwam, blijkt Kanan Jarrus te zijn. Hij vocht in het tweede seizoen met Darth Maul en werd verblind. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het personage van Freddie Prinze Jr. dood zou gaan.

Gelukkig niet
"Dave [Filoni] en ik hadden het erover dat ik dood zou gaan door Maul, maar dezelfde mensen die mij niet wilden hebben voor de serie, wilden ineens dat ik zou blijven en in elke aflevering zou zitten," aldus Prinze Jr. tegenover Collider.

"Ik denk dat ik ze op een gegeven moment aan mijn kant heb gekregen. Er waren ook echt wat mooie momenten. Dat gevecht met Maul was speciaal. Sabine lessen leren was bijzonder. De dood, waar iedereen mij het meeste eer voor geeft, heeft niets met mij te maken. Dat komt van Dave, de animators, muziek en mensen die getalenteerder zijn dan ik lieten je denken dat ik het was. Maar niets kan de auditie overtreffen."

De serie is natuurlijk al een tijdje voorbij, maar er wordt gesproken over de mogelijkheid een aantal van de personages in live-action te introduceren.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk serieuze vooruitgang voor deze RL Stine-serie van Disney+
Series / Nieuws

Eindelijk serieuze vooruitgang voor deze RL Stine-serie van Disney+

Disney+ komt straks met een serie rond de Just Beyond graphic novels en dat kan best wat worden.

Disney+ werkt aan een verfilming van de graphic novels Just Beyond van R.L. Stine. Een jaar later heeft de serie een forse en belangrijke stap naar voren gezet.

The Hollywood Reporter meldt namelijk dat filmmaker Marc Webb getekend heeft om ten minste de eerste twee van acht geplande afleveringen te maken. Waar Webb onder meer de twee Amazing Spider-Man-films regisseerde, maakte hij de laatste jaren ook afleveringen van een hele rits televisieseries.

Just Beyond
De serie wordt gebaseerd op de Just Beyond-boeken van R.L. Stine. Dat zijn boeken die elke keer weer een ander verhaal vertellen.

Het eerste boek draaide om middelbare scholieren genaamd Jess, Josh en Marco. Voor hun gevoel is hun school de ergste plek in de wereld. Maar als ze ineens een dodelijk wezen tegenkomen in de gangen van het gebouw, komen ze terecht in een bizarre en angstaanjagende alternatieve realiteit waar ze een angstaanjagend mysterie moeten zien op te lossen.

De serie moet dit jaar eigenlijk debuteren op Disney+, maar de vraag is of dat plan nog haalbaar is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het J.J. Abrams-personage uit 'The Simpsons' is onthuld
Series / Foto's

Het J.J. Abrams-personage uit 'The Simpsons' is onthuld

J.J. Abrams, bekend van LOST en Star Wars, is te zien in de nieuwste aflevering van The Simpsons.

In The Simpsons komen regelmatig bekende personen voorbij, met het uiterlijk van de persoon en de stem van de persoon. Vandaag is het de beurt aan producent en regisseur J.J. Abrams, bekend van onder meer de serie LOST en de recente Star Trek en Star Wars-films.

Via TV Line krijgen we nu een eerste blik op de getekende Simpsons-versie van J.J. Abrams die te zien zal zijn in de aflevering Do PizzaBots Dream of Electric Guitars?. En de afbeelding lijkt erop te wijzen dat Homer Simpson het aflegt tegen de Hollywood-grootheid.

"Homer probeert een mechanische band uit zijn jeugd te herenigen, maar J.J. Abrams verslaat hem," luidt de synopsis voor de aflevering die vanavond op de zender Fox.

Eerste foto van J.J. Abrams in The Simpsons
Wat die "mechanische band" exact inhoudt is nog niet bekend, dus de ware fans zien het vanzelf. Abrams was overigens al eens te zien in Family Guy, dus ervaring heeft hij al.

The Simpsons is in Nederland te zien op Fox en op Disney+ (seizoen 1 - 31). Helaas lijkt seizoen 32 niet in Nederland te zien via de reguliere kanalen.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Amazon Prime Video voegde deze week 2 series toe
Series / Streaming-diensten

Amazon Prime Video voegde deze week 2 series toe

Check op Serietotaal alle nieuwe toevoegingen die Amazon Prime Video de afgelopen week deed.

Het blijft wat series betreft toch een beetje rustig op streamingdienst Amazon Prime Video. Waar we elke week bijna 20 nieuwe films, vaak zelfs meer, kunnen verwelkomen, geldt dat niet voor series.

Deze week waren er twee toevoegingen, eentje een volledig seizoen van een documentaireserie, en er is een nieuwe aflevering van de serie American Gods.

Dit is nieuw
Hieronder het overzicht met het nieuwe materiaal:

Making Their Mark (seizoen 1): Making Their Mark is een ongekende reis in het heiligdom van de populairste sport in Australië in het meest uitdagende jaar ooit. Spelers, coaches en bestuursleden van zes teams in de Australian Football League navigeren een uniek jaar in een spannend portret van een elitesport.

American Gods (S03E08): Laura en Salim moeten uit hun comfortzone stappen om het verleden los te kunnen laten. Shadow verbaast zich over een nieuwe kant van Wednesday. Technical Boy probeert te ontkomen uit de gevangenis van zijn geest.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.