Disney gaat 'Alien'-franchise enorm groot maken

Disney gaat 'Alien'-franchise enorm groot maken

De franchise moet straks een van de dominante merken van STAR zijn op Disney+.

Jim Pedd, 16 maart 2021 om 11:53

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Een van de meest opvallende uitkomsten van de overname van 20th Century Fox door Walt Disney Studios, is het feit dat Disney nu de eigenaar is van de Alien-franchise.
De sci-fi horrorfranchise doet het nog altijd best prima in de bioscopen en voor Disney was er dan ook genoeg reden om afgelopen december een serie te bestellen. Die wordt door Noah Hawley ontwikkeld en speelt zich voor het eerst in de franchise af op Aarde.

Meer op komst
Volgens Small Screen wil Disney van Alien een gigantische franchise bouwen. De bedoeling is meer films en series te maken, buiten de serie die nu al aangekondigd is.

Die serie van Noah Hawley komt in de Verenigde Staten naar Hulu en in andere landen (waaronder dus Nederland) naar STAR op Disney+. De bedoeling is om zo meer volwassen abonnees aan te trekken naar de streamingdienst en die insteek zou zomaar kunnen slagen.

Het zou ook niet de bedoeling zijn er PG-13 projecten van te maken, maar gewoon R-Rated. Het moeten dus de zeldzame horrorprojecten zijn die men daar toch ook soms wil gaan maken sinds de Fox-overname.




Bron: Small Screen

Lees meer over: Alien, Disney Plus, FOX, STAR, Noah Hawley

Populair nieuws