search
Brute besluit in 'The Walking Dead' uitgelegd door de hoofdrolspeler
Series / Nieuws

Brute besluit in 'The Walking Dead' uitgelegd door de hoofdrolspeler

The Walking Dead nam even een behoorlijk grove wending in de nieuwe aflevering.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In het tiende seizoen van The Walking Dead leren we weer iets nieuws over Father Gabriel. Acteur Seth Gilliam legt uit waarom die meer een zondaar is dan een heilige.

De priester moest een onverwachte beslissing maken rond de eenzame overlever Mays. Hij raakte met Mays en Aaron verzeild in een gedwongen spel van Russisch roulette, waarbij Gabriel of Aaron dood zouden gaan. Gabriel probeerde hem ervan te overtuigen juist mee te gaan naar Alexandria. Op dat moment besloot Mays daar in te gaan, maar sloeg Father Gabriel hem plotseling uit het niets dood.

Grote bedreiging
"Ik denk dat hij gezien had vanaf het begin al dat hij meer een bedreiging was, dan iemand die je veilig achter de muren kan hebben samen met de kinderen," aldus Gilliam.

"Ik heb het gevoel dat hij die beslissing al vrij snel gemaakt had. Maar dat hij niet gedacht had gedwongen Russisch roulette te moeten spelen. Maar dat hij daardoor helemaal overtuigd raakte, dat iemand die zoiets andere mensen aan zou doen, mensen in zo'n positie zonder hoop zou plaatsen, beter niet meer kan leven."

Die koelbloedige keuze was volgens Gilliam de juiste. "Die man vormde een gevaar, was instabiel en te zeer beschadigd."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen