search
Netflix maakt serie rond 'A Series of Unfortunate Events'
Series / Nieuws

Netflix maakt serie rond 'A Series of Unfortunate Events'

De dertiendelige boekenreeks wordt een live-action serie.

Na al series voor volwassenen te maken, zoals House of Cards en Orange is the New Black, waagt Netflix zich nu ook aan familievriendelijke avonturen. De zender heeft de rechten op de dertiendelige boekenreeks A Series of Unfortunate Events by Lemony Snicket gekocht, om daar een live-action serie van te maken.


Op dit moment zoekt de zender naar een regisseur om de serie te helpen ontwikkelen. Dat moet snel gebeuren, in samenwerking met Paramount Pictures. "Onze zoektocht naar fantastisch materiaal dat zowel ouders als kinderen aanspreekt, leidde al snel tot A Series Of Unfortunate Events," vertelde Cindy Holland, VP Original Content van Netflix. "De wereld die Lemony Snicket gemaakt heeft, is uniek, duister maar humoristisch en je kunt je eraan relateren. We kunnen niet wachten de wereld tot leven te brengen voor Netflix-leden."

De boekenreeks draait om de kinderen Violet, Klaus en Sunny Baudelaire, die wees worden en vervolgens een hele grote en lange reeks ongelukkige gebeurtenissen meemaken, mede dankzij de slechte Count Olaf, die het voorzien heeft op hun gigantische rijkdom. De dertien boeken zijn vertaald in 43 talen en 65 miljoen keer verkocht.

In 2004 verscheen al een film, gebaseerd de eerste boeken. Hierin werd de rol van Count Olaf gespeeld door Jim Carrey. Heel succesvol was de verfilming echter niet; deze bracht wereldwijd net iets meer dan 200 miljoen dollar op en daarom bleef het bij één film.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen