search
'Game of Thrones' showrunner legt uit waarom Bran niet in vijfde seizoen zit
Series / Nieuws

'Game of Thrones' showrunner legt uit waarom Bran niet in vijfde seizoen zit

David Benioff vindt het jammer dat de feiten naar buiten gebracht zijn.

Een paar maanden geleden onthulde Game of Thrones-acteur Kristian Nairn (Hodor) per ongeluk dat zijn personage en dat van Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) niet in het vijfde seizoen van de HBO-serie te zien zijn. In een interview met Entertainment Weekly bevestigde showrunner David Benioff dat dit verhaal klopt. Hij legde ook meteen uit waarom Bran niet in seizoen vijf voor zal komen.


"Idealiter was dat verhaal niet naar buiten gebracht en het is jammer dat het toch gebeurde," begon Benioff. "Het feit is, dat ondanks dat we veranderingen aanbrengen aan het verhaal van de boeken, we toch proberen de verschillende verhaallijnen ruwweg net als in de boeken te laten lopen. Ook moeten ze chronologisch parallel blijven lopen. Afgelopen jaar kwamen we gelijk met Brans verhaal in de boeken. Dus als we hem verder vooruit zouden brengen dit seizoen, loopt hij ver voor op de andere personages."

"Het is logisch om te stoppen waar we dat gedaan hebben. Hij bevindt zich nu in een trainingsperiode, die een flinke tijd in beslag zal nemen. Veel daarvan is helemaal niet zo cinematisch om te laten zien. Dus in plaats van een jaar vast te zitten in een grot, vonden we het interessanter hem even niet te volgen en als je hem dan weer ziet…"

Fans van de boekenreeks van George R.R. Martin en de serie, bekritiseerden de showrunners eerder al omdat ze vonden dat het verhaal van Bran in het vierde seizoen erg uitgerekt werd. Mogelijk is het ook om die reden dat Benioff en D.B. Weiss besloten hebben hem in het vijfde seizoen niet te laten zien. Daar komt bij dat er nog veel nieuwe personages geïntroduceerd worden in het seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen