search

Ons nieuws van donderdag 6 november 2014

'Game of Thrones' showrunner legt uit waarom Bran niet in vijfde seizoen zit
Series / Nieuws

'Game of Thrones' showrunner legt uit waarom Bran niet in vijfde seizoen zit

David Benioff vindt het jammer dat de feiten naar buiten gebracht zijn.

Een paar maanden geleden onthulde Game of Thrones-acteur Kristian Nairn (Hodor) per ongeluk dat zijn personage en dat van Isaac Hempstead Wright (Bran Stark) niet in het vijfde seizoen van de HBO-serie te zien zijn. In een interview met Entertainment Weekly bevestigde showrunner David Benioff dat dit verhaal klopt. Hij legde ook meteen uit waarom Bran niet in seizoen vijf voor zal komen.

"Idealiter was dat verhaal niet naar buiten gebracht en het is jammer dat het toch gebeurde," begon Benioff. "Het feit is, dat ondanks dat we veranderingen aanbrengen aan het verhaal van de boeken, we toch proberen de verschillende verhaallijnen ruwweg net als in de boeken te laten lopen. Ook moeten ze chronologisch parallel blijven lopen. Afgelopen jaar kwamen we gelijk met Brans verhaal in de boeken. Dus als we hem verder vooruit zouden brengen dit seizoen, loopt hij ver voor op de andere personages."

"Het is logisch om te stoppen waar we dat gedaan hebben. Hij bevindt zich nu in een trainingsperiode, die een flinke tijd in beslag zal nemen. Veel daarvan is helemaal niet zo cinematisch om te laten zien. Dus in plaats van een jaar vast te zitten in een grot, vonden we het interessanter hem even niet te volgen en als je hem dan weer ziet…"

Fans van de boekenreeks van George R.R. Martin en de serie, bekritiseerden de showrunners eerder al omdat ze vonden dat het verhaal van Bran in het vierde seizoen erg uitgerekt werd. Mogelijk is het ook om die reden dat Benioff en D.B. Weiss besloten hebben hem in het vijfde seizoen niet te laten zien. Daar komt bij dat er nog veel nieuwe personages geïntroduceerd worden in het seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix maakt serie rond 'A Series of Unfortunate Events'
Series / Nieuws

Netflix maakt serie rond 'A Series of Unfortunate Events'

De dertiendelige boekenreeks wordt een live-action serie.

Na al series voor volwassenen te maken, zoals House of Cards en Orange is the New Black, waagt Netflix zich nu ook aan familievriendelijke avonturen. De zender heeft de rechten op de dertiendelige boekenreeks A Series of Unfortunate Events by Lemony Snicket gekocht, om daar een live-action serie van te maken.

Op dit moment zoekt de zender naar een regisseur om de serie te helpen ontwikkelen. Dat moet snel gebeuren, in samenwerking met Paramount Pictures. "Onze zoektocht naar fantastisch materiaal dat zowel ouders als kinderen aanspreekt, leidde al snel tot A Series Of Unfortunate Events," vertelde Cindy Holland, VP Original Content van Netflix. "De wereld die Lemony Snicket gemaakt heeft, is uniek, duister maar humoristisch en je kunt je eraan relateren. We kunnen niet wachten de wereld tot leven te brengen voor Netflix-leden."

De boekenreeks draait om de kinderen Violet, Klaus en Sunny Baudelaire, die wees worden en vervolgens een hele grote en lange reeks ongelukkige gebeurtenissen meemaken, mede dankzij de slechte Count Olaf, die het voorzien heeft op hun gigantische rijkdom. De dertien boeken zijn vertaald in 43 talen en 65 miljoen keer verkocht.

In 2004 verscheen al een film, gebaseerd de eerste boeken. Hierin werd de rol van Count Olaf gespeeld door Jim Carrey. Heel succesvol was de verfilming echter niet; deze bracht wereldwijd net iets meer dan 200 miljoen dollar op en daarom bleef het bij één film.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Anton Vanko in 'Agent Carter'?
Series / Nieuws

Anton Vanko in 'Agent Carter'?

En Marvel heeft de premièredatum bekend gemaakt.

Er zijn weer wat nieuwe geruchten rond Marvel-serie Agent Carter. Daarnaast hebben we een premièredatum, die vrijgegeven is door Marvel zelf. Eerst echter de geruchten. ComicBook.com stelt dat Costa Ronin, die gecast is in de serie, de rol van Anton Vanko mag spelen.

Anton Vanko is de vader van niemand minder dan Ivan Vanko, die in Iron Man 2 de tegenstander van Tony Stark is. Er heerst een familievete tussen de Vanko's en de Starks en vermoedelijk wordt in de serie daarvoor de grondslag gelegd. Anton en Howard zouden samen de arc-reactor ontwikkeld hebben, maar Anton werd naar Siberië gestuurd om daar een armoedig leven te leiden, terwijl Howard steenrijk werd.

Helemaal zeker is de rol echter nog niet, dus dat wordt even afwachten. Nu weten we ook tot wanneer dat zal zijn, want Marvel heeft bekend gemaakt dat Agent Carter op 6 januari zal beginnen op de Amerikaanse zender ABC. De acht afleveringen zijn tot 24 februari op televisie te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Brandon Routh hint met foto naar kostuum in 'Arrow'
Series / Foto's

Brandon Routh hint met foto naar kostuum in 'Arrow'

Hij speelt superheld The Atom.

Afgelopen juli werd bekend dat voormalig Superman Brandon Routh de rol van Ray Palmer zou gaan spelen in Arrow. Daarbij speelt hij dus ook diens alter-ego The Atom. En hoewel hij het personage dan wel ging spelen in de serie, was het nog onduidelijk of hij ook nog een kostuum zou gaan dragen. Dat lijkt aan de hand van onderstaande foto, waarin er een mal wordt gemaakt van Routh's hoofd/lichaam, wel het geval te zijn.

Routh deelde de foto gisteren via Twitter, vergezeld van de tekst ''All in a days work #Ray Palmer #Arrow''. Routh zal het pak waarschijnlijk pas dragen wanneer Arrow terugkeert in 2015. Momenteel wordt de elfde aflevering van seizoen drie gefilmd. Houd SerieTotaal de komende weken in de gaten voor de onthulling van Routh al The Atom!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.