7 'Game of Thrones'-series in de maak: Dit zijn ze

7 'Game of Thrones'-series in de maak: Dit zijn ze

We zetten vandaag alle series rond Game of Thrones voor je op een rij. En dat zijn er nogal wat!

Jim Pedd, 20 maart 2021 om 10:00

Er zijn een heleboel verschillende series rond Game of Thrones in de maak. Gisteren kregen we te horen via Deadline dat er nog eens drie aankomen. We zetten daarom vandaag op een rij welke series er zeker aan zitten te komen.
House of the Dragon: In deze prequelserie staat de Targaryen-dynastie op het hoogtepunt van haar macht. Er zijn meer dan vijftien draken in hun bezig. De meeste keizerrijken komen echter ten val op hun hoogtepunt. In het geval van de familie Targaryen begint dat 193 jaar voor Game of Thrones, als koning Viserys een eeuw aan traditie verbreekt door dochter Rhaenyra de erfgenaam voor de Iron Throne te maken. Maar als Viserys later een zoon krijgt en Rhaenyra haar status als troonopvolger behoudt, leidt dat tot een bloedige strijd.

Dunk & Egg: Deze serie draait om de ridder Ser Duncan the Tall, die later een legendarisch lid van de Kingsguard wordt, en zijn schildknaap Egg, die ooit King Aegon V Targaryen wordt. Het verhaal begint 89 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones.

Animatieserie: Er is nog niets bekend over deze animatieserie, behalve dat deze zich op volwassenen moet richten. Het zou een bloederige serie worden, waar helaas voor zover bekend nog geen schrijvers aan verbonden zijn.

9 Voyages: Deze serie draait om Lord Corlys Velaryon, ofwel de Sea Snake, Lord of Tides en het hoofd van House Velaryon. De rol van het personage wordt vermoedelijk gespeeld door Steve Toussaint (die hem ook speelt in House of the Dragon) en de serie wordt gemaakt door Bruno Heller.

10.000 Ships: Centraal staat Princess Nymeria, een geliefd voorouder van House Martell, die het koninkrijk Dorne oprichtte. Er zijn nog geen mensen verbonden aan dit specifieke project.

Flea Bottom: Waar deze serie precies over gaat is niet bekend, al weten we wel dat hij zich afspeelt in de sloppenwijken van King's Landing en kijkt naar de plek waar personages als Davos Seaworth en Gendry Baratheon geboren zijn.
Lees meer over: Game of Thrones, HBO, House of the Dragon

Populair nieuws