search
'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' gaat dit helemaal anders doen
Series / Nieuws

'Game of Thrones' spin-off 'House of the Dragon' gaat dit helemaal anders doen

De serie House of the Dragon zal in elk geval niet zo'n expliciet geweld richting vrouwen hebben.

De serie House of the Dragon zal niet hetzelfde "geweld jegens vrouwen" hebben als Game of Thrones. Dat zegt actrice Olivia Cooke, die een van de hoofdrollen heeft in de spin-off.

De prequel, waarvan de opnames in april moeten beginnen, vertelt het verhaal van House Targaryen. We krijgen een serie die heel erg hetzelfde moet voelen als het origineel, maar dan met wat minder sterk verhaal. Want waar Thrones vol fysiek geweld en seksueel misbruik richting en van vrouwen zat, is dat in House of the Dragon niet het geval.

Onnodig geweld vermijden
Actrice Olivia Cooke, die te zien zal zijn als Alicent Hightower, laat weten dat de serie zich niet zo onderdompelt in geweld tegen vrouwen als het origineel.

"Ik zou mij ook niet comfortabel voelen bij iets waarin zoveel flagrant expliciet geweld richting vrouwen heeft, alleen omdat ze willen dat het bepaalde kijkers aanspreekt," aldus Cooke. "Ik had het geluk om het scenario eerst te mogen lezen en ik kan je zeggen dat ze hierin echt wel iets veranderd hebben ten aanzien van de eerste seizoenen van Thrones. ik denk niet dat ze bij hun volle verstand zouden zijn als ze dit nog eens zouden doen."

Gelukkig is dat nu dus niet het geval. Tegelijk zal er natuurlijk wel veel geweld zitten in de serie, die draait om de burgeroorlog tussen de familie Targaryen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen