search
Wat betekent die grote twist van 'The Falcon and the Winter Soldier'?
Series / Featured

Wat betekent die grote twist van 'The Falcon and the Winter Soldier'?

We leggen je vandaag uit wat je kan verwachten van de twist van The Falcon and the Winter Soldier.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
The Falcon and the Winter Soldier is dan eindelijk begonnen op Disney+. Vandaag vertellen we je over de grote twist aan het einde van de eerste aflevering.

Let dus op: dit artikel bevat SPOILERS.

In deze aflevering leren we hoe Sam Wilson omgaat met het nalatenschap van Captain America. Hij kreeg immers het schild uitgereikt aan het einde van Avengers: Endgame. Een grote eer, waarvan hij niet zeker weet wat hij ermee moet.

Schild aan de wilgen
Sam besloot in deze aflevering het schild niet te gaan gebruiken. Hij vindt dat het toebehoort aan een nieuwe held, die past bij de moderne tijd. Maar het schild eindigt in eerste instantie in het Smitsonian, in een mooie glazen kist in de tentoonstelling rond Steve Rogers.

Maar helemaal aan het einde van de aflevering komen we erachter dat men anders besloten heeft. Niemand minder dan John Walker krijgt het schild en wordt zelfs neergezet als de nieuwe Captain America (ofwel US Agent).

Wie is US Agent?
Heel veel leren we niet over deze nieuwe Captain America. Hij lijkt in elk geval het kostuum slecht te passen, en ziet er uit alsof er heel wat focusgroepgesprekken aan zijn kostuum vooraf zijn gegaan.

In de comics is John Walker, een Super-patriot, de tegenhanger van Steve Rogers. Hij vervangt hem op het moment dat Steve weigert tegemoet te komen aan bepaalde eisen van de Amerikaanse overheid. En doet dat in deze serie als opvolger.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen