Gamepersonage 'Hitman' krijgt een opmerkelijke transformatie in nieuwe serie

'Hitman' krijgt haren in nieuwe actie-serie

De bedenker van John Wick schrijft het script van de pilot-aflevering.

Zilko Tarici, 22 maart 2021 om 14:03

Een paar jaar geleden kondigden Fox 21 en Hulu al aan dat ze John Wick-bedenker Derek Kolstad hadden ingehuurd om de pilot-aflevering van gameverfilming Hitman te schrijven.
In de jaren erna hebben we maar weinig vernomen over het project, maar de serie lijkt er nog steeds te komen. Kolstad liet tijdens de persronde voor The Falcon and the Winter Soldier (waar hij ook het script voor schreef) een en ander los over zijn plannen voor Agent 47:

"Het script leent elementen van The Third Man en Three Days of the Condor. Je leert een gast kennen die de huurmoordenaar is die we kennen van de games, maar ditmaal heeft hij een hoofd vol haren en werkt hij voor zichzelf. Hij heeft een tussenpersoon en een persoonlijk leven. Hij is echt zo'n jaren '70, jaren '80 huurmoordenaar zoals die vaak worden omschreven in boeken.

Op een gegeven momenten krijgt hij echter een opdracht die onthult dat geen enkele keuze die hij ooit heeft gemaakt zijn eigen is geweest. De serie eindigt natuurlijk met de ontdekking van de streepjescode onder zijn huid. Daarna moet hij net als Jason Bourne zien te ontdekken wie hij eigenlijk is."


Geen startdatum
Kolstad is ook uitvoerend producent van de serie, maar het is nog onduidelijk wanneer hij precies gemaakt gaat worden. Er wordt nog gezocht naar een showrunner.

Eerder werden er al met weinig succes twee films gemaakt over Hitman: een met Timothy Olyphant als Agent 47 en de ander met Rupert Friend als de kale actieheld.

Bron: Collider

Lees meer over: Hitman, John Wick, Derek Kolstad, Rupert Friend, Timothy Olyphant

Populair nieuws