search
Jamie Foxx wordt Mike Tyson in serie van Martin Scorsese

Jamie Foxx wordt Mike Tyson in serie van Martin Scorsese

Jamie Foxx brengt Mike Tyson naar het witte doek met Antoine Fuqua en Martin Scorsese.

Bram de Groot
Het hing al jaren in de lucht, maar nu gaat het ook echt gebeuren. Oscarwinnaar Jamie Foxx gaat Mike Tyson spelen in een miniserie en deze wordt mede gemaakt door regisseur Antoine Fuqua en levende legende Martin Scorsese.

Het nieuws komt via Variety dat de serie, simpelweg Tyson, nog geen tv-zender of streamingdienst heeft, maar daar komt waarschijnlijk snel verandering in door de betrokken namen. Fuqua zal de serie regisseren en produceren en Scorsese is uitvoerend producten.

Jamie Foxx wordt Mike Tyson
De serie zal het hele leven van Tyson in beeld gaan brengen. "Ik ben al geruime tijd op zoek om mijn verhaal te vertellen," zei Tyson tegenover Variety. "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Martin, Antoine, Jamie en het hele creatieve team om het publiek een serie te geven die niet alleen mijn professionele en persoonlijke reis weergeeft, maar ook inspireert en entertaint."

De pilotaflevering is al geschreven door Colin Preston en nu wordt er gewerkt aan de rest van de afleveringen. Eerder liet Foxx weten dat hij in training was voor de rol, al werd er toen gedacht dat er een film zou komen.

Er is overigens nog een Mike Tyson-serie in de maak bij streamingdienst Hulu. Tyson heeft aangegeven niet blij te zijn met dat plan en dat hij er afstand van neemt.

Aanbevolen artikelen