search
Fans van Ken Follett opgelet: er is nog een 'Kingsbridge'-serie op komst
Series / Nieuws

Fans van Ken Follett opgelet: er is nog een 'Kingsbridge'-serie op komst

De Kingsbridge-boeken van schrijver Ken Follett krijgen nog een heel nieuwe serie erbij.

Mocht je hopen op meer materiaal gebaseerd op boeken van Ken Follett, hebben we goed nieuws voor je. Legendary TV en Range Media Partners hebben de rechten op het nieuwste werk van Follett in de Kingsbridge-saga gekocht.

Het gaat om het boek The Evening and the Morning, dat nu een serie moet worden gemaakt. Het is een prequel op het bekende boek The Pillars of the Earth van Ken Follett, dat zich in de twaalfde eeuw afspeelt. In Pillars zien we hoe het stadje Kingsbridge een kathedraal bouwt; en dat tegen de achtergrond van diverse grote historische gebeurtenissen.

Vikingen en de Welsh
Deze prequel duikt in het jaar 997 en laat zien hoe het ervoor staat in Engeland als het aangevallen wordt door de Welsh en door Vikingen. We zien hoe zij proberen hun wil op te leggen aan de bewoners van Kingsbridge.

In het boek volgen we drie personages wier levens in elkaar verstrengeld raken: een jonge bootbouwer, een Noorse edelvrouw en een monnik. Allemaal komen ze in conflict met een meedogenloze en slimme bisschop.

Wanneer de serie te zien moet zijn, is nog niet bekend. Wel is het de tweede die gebaseerd wordt op de boeken in de reeks. Eerder werd aangekondigd dat A Column of Fire) het derde boek) ook verfilmd wordt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen