'The X-Files' moest het bijna zonder David Duchovny doen

'The X-Files' miste bijna David Duchovny

David Duchovny had heel lang de neiging om maar gewoon nee te zeggen tegen de serie.

Jim Pedd, 3 april 2021 om 17:00

David Duchovny staat natuurlijk bekend om zijn rol als Fox Mulder in The X-Files. Hij speelde die rol tussen 1993 en 2018, in heel wat seizoenen van de series, maar ook in films. Maar bijna zei hij er helemaal nee tegen.
Duchovny speelt de rol van Fox Mulder, een gepassioneerd FBI-agent die gelooft in buitenaardse wezens. Hij was in de serie zo'n beetje de tegenhanger van Gillian Anderson's skeptische Dana Scully. Fans hadden bijna een heel ander acteur in de rol gezien.

Nee zeggen
Tijdens een interview met Deadline vertelde Duchovny dat hij de serie bijna afwees. Dat had ermee te maken dat hij zich zorgen maakte over de levensvatbaarheid van de franchise. Zijn agent was uiteindelijk degene die hem overhaalde het toch maar te doen.

"The X-Files draait om buitenaardse wezens. Hoelang kan het doorgaan?" begon de acteur. "Het had een goede pilot, maar je gaat de aliens zien of niet. Ik had geen interesse in samenzweringstheorieën, en wilde de pilot eigenlijk afwijzen om een ander project te doen."

Ergens vind hij het nu een eng idee: "om terug te denken dat ik als ik deze deur niet had geopend, ik heel ergens anders terecht was gekomen." Gelukkig zei hij ja, en de rest is geschiedenis.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: The X Files, David Duchovny, FOX

Informatie over de serie: The X-Files

Populair nieuws