Gerucht: Netflix maakt een 'The Matrix'-animatieserie

Gerucht: Netflix maakt een 'The Matrix'-serie

Een animatieserie op basis van de bekende films van Warner Bros. over de strijd tussen mens en machine.

Jim Pedd, 05-04-2021 16:13

Netflix zet volop in op het maken van heel nieuwe animatieseries gebaseerd op bekend materiaal. Naar het schijnt heeft de streamingdienst nu het oog laten vallen op weer iets heel nieuws.
Na onder meer Pacific Rim: The Black en aankondigingen van series gebaseerd op Tomb Raider, Kong: Skull Island en Terminator, zou Netflix naar het schijnt nu ook kijken naar de mogelijkheid van een animatieserie die zich afspeelt in de wereld van The Matrix.

The Matrix-serie?
Daniel Richtman stelt op zijn patreon-account op basis van anonieme bronnen binnen Netflix dat men probeert een deal te sluiten met Warner Bros. Volgens Richtman zou het de bedoeling zijn om een animatieserie te maken die moet denken aan The Animatrix.

Die reeks korte animatiefilms werd in juni 2003 uitgebracht en breidde het canon van de franchise flink uit. Nu de franchise in december wat verder uitgebreid wordt, is het volgens Richtman een kwestie van tijd tot er een animatieserie komt.

Netflix zou die serie dus graag willen maken. Maar of dat klopt? Warner Bros. heeft met HBO Max tegenwoordig een eigen streamingdienst in handen. De kans lijkt vrij klein dat men dit soort eigendommen aan iemand anders gaat gunnen.

Bron: Daniel Richtman

Lees meer over: The Matrix, Netflix, Warner Bros, The Animatrix

Populair nieuws