'The Falcon and the Winter Soldier' doet schokkende onthulling rond de nieuwe Captain America

5 The Falcon and the Winter Soldier onthullingen

We zetten de vijf grootste ontwikkelingen van The Falcon and the Winter Soldier ope en rij.

Jim Pedd, 10 april 2021 om 11:01

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De nieuwe aflevering van The Falcon and the Winter Soldier verscheen gisteren op Disney+. Zoals je van ons gewend bent, zetten we vandaag weer de belangrijkste conclusies op een rij.
Vanaf hier bevat dit bericht SPOILERS voor de nieuwste aflevering.

The Whole World is Watching onthulde meer van Wakanda, na de verrassende verschijning van een van de Dora Milaje aan het einde van aflevering 3. Zet je maar schrap, want we zetten een aantal van de ontwikkelingen op een rij.

1. We duiken weer in het verleden van Bucky in Wakanda. Het blijkt dat Shuri hem geholpen heeft en zijn Winter Soldier-programmering verwijderde. En hij ontwikkelde een vriendschap met Ayo. Maar heel blij zijn ze niet, want Wakanda wil de man die koning T'Chaka doodde in Captain America: Civil War hebben. En dus krijgt Bucky acht uur met Zemo.

2. Sam krijgt tien minuten alleen met Karli Morgenthau. Zij blijkt een redelijk sympathiek achtergrondverhaal. Voor haar gaat het er namelijk om dat de mensen die na de Blip terugkwamen een betere plek krijgen in de wereld.

3. Dan breekt er grote chaos uit. John Walker verliest zijn geduld en gaat achter Karli aan. Zemo weet te ontsnappen, schiet Karli neer en vernietigt haar voorraad aan supersoldier-serum. Op 1 buisje na, dat opgepikt wordt door John Walker die duidelijk verlangt naar superkrachten, zodat hij een 'echte' Captain America kan zijn.

4. De Dora Milaje verschijnen ten tonele om Zemo op te pakken en verslaan Cap, zijn sidekick Lemar en natuurlijk ook Bucky en Sam. De grootste vernedering voor Walker, die verslagen wordt door vrouwen die niet eens supersoldaat zijn, is dat ze het schild oppakken en het uiteindelijk achteloos neergooien. En Zemo? Die ontkomt.

5. Later die aflevering breekt er nog een gevecht uit tussen John Walker en de Flag-smashers, die hem in een val gelokt hebben. Walker vecht tegen hen en is duidelijk een supersoldaat geworden. Hij weet staande te blijven, maar op het moment dat de Flag-smashers de overhand krijgen, weet Lemar los te breken en zijn vriend te redden. Helaas moet Lemar dat met zijn leven bekopen en slaat de nieuwe Cap een van de Flag-smashers dood met het schild van Steve Rogers. Een bruut moment, vooral omdat er ook heel wat mensen om hem heen staan die het filmen.
Lees meer over: The Falcon and the Winter Soldier, Marvel Studios, MCU, Disney Plus

Populair nieuws