Wie is Conrad Mack in de Disney+ serie 'The Falcon and the Winter Soldier'?

The Smiling Tiger, wie is dat?

Een bijzondere wink naar de obscure Marvel comics vonden we in de vorige aflevering van The Falcon & The Winter Soldier. Wie is de mysterieuze Conrad Mack?

Niels van Arkel, 7 april 2021 om 09:12

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

**Let op! Dit bericht bevat SPOILERS voor de derde aflevering van The Falcon and the Winter Soldier**
In de derde aflevering van The Falcon and the Winter Soldier werden we geconfronteerd met een bijzonder karakter uit het Marvel universum: Conrad Mack. Wie is deze mysterieuze verschijning? Wij leggen het uit.

In het MCU wordt Mack gespeeld door Anthony Mackie, maar we hebben hem voorlopig alleen nog maar op een foto kunnen zien. Sam Wilson (ook gespeeld door Mackie) moet zich verkleden in zijn traditionele kostuum: een kleurrijk gewaad met veel kettingen.

The Smiling Tiger
Mack staat in de Marvel comics bekend als The Smiling Tiger, een vreemde mens-mutant met klauwen en geweldige combat-skills. Hij werd een groot onderdeel van de onderwereld van het eiland Madripoor (waarmee we in deze aflevering kennis maakte) toen hij een Quinjet van de Avengers liet crashen op het eiland.Thunderbolts
Nog een bijzonder feitje: Hij maakte onderdeel uit van het schurkenteam Folding Circle, een nakomer van de Thunderbolts. Dit is het team waar deze serie overduidelijk naartoe bouwt en waar onder meer The Winter Soldier, Zemo en US Agent (waarvan we al een profiel schreven) onderdeel van uitmaakte.

Voor de liefhebbers van de Marvel comics: verhalen over en met de Smiling Tiger lees je in New Warriors Vol. 1, nummer 19-25 en Thunderbolts Vol. 1, nummer 103, 104 en 107.

Menselijk
Een grote verandering vind plaats in de MCU-versie van dit karakter: in tegenstelling tot zijn tegenhanger in de comics lijkt Mack volledig menselijk te zijn. Of we hem overigens ooit echt te zien krijgen, is nog maar de vraag. Al zullen wij geen tegenstander zijn van een Mackie vs Mackie gevecht op het zilveren scherm.

Lees meer over: The Falcon and The Winter Soldier, Marvel, MCU, Disney, Disney Plus, The Smiling Tiger

Populair nieuws