'Fear the Walking Dead' verwijst ineens naar Rick Grimes

'Fear the Walking Dead' verwijst naar Rick Grimes

De nieuwe aflevering van Fear the Walking Dead wijst terug naar Rick!

Jim Pedd, 20 april 2021 15:11

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

Fear the Walking Dead haalt de laatste aflevering van Morgan in The Walking Dead terug. Althans: Morgan weet de oorlog met Virginia te beëindigen in de meest recente aflevering van de serie, en grijpt daarbij terug op een heldendaad van Rick Grimes.
In de finale van het achtste seizoen van The Walking Dead ziet Morgan hoe Rick de oorlog met Negan en zijn Saviors tot een einde brengt. In plaats van Negan te doden, kiest Rick ervoor het moorden te stoppen. Hij laat Negan in leven en zet hem in de gevangenis. Een jaar daarna verlaat Morgan Ricks Alexandria en verschijnt hij in Fear.

Einde aan een oorlog
In Fear the Walking Dead weet de groep van Morgan Ginny uiteindelijk zover te krijgen om zich over te geven. Zodra hij een bijl in handen heeft en Ginny's hoofd op het hakblok ligt, zegt hij tegen de bloeddorstige groep mensen om hem heen: "In de toekomst die ik wil bouwen is hier geen ruimte voor. Als we hiermee beginnen, zijn we geen spat beter dan jullie. Wij kunnen beter!"

Het zijn eigenlijk de woorden die Rick ook al eens uitsprak toen hij zijn militie en de Saviors vroeg om te stoppen met de gewapende strijd. Dat deed Rick toen tegen de zin van Maggie Rhee, die Negan dood wilde zien voor het feit dat hij haar man Glenn gedood had.

Overigens zet Fear the Walking Dead de daad van Morgan enigszins op z'n kop. Want waar Maggie besloot om Negan echt in leven te laten, is het June Dorie die wraak neemt voor de dood van haar man door Ginny dood te schieten.
Bron: ComicBook

Lees meer over: Fear the Walking Dead, The Walking Dead, AMC, Morgan, Lennie James, Rick Grimes

Informatie over de serie: Fear the Walking Dead

Populair nieuws