search

Ons nieuws van dinsdag 20 april 2021

Gave nieuwe poster 'The Falcon and the Winter Soldier'
Series / Posters

Gave nieuwe poster 'The Falcon and the Winter Soldier'

Een speciale poster om het einde van (het eerste seizoen van?) de serie te vieren.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de aanloop naar de (voorlopig?) laatste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier hebben Marvel Studios en Disney+ een gloednieuwe poster van de serie online geplaatst.

Op de poster zien we uiteraard Sam Wilson (Anthony Mackie) en Bucky Barnes (Sebastian Stan), die in de serie samenwerken en het gevecht aangaan met een nieuwe soort vijand.

In de vorige aflevering van de serie zagen we hoe de voormalige 'wingmen' van de gepensioneerde Steve Rogers (Chris Evans) samenwerken om de op hol geslagen supersoldaat John Walker (Wyatt Russell), de nieuwe Captain America, uit te schakelen nadat deze in het openbaar een van de Flag Smashers executeert.

Een zware kluif
In de final gaan we naar verluidt zien hoe Falcon zijn nieuwe kostuum aantrekt en de rol van de nieuwe Captain America op zich neemt en hij het samen met Bucky opneemt tegen de huurling Batroc (Georges St. Pierre) en de Flag Smashers. Ondertussen werkt ex-Cap John Walker verder aan een nieuw schild dat hij zal hanteren als de U.S. Agent.

De laatste aflevering van The Falcon and the Winter Soldier is vanaf aanstaande vrijdag te streamen via Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avatar: The Last Airbender'-fans zijn behoorlijk teleurgesteld met de nieuwe serie
Series / Nieuws

'Avatar: The Last Airbender'-fans zijn behoorlijk teleurgesteld met de nieuwe serie

Avatar: The Last Airbender-fans hadden gehoopt op een nieuwe animatieserie in de franchise, maar die kwam er niet.

Deze week werd ineens bekend gemaakt dat op 22 april een nieuwe Avatar: The Last Airbender-serie van start zou gaan op YouTube. Het project werd aangekondigd ter ere van Earth Day en veel fans hadden een animatieserie verwacht.

Dat blijkt niet het geval te zijn. De hoge verwachtingen zijn nu zorgvuldig gemanaged door Nickelodeon. Het blijkt om een live-action forum chat te zijn, waar grote fans van de serie zich verzamelen om het te hebben over hete hangijzers binnen het fandom.

Niet wat ze verwacht hadden
Daarmee komt Nickelodeon dus niet echt met een serie die fans direct verwacht hadden. In elk geval draait deze serie om verschillende momenten in de serie waar ze discussie over hebben. Denk aan een aflevering waarin Katara met Aang eindigt, en fans vonden dat ze met Zuko had moeten eindigen.

Hieronder een preview voor de serie:Heel wat fans hadden verwacht dat Nickelodeon met een nieuwe animatieserie of in elk geval een driedelige special zou komen. Dat is dus niet het geval. Tegelijk wordt er nog hard gewerkt aan nieuwe content in de franchise, dus die komt vanzelf.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel gaaf: Fans bouwen werkende jetpack uit 'The Mandalorian'
Series / Video/clip/featurette

Heel gaaf: Fans bouwen werkende jetpack uit 'The Mandalorian'

The Mandalorian-fans opgelet: dit wil je eigenlijk ook wel heel graag hebben.

The Mandalorian is nu twee seizoenen bezig en heeft heel wat hardcore fans gevonden. Hoofdpersoon Din Djarin is daarmee ook meteen verworden tot een icoon van de popcultuur.

Vooral zijn unieke versie van het traditionele Mandalorian-harnas beviel bij heel wat fans. Zo erg dat het populaire YouTube-kanaal Hacksmith Industries iets heel gaafs heeft gemaakt.

Werkend prototype
Het YouTube-kanaal heeft de laatste maanden meerdere props uit de serie in het echt nagemaakt. Zodoende kregen we een werkende vlammenwerper, blaster, speer, helm en zelfs het zitje van Grogu te zien. Maar nu is het hen gelukt een werkende versie van de jetpack van Din te maken.

Hieronder kan je zien hoe dat allemaal gedaan is:Het eindresultaat ziet er behoorlijk gaaf uit en lijkt heel erg op wat we kennen uit de televisieserie. Een knappe prestatie dus weer van Hacksmith Industries.

Ondertussen werkt Disney+ aan een derde seizoen van de serie. iets dat echt gezien wordt als het volgende hoofdstuk in de franchise. Dat is pas te zien na het eerste seizoen van spin-off The Book of Boba Fett.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gaat 'Gotham PD' niet te veel lijken op 'Gotham'? De maker geeft antwoord
Series / Nieuws

Gaat 'Gotham PD' niet te veel lijken op 'Gotham'? De maker geeft antwoord

Fans van Batman hoeven zich hier geen zorgen over te maken volgens showrunner Joe Barton.

Vorige zomer kondigde HBO Max aan dat er een spin-off van The Batman in de maak was. Die serie zou draaien om het Gotham City Police Department. Vandaag krijgen we weer wat nieuwe details te horen.

Fans waren bang dat de serie te veel zou gaan lijken op de serie Gotham van Fox. Die prequel speelt zich ook vroeg in het verhaal van Batman af en geeft een hele rits personages die centraal in de Batman-mythologie staan een oorsprongsverhaal. Showrunner Joe Barton gaat nu in op de gelijkenis tussen de series.

Niet hetzelfde
Hoewel Barton geen duidelijke details gaf, was zijn antwoord op angst van fans wel heel duidelijk: "heel anders".De serie Gotham was gedurende vijf seizoenen te zien op Fox. De boel begon met James Gordon en zijn partner Harvey Bullock, die samenwerkten om de moord op de ouders van Bruce Wayne op te lossen. Gaandeweg verwerd het tot een serie die ook keek naar het verhaal van Bruce Wayne, de oorsprong van Batman en de rogues gallery.

Van Gotham PD weten we nog maar weinig, al draait de serie om Year One van Batman. Ook staat James Gordon centraal.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' verwijst ineens naar Rick Grimes
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' verwijst ineens naar Rick Grimes

De nieuwe aflevering van Fear the Walking Dead wijst terug naar Rick!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fear the Walking Dead haalt de laatste aflevering van Morgan in The Walking Dead terug. Althans: Morgan weet de oorlog met Virginia te beëindigen in de meest recente aflevering van de serie, en grijpt daarbij terug op een heldendaad van Rick Grimes.

In de finale van het achtste seizoen van The Walking Dead ziet Morgan hoe Rick de oorlog met Negan en zijn Saviors tot een einde brengt. In plaats van Negan te doden, kiest Rick ervoor het moorden te stoppen. Hij laat Negan in leven en zet hem in de gevangenis. Een jaar daarna verlaat Morgan Ricks Alexandria en verschijnt hij in Fear.

Einde aan een oorlog
In Fear the Walking Dead weet de groep van Morgan Ginny uiteindelijk zover te krijgen om zich over te geven. Zodra hij een bijl in handen heeft en Ginny's hoofd op het hakblok ligt, zegt hij tegen de bloeddorstige groep mensen om hem heen: "In de toekomst die ik wil bouwen is hier geen ruimte voor. Als we hiermee beginnen, zijn we geen spat beter dan jullie. Wij kunnen beter!"

Het zijn eigenlijk de woorden die Rick ook al eens uitsprak toen hij zijn militie en de Saviors vroeg om te stoppen met de gewapende strijd. Dat deed Rick toen tegen de zin van Maggie Rhee, die Negan dood wilde zien voor het feit dat hij haar man Glenn gedood had.

Overigens zet Fear the Walking Dead de daad van Morgan enigszins op z'n kop. Want waar Maggie besloot om Negan echt in leven te laten, is het June Dorie die wraak neemt voor de dood van haar man door Ginny dood te schieten.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Dragons & White Walkers-trailer voor 'Game of Thrones'
Series / Trailer

Nieuwe Dragons & White Walkers-trailer voor 'Game of Thrones'

Herleef Game of Thrones met deze gave trailer met de draken en White Walkers.

Het is ondertussen tien jaar geleden dat Game of Thrones verscheen op HBO. De hitserie werd even geleden afgerond met het achtste seizoen en nu wordt er door deze zender teruggekeken op het succes.

Dit doet HBO onder meer door ieder personage ze eigen serietrailer te geven. Een creatievere variant is een trailer voor de draken en White Walkers, die je hieronder kunt kijken.In ieder geval de draken keren volgend jaar terug in Game of Thrones: House of the Dragon. Deze prequelserie laat rollen zien van onder meer Olivia Cooke als Alicent Hightower, Emma D'Arcy als Rhaenyra Targaryen en Matt Smith als Daemon Targaryen.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 2 van 'Love, Death & Robots' krijgt trailer én seizoen 3
Series / Trailer

Seizoen 2 van 'Love, Death & Robots' krijgt trailer én seizoen 3

Bekijk de eerste beelden uit de nieuwe reeks Love, Death & Robots-animatiefilmpjes.

In 2019 debuteerde de animatiereeks Love, Death & Robots of Love Death + Robots op Netflix. Nu is er veel nieuws over de serie van onder meer uitvoerend producenten Tim Miller en David Fincher.

Als eerste kwam er het bericht dat er naast het aankomende tweede seizoen ook een derde seizoen komt, in 2022. En dat is niet gek. De creatieve animatiereeks werd sterk ontvangen en won in 2020 maar liefst vier Annie Awards en zelfs twee Emmy Awards.

Trailer voor tweede seizoen
Midden mei verschijnt het complete tweede seizoen van de anthologieserie op Netflix. Ook bij dit tweede seizoen zijn weer grote namen uit het vak betrokken. Uiteraard zal de show weer net zo stevig worden als bij de aftrap met 18 afleveringen.

Hieronder zie je de eerste trailer voor het nieuwe seizoen van Love, Death & Robots en vanaf 14 mei kun je de afleveringen gaan bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze actrice weigerde bijna een Marvel-ster te worden
Series / Nieuws

Deze actrice weigerde bijna een Marvel-ster te worden

Dora Milaje-actrice had bijna geen zin in het Marvel Cinematic Universe.

Voor wie bij is met de Marvel-serie The Falcon and the Winter Soldier weet dat er heel wat opvallende personages te zien zijn. Eén actrice zag haar rol aanvankelijk niet zo zitten. Let op: spoilers!

"Ik denk dat het nu wel bekend is. Iedereen weet dat de leden van de Dora Milaje hun hoofd moet scheren. En dat was in het begin wel een obstakel voor mij. Ik weigerde de rol bijna omdat ik mijn hoofd moest scheren," aldus actrice Janeshia Adams-Ginyard.

"Ik ga eruit zien als een jongen"
"Ik raadpleegde mijn pastoor, ik belde mijn vriend, ik huilde aan de telefoon omdat ik zo gehecht ben aan mijn haar, ik had zoiets van 'Oh mijn God, als ik mijn haar scheer, word ik lelijk, ik ga eruit zien als een jongen', dat soort dingen," aldus de actrice.

"Maar daarnaast was het van 'Ho, ho, ho, wacht even, oké? Haar maakt je niet. Haar definieert je niet. Haar bepaalt niet of je mooi bent, of je schattig bent. Dat zit allemaal in je hart, toch?"

Het leverde uiteindelijk ook wat op. "Dus ik denk dat Black Panther vrouwen echt liet zien dat zij ook mooi kunnen zijn zonder haar. Dat is op zichzelf zo krachtig, vooral voor Afro-Amerikaanse vrouwen, omdat we cultureel gezien zo gehecht zijn aan ons haar," sluit Adams-Ginyard af.

Of ze ook weer te zien is in de laatste aflevering The Falcon and the Winter Soldier zien we aankomende vrijdag. Indien wel, dan ongetwijfeld zonder haar.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ neemt flink afstand van controversieel acteur Armie Hammer
Series / Nieuws

Disney+ neemt flink afstand van controversieel acteur Armie Hammer

Armie Hammer wordt toch wel een beetje gecancelled dor Disney+ op dit moment.

Armie Hammer bevindt zich op het pad richting de uitgang van Hollywood. De acteur kwam om vrij bizarre redenen in opspraak en nu distantiëren filmbedrijven zich steeds meer van hem.

Hammers carrière liep een enorme deuk op toen hij beschuldigd werd van onder meer kannibalisme en seksueel misbruik van vrouwen. Hij is van diverse projecten ontslagen en zijn agentschap heeft het contract met hem opgezegd. Disney neemt nu ook meer afstand van de acteur.

Bear Grylls
In de serie Running Wild with Bear Grylls zagen we de acteur samen met Grylls duiken. Samen zochten ze naar een verloren smokkelaarsgrot voor de kust van Sardinië. Maar die aflevering is niet meer te zien.

Bekijk je nu het vijfde seizoen, dan slaat Disney+ aflevering vijf over. Disney lijkt overigens op dit moment het enige platform te zijn dat op deze manier afscheid neemt van Hammer. Op Apple TV+ en de Britse dienst NOW TV kan je de aflevering nog gewoon kijken.

Disney heeft overigens eerder ook een aflevering van de serie waarin Gina Carano te zien zou zijn niet vertoond. Daarmee laat The Mouse House duidelijk zien waar het voor staat, al is er heel wat kritiek op dit soort rigoureuze keuzes.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fear the Walking Dead' is weer uiterst schokkend: Fans zijn bijzonder enthousiast
Series / Nieuws

'Fear the Walking Dead' is weer uiterst schokkend: Fans zijn bijzonder enthousiast

Check hier een hele rits reacties op de nieuwe twist van Fear the Walking Dead.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De serie Fear the Walking Dead weet fans telkens weer flink te laten schrikken. Deze week eindigde de aflevering weer met een grote conclusie.

Weduwe June Dorie besloot wraak te nemen voor de moord op haar man, John. Ze schoot een gevangen Ginny dood, nadat haar dochter Dakota haar echtgenote doodde. Hoewel Morgan probeerde tot een vredige oplossing tussen de partijen te komen, lukte dat dus bepaald niet.

Weer een schok
June staat heel wat te wachten in dit tweede deel van het zesde seizoen. Volgens actrice Jenna Elfman "wordt alles extreem potent voor elk personage. Allemaal worden ze geraakt door bepaalde ontwikkelingen in het leven, die hen helemaal zullen veranderen en lanceren in het zevende seizoen."

De laatste afleveringen van dit seizoen, waarbij ook een volledig op June gerichte aflevering zit, zouden "erg dynamisch" zijn volgens Elfman.Als het zesde seizoen eenmaal af is, gaat de serie een tijdje met pauze. Daarna komt het zevende seizoen, dat wederom zestien afleveringen krijgt.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oscar-winnende actrice gecast in 'Secret Invasion' van Marvel
Series / Nieuws

Oscar-winnende actrice gecast in 'Secret Invasion' van Marvel

Opnieuw een indrukwekkende naam voor de langverwachte Marvel-serie van Disney+.

Het Marvel-universum zit vol met grote namen, en daar komt er nu wéér een bij. Niemand minder dan Oscarwinnaar Olivia Colman (The Favourite) zal namelijk te zien zijn naast Samuel L. Jackson in de nieuwe Disney+-serie Secret Invasion.

Volgens The Hollywood Reporter heeft Colman getekend voor een sleutelrol in Secret Invasion, waarin ze tevens naast Ben Mendelsohn en Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami) te zien zal zijn.

Wie Colman precies zal spelen is nog onbekend, dus het kan ook zomaar een slechterik zijn. Plotdetails van de serie worden nog steeds (heel toepasselijk) geheimgehouden.

Film- en tv-actrice
Colman kennen we naast haar rol in The Favourite van series als The Crown en The Night Manager. Voor haar rol als Queen Elizabeth II in The Crown kreeg ze een Emmy-nominatie. Ook maakt ze over een week kans op een tweede Oscar voor haar rol in dramafilm The Father naast Anthony Hopkins.

Het Secret Invasion-verhaal uit de Marvel-strips laat zien hoe de Skrulls, een buitenaards ras dat van gedaante kan veranderen, zich over de hele wereld verschuilen en op een bepaald moment onze wereld willen overnemen. Of dit verhaal ook in de serie wordt gebruikt, is nog maar de vraag; in Captain Marvel kwamen we er immers achter dat de Skrulls geen vijanden van onze planeet zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Friends' vindt wel heel opvallende gastster voor de reünie
Series / Nieuws

'Friends' vindt wel heel opvallende gastster voor de reünie

Justin Bieber zou te zien zijn in een vrij bijzonder kostuum in de special van Friends.

Het gerucht gaat dat de nieuwe aflevering van Friends een rol heeft voor niemand minder dan Justin Bieber. Hij zou in een bijzonder kostuum te zien zijn in The Reunion-special.

Justin Bieber heeft volgens The Sun een cameo opgenomen, met het Spudnik-kostuum aan. Dat was oorspronkelijk te zien in de finale van het achtste seizoen van de serie en werd gedragen door acteur David Schwimmer. Hoewel het een redelijk beschamende foto is, zou Bieber zich erg geamuseerd hebben op de set.

Helemaal vereerd
Volgens de bronnen van The Sun was "Justin vereerd om betrokken te zijn. Hij vond het helemaal niet erg om een belachelijk kostuum te dragen. Het werd allemaal als een militaire operatie uitgevoerd, om details geheim te houden, maar Justin heeft het perfect gedaan."

De special zou ook laten zien hoe Matt LeBlanc de iconische scène waarin zijn personage, Joey Tribbiani, kleren van Chandler Bing draagt, en spieroefeningen doet.

De rechten op de special zijn in handen van HBO Max, dat maar liefst 425 miljoen dollar betaalde voor de serie. De castleden krijgen verder naar het schijnt allemaal tussen de 3 en 4 miljoen dollar voor hun deelname aan de special.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heb je zin in 'Stranger Things' seizoen 4? Dan moet je nog heel lang wachten
Series / Nieuws

Heb je zin in 'Stranger Things' seizoen 4? Dan moet je nog heel lang wachten

Het nieuwe seizoen laat volgens een van de castleden tot volgend jaar op zich wachten.

Als je had gehoopt op een release van Stranger Things dit jaar, hebben we slecht nieuws voor je. Het vierde seizoen van de serie komt waarschijnlijk pas volgend jaar uit.

Dat zegt acteur Finn Wolfhard, een van de sterren van de Netflix-serie. Hij meldt te hopen dat de serie volgend jaar uitkomt, waarmee het er dus op lijkt dat men nog wel even nodig heeft om de nieuwe reeks af te maken.

Vierde seizoen
Dat zou wel opmerkelijk zijn, aangezien het vierde seizoen bijna klaar is met opnemen. Zo bezien zou Netflix een release in oktober of november moeten kunnen halen. Tegelijk kan Wolfhard het natuurlijk weten.Stranger Things is met het vierde seizoen grootschaliger dan alle eerdere seizoenen van de serie tot nu toe. Ook moet het een enger seizoen zijn, dat stelde althans de veelal in de media actieve acteur Gaten Matarazzo.

Het nieuwe seizoen zal onder meer laten zien hoe het Hopper vergaat in Rusland. Ook krijgen we meer te zien van de vriendengroep, die nu uiteen gevallen is.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wanneer verschijnt 'Outer Banks' seizoen 2 op Netflix?
Series / Nieuws

Wanneer verschijnt 'Outer Banks' seizoen 2 op Netflix?

Fans van de reeks kijken sterk uit naar het verschijnen van het tweede seizoen...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vanaf wanneer kan je het tweede seizoen bekijken van de serie Outer Banks op Netflix? Dat zou zomaar eens behoorlijk snel kunnen zijn!

De serie Outer Banks slaagde er in om vriend en vijand te verrassen. Het hoefde dan ook helemaal niet te verbazen dat streamingdienst Netflix een vervolg aankondigde. Er zou dus nog een tweede seizoen verschijnen... en wellicht laat deze ook nog eens helemaal niet lang meer op zich wachten.

Najaar
In de serie Outer Banks volgen we een groepje tieners die hun leven leiden in de zogenaamde Outer Banks van North Carolina. Naar deze Outer Banks wordt verwezen als de "Pogues".

De groep is vastbesloten om te achterhalen wat er is gebeurd met de vermiste vader van de leider van de groep. Tijdens hun zoektocht komen ze er achter dat er sprake is van een legendarische schat. Deze schat zou zomaar eens te maken kunnen hebben met de verdwijning van de vader.

Tot dusver heeft Netflix nog niet bekend gemaakt wanneer het vervolg op de streamingdienst te bekijken zal zijn. Dit gezegd hebbende bestaan er wel sterke vermoedens.

In eerste instantie werd er gedacht aan een lancering van het tweede seizoen tijdens de aankomende zomer. Ondanks het feit dat dit nog steeds mogelijk is lijkt het er toch naar uit te zien dat het vervolg er in september of oktober aan zal komen. Fans zullen dus nog even geduld moeten hebben!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix censureert aanbod (opnieuw) in verschillende landen
Series / Nieuws

Netflix censureert aanbod (opnieuw) in verschillende landen

Streamingdienst Netflix heeft haar aanbod in twee verschillende landen gecensureerd...

Geoffrey Ketels
Netflix zou het voorbije jaar in totaal al zeker vier verzoeken hebben ingewilligd om haar aanbod te censureren. Het zou daarbij gaan om de landen Turkije en Singapore.

In het beleid van Netflix staat opgenomen dat het bedrijf bereid is om tegemoet te komen aan de wensen van lokale overheden. De streamingdienst brengt sinds het jaar 219 ook een rapport uit waarin staat te lezen welke verzoeken ze heeft ontvangen van autoriteiten om bepaalde afleveringen of zelfs complete series te schrappen.

In het jaar 2019 gebeurde dat negen keer. Vijf keer kwam het verzoek uit Singapore. Ook in 2020 kreeg het verschillende verzoeken. Zo werd Netflix onder meer gevraagd om twee drugs gerelateerde programma's uit haar aanbod in Singapore te schrappen.

Niet alleen in Singapore, maar ook in Turkije kreeg de streamingdienst verschillende aanvragen. Het bekendst en tevens ook één van de meest vaak besproken aanvragen is ongetwijfeld deze met betrekking tot de film Cuties. Deze film gaat over een groep pre-pubers welke volgens critics fel geseksualiseerd zou zijn.

Designated Survivor
Nog een opmerkelijk voorval had betrekking tot een aflevering in de inmiddels geschrapte serie Designated Survivor. Daarin werd door een fictieve Turkse president aan de VS geëist dat er een Turkse oppositieleider zou worden uitgeleverd. Het vermoeden bestaat dat de aflevering bij de Turkse overheid te fel deed denken aan de zaak rond Fethullah Gulen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Line of Duty' seizoen 5 binnenkort te bekijken
Series / Nieuws

'Line of Duty' seizoen 5 binnenkort te bekijken

Het vijfde seizoen van de populaire serie is binnenkort te bekijken bij BBC First...

Geoffrey Ketels
Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het wachten op het verschijnen van het vijfde seizoen van Line of Duty is bijna voorbij! Ze is dan ook weldra te bekijken bij BBC First.

BBC First heeft bekend gemaakt dat ze het vijfde seizoen van de serie Line of Duty gaat uitzenden. Op de eerste aflevering is het nog even wachten, meer bepaald tot 10 mei. Vervolgens zal er elke week een nieuwe aflevering verschijnen. Het vijfde seizoen bestaat uit in totaal zes afleveringen. Dit betekent dat de reeks ongeveer anderhalve maand te bekijken zal zijn op de zender.

Op dit ogenblik is het zo dat het zesde seizoen reeds wordt uitgezonden. Dat zesde seizoen wordt uitgezonden door BBC One. Het is momenteel nog niet bekend wanneer dit nieuwe seizoen in Nederland te bekijken zal zijn.

Britse anti-corruptie-eenheid
Line of Duty vertelt het verhaal van de bijzonder populaire agent DCI Tony Gates. Het gaat hierbij niet zomaar om eender welke agent, maar wel om een agent die reeds drie jaar lang na elkaar de beste rapportcijfers weet voor te leggen voor wat het oplossen van criminaliteit betreft.

Het hoofd van de Britse anti-corruptie-eenheid heeft echter maar weinig geloof in de kunde van de agent. Zij besluit dan ook om een intern onderzoek te laten uitvoeren naar het doen en laten van Tony. Het spreekt voor zich dat dit niet zonder gevolgen blijft.

In het vijfde seizoen maakt ook Stephen Graham (bekend van onder meer Code 404) zijn opwachting. Het gaat voor alle duidelijkheid slechts om een gastrol. Hij is in het vijfde seizoen van de reeks dan ook te zien als undercover-agent John Corbett.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.