Uitgebreide clip Christmas Special 'Doctor Who'

Uitgebreide clip Christmas Special Doctor Who

Verder spreekt Steven Moffat over seizoen 8 en keert de Mistress mogelijk terug in het negende seizoen.

Jim Pedd, 17 november 2014 09:40


We hebben een heleboel materiaal over het achtste en deels zelfs het negende seizoen van BBC hitserie Doctor Who. Zo is er hierboven een eerste clip te bekijken van de aankomende Christmas Special van de serie, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor Nick Frost als de Kerstman. Daarnaast hebben we nieuws over Steven Moffats rol in het negende seizoen van de serie (en ook over Michelle Gomez) en vertelt Moffat wat over het achtste seizoen.

Allereerst kunnen we melden dat Moffat waarschijnlijk showrunner blijft tijdens het negende seizoen van de serie. Hij zou namelijk al hard aan het werk zijn aan de première van het seizoen. De BBC zou ook andere scenaristen hebben laten tekenen. Verder vertelde Moffat over het achtste seizoen van de serie, dat het eerste voor Peter Capaldi als Time-Lord is.

”We hebben de boel flink opgeschud door van acteur te veranderen,” vertelde Moffat. ”Series houden niet op als ze veranderen, ze stoppen als ze zich comfortabel gaan voelen. Als je kijkt en zegt: ik vind het vreselijk… Nou, dan kijk je er nog naar!”

Verder vertelde hij over het uit de serie schrijven van fanfavoriet Osgood: ”Ik was me er bewust van dat de Master als een personage heel snel… knuffelachtig wordt. We besloten, om haar terug te brengen, maar haar ook iemand op een gruwelijke manier te laten vermoorden. Anders zou de Master gewoon een iets minder lieve Doctor zijn.”

Over de Master onthulde Michelle Gomez dat ze waarschijnlijk terug keert voor het negende seizoen. ”Dat de Master nu de Mistress is, verandert de zaken. We hebben de doos van Pandora geopend. Dus ja. Mijn antwoord is ja, ik zal terugkeren. Mag ik dat zeggen? Mocht dat niet zo zijn… nou, ik denk dat we het dan vanzelf zullen merken.”

Verder vertelde Moffat nog dat de kijkcijfers wereldwijd gestegen zijn. ”De cijfers in Engeland zijn hetzelfde. Echt het zelfde. De hoeveelheid mensen die Doctor Who op iPlayer kijken zijn zelfs verdrievoudigd. De manier waarop mensen kijken is veranderd, maar de kijkcijfers zijn hetzelfde gebleven. Brian Minchin wees me er nog op hoe goed de serie het internationaal doet. De kijkcijfers in BBC Amerika zijn zelfs met dertig procent gestegen sinds het moment dat Capaldi de rol van de Doctor op zich nam.”

Bron: Screenrant

Lees meer over: doctor who, steven moffat, bbc, peter capaldi, michelle gomez, hitserie, seizoen 8, seizoen 9, clip, christmas special, misteress

Informatie over de serie: Doctor Who

Populair nieuws