search

Ons nieuws van maandag 17 november 2014

Bedenker van o.a. 'Knight Rider' en 'Battlestar Galactica' overleden
Series / Nieuws

Bedenker van o.a. 'Knight Rider' en 'Battlestar Galactica' overleden

Glen A. Larson is 77 jaar geworden.

Glen A. Larson is afgelopen vrijdag op 77-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse schrijver, producent en bedenker van menig televisieserie overleed aan de gevolgen van slokdarmkanker. Dit meldde zijn zoon aan The Hollywood Reporter.

De naam Larson zal velen weinig zeggen. Toch was hij een grote naam in de televisiewereld. Hij bedacht namelijk series als Quincy M.E. (1976"“1983), Battlestar Galactica (1978-1979), Magnum P.I. (1980"“1988) en Knight Rider (1982"“1986).

Naast deze bekende series werkte hij aan vele andere tv-series. Bekijk op IMDb zijn complete staat van dienst waarvoor hij onder meer een ster op de Hollywood Walk of Fame kreeg.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liv keert mogelijk terug in 'Constantine'
Series / Nieuws

Liv keert mogelijk terug in 'Constantine'

Mocht de mogelijkheid er zijn, keert Lucy Griffiths vrolijk terug voor een tweede seizoen.

Nog voordat NBC-serie Constantine van start ging meldden we al dat deze een van de hoofdrolspelers verloren had, in de vorm van Lucy Griffiths. Zij speelde in de pilot de rol van Liv, een partner van demonenjager John Constantine (Matt Ryan). Omdat Griffiths het niet eens was met de richting waar de schrijvers in wilden slaan met de serie, stapte ze eruit.

Nu blijkt dat ze mogelijk terugkeert in de serie. Uitvoerend producenten David S. Goyer en Daniel Cerone onthulden dat ze gewoon terug kan keren. "Als je kijkt naar de vraag of ze terug zal keren, moeten we zeggen dat ze deel van de fundering van de serie is," begon Cerone. "Terwijl de verder gaan met dit seizoen, kijken we naar verhaallijnen in andere seizoenen. Daar ligt nog een mooie opening."

Maar dat kan alleen onder bepaalde voorwaarden. "Alleen als er een organische reden is om haar terug te brengen naar het verhaal, zouden we dat doen," vertelde Cerone verder. Die reden is er wel een beetje, want het huis waar John woont, was ooit eigendom van de vader van Liv. Maar natuurlijk moet Griffiths er dan wel mee akkoord gaan.

Ze verdween in ieder geval uit de serie om de simpele reden dat "het personage vanaf het moment dat we het bedachten verkeerd was, en daar zijn wij schuldig aan," vertelde Goyer.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitgebreide clip Christmas Special 'Doctor Who'
Series / Video/clip/featurette

Uitgebreide clip Christmas Special 'Doctor Who'

Verder spreekt Steven Moffat over seizoen 8 en keert de Mistress mogelijk terug in het negende seizoen.



We hebben een heleboel materiaal over het achtste en deels zelfs het negende seizoen van BBC hitserie Doctor Who. Zo is er hierboven een eerste clip te bekijken van de aankomende Christmas Special van de serie, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor Nick Frost als de Kerstman. Daarnaast hebben we nieuws over Steven Moffats rol in het negende seizoen van de serie (en ook over Michelle Gomez) en vertelt Moffat wat over het achtste seizoen.

Allereerst kunnen we melden dat Moffat waarschijnlijk showrunner blijft tijdens het negende seizoen van de serie. Hij zou namelijk al hard aan het werk zijn aan de première van het seizoen. De BBC zou ook andere scenaristen hebben laten tekenen. Verder vertelde Moffat over het achtste seizoen van de serie, dat het eerste voor Peter Capaldi als Time-Lord is.

"We hebben de boel flink opgeschud door van acteur te veranderen," vertelde Moffat. "Series houden niet op als ze veranderen, ze stoppen als ze zich comfortabel gaan voelen. Als je kijkt en zegt: ik vind het vreselijk… Nou, dan kijk je er nog naar!"

Verder vertelde hij over het uit de serie schrijven van fanfavoriet Osgood: "Ik was me er bewust van dat de Master als een personage heel snel… knuffelachtig wordt. We besloten, om haar terug te brengen, maar haar ook iemand op een gruwelijke manier te laten vermoorden. Anders zou de Master gewoon een iets minder lieve Doctor zijn."

Over de Master onthulde Michelle Gomez dat ze waarschijnlijk terug keert voor het negende seizoen. "Dat de Master nu de Mistress is, verandert de zaken. We hebben de doos van Pandora geopend. Dus ja. Mijn antwoord is ja, ik zal terugkeren. Mag ik dat zeggen? Mocht dat niet zo zijn… nou, ik denk dat we het dan vanzelf zullen merken."

Verder vertelde Moffat nog dat de kijkcijfers wereldwijd gestegen zijn. "De cijfers in Engeland zijn hetzelfde. Echt het zelfde. De hoeveelheid mensen die Doctor Who op iPlayer kijken zijn zelfs verdrievoudigd. De manier waarop mensen kijken is veranderd, maar de kijkcijfers zijn hetzelfde gebleven. Brian Minchin wees me er nog op hoe goed de serie het internationaal doet. De kijkcijfers in BBC Amerika zijn zelfs met dertig procent gestegen sinds het moment dat Capaldi de rol van de Doctor op zich nam."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Rol voor Gaby Blaaser in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'
Series / Nieuws

Rol voor Gaby Blaaser in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'

De 28-jarige actrice is bekend van de kinderserie 'Spangas'.

Actrice Gaby Blaaser, bekend van de kinderserie Spangas, gaat een rol spelen in de soap Goede Tijden, Slechte Tijden. RTL Boulevard weet te melden dat het gaat om de rol van Sasha Kramer, het zusje van Thijs (Miro Kloosterman). Haar woning wordt verbouwd, dus Sasha komt een tijdje bij haar broer wonen. Ze heeft een vriendje in de serie, Daryl genaamd, maar Noud (Ruud Feltkamp) is ook behoorlijk onder de indruk van haar.

Blaaser maakt 26 november haar debuut in GTST.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.