search
Netflix fantasyserie 'Shadow and Bone': Top of flop?
Series / Nieuws

Netflix fantasyserie 'Shadow and Bone': Top of flop?

Is Shadow and Bone de moeite van het kijken waard of toch niet?

Komende vrijdag is het zover: Netflix zet dan het eerste seizoen van Shadow and Bone online. Vandaag werden de embargo's op recensies opgeheven en wat blijkt? De serie bevalt heel goed bij heel wat critici.

Centraal in de serie staat het weeskind en de kaartenmaker Alina Starkov. Zij blijkt over een buitengewone kracht te beschikken die het lot van de door oorlog verscheurde wereld waarin ze leeft zou kunnen veranderen.

RadioTimes: "Op een zekere manier, zou Shadow and Bone een nieuwe Game of Thrones kunnen zijn. Een serie die voor nieuwkomers moeilijk is om helemaal te volgen, maar die tegelijk minder rijk en meeslepend is dan fans van de boeken zouden verwachten."

IGN: "Het eerste seizoen weet veel van de duistere magie van young-adult fantasy te vangen, en schrikt er niet voor terug slimme veranderingen te maken in de oorsprongsverhalen van bepaalde personages, en zelfs in de volgorde van gebeurtenissen. Zelfs als de verhaallijnen van de twee boekenreeksen niet goed mengen."

Screen Rant: "Al met al is Shadow and Bone een opwindende fantasy-serie, met wat momenten van lichtheid verweven in het duister. Daardoor is het een onderhoudend televisieseizoen. Omdat het eerste seizoen een mix is van nieuwe en bekende verhalen, is er genoeg voor fans en nieuwkomers in het Grishaverse."

Variety: "Vaak is het verhaal van de Uitverkorene het minst interessant, omdat iedereen rond hen moet draaien zoals de planeten om de zon draaien. Dat is niet het geval met Alina, een heldin die net zo kwetsbaar als gewaagd overkomt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen