search

Ons nieuws van woensdag 21 april 2021

Netflix voegt in mei de volgende series toe
Series / Featured

Netflix voegt in mei de volgende series toe

Het wordt een topmaand op Netflix, check hier alle nieuwe titels die je kan verwachten!

De maand mei wordt druk met nieuwe series op Netflix. Vandaag zetten we alle nieuwe series die je de komende weken kan verwachten voor je op een rij.

Jupiter's Legacy (7 mei): De eerste generatie superhelden heeft de wereld bijna een eeuw lang veilig gehouden. Nu moeten hun kinderen hun nalatenschap waarmaken.

Love, Death & Robots: Volume 2 (14 mei): Angstaanjagende wezens, vreemde verrassingen en een duistere samenloop van komedie in deze NSFW-anthologie van animaties, gepresenteerd door Tim Miller en David Fincher.

Haunted seizoen 3 (14 mei): Gewone mensen vertellen vrienden en familie angstaanjagende waargebeurde verhalen uit hun verleden, vergezeld van ijzingwekkende nagespeelde reconstructies.

Special seizoen 2 (20 mei): Een jonge homo met een hersenverlamming heeft genoeg van zijn geïsoleerde bestaan en besluit eindelijk zelf de regie over zijn leven in handen te nemen.

The Kominsky Method seizoen 3 (28 mei): Acteercoach Sandy Kominsky en zijn beste vriend Norman Newlander maken elkaar aan het lachen terwijl ze leren omgaan met de ups en downs van het ouder worden.

Lucifer seizoen 5, deel 2 (28 mei): De duivel is het zat om heer van de hel te zijn en verhuist naar Los Angeles. Hij opent er een nachtclub en raakt bevriend met een rechercheur.

The Parisian Agency: Exclusive Properties (31 mei): Deze ongescripte serie volgt de levens van de Parijse familie Kretz. Zij hebben een zeer luxe vastgoedbedrijf.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mogelijk toch meer 'Mindhunter' op komst bij Netflix?
Series / Nieuws

Mogelijk toch meer 'Mindhunter' op komst bij Netflix?

Mindhunter zou zomaar eens toch een derde seizoen kunnen krijgen van Netflix.

De serie Mindhunter is nooit officieel gecancelled door Netflix. Wel liet de streamingdienst eerder dit jaar de contracten van castleden Jonathan Groff, Holt McCallany en Anna Torv voor het derde seizoen verlopen.

Dat kwam omdat er maar geen moment kwam waarop men een invalshoek vond voor het derde seizoen die maker David Fincher echt beviel. Maar de deur staat ook nu nog op een kier. David Fincher tekende een vierjarige deal met Netflix en die geldt ook nu nog.

Gesprekken over Mindhunter
Fincher gaf recent nog in een interview aan dat Mindhunter er nooit in geslaagd was de kijkcijfers te krijgen die het hoge budget rechtvaardigden. Dat terwijl het wel een van de beste series van Netflix was.

Mindhunter dook op bijzonder indringende wijze in de geest van seriemoordenaars. En nu schijnt Netflix te willen dat Fincher weer aan de slag gaat met een nieuw seizoen. Volgens Small Screen denkt ook Fincher er weer over na.

Hoewel het misschien een relatief geringe kans is, blijkt er dus toch nog een kans te bestaan dat we een nieuw seizoen krijgen!



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Hannibal' eindigde bijna met een kus tussen Hannibal en Will
Series / Nieuws

'Hannibal' eindigde bijna met een kus tussen Hannibal en Will

Het had niet veel gescheeld of dat moment was echt gemaakt voor de Hannibal-fans.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel het nooit officieel bevestigd is in de serie, zit Hannibal van Bryan Fuller wel duidelijk vol met verwijzingen naar een onuitgesproken seksuele spanning tussen Dr. Lecter en Will Graham. Volgens acteur Mads Mikkelsen, die Hannibal speelde, is er zelfs gedacht om dat expliciet te maken in de finale van het derde seizoen.

In de serie waren Hannibal en Will regelmatig vrienden, rivalen en vijanden. Het wisselde per aflevering en soms zelfs binnen een enkele aflevering. Maar er was duidelijk wederzijds respect tussen de twee, dat ook tot meer had kunnen leiden.

Een kus
Volgens Mikkelsen dachten hij en acteur Hugh Dancy er even aan om te kussen in de finale van het derde seizoen.

"We hadden een aantal takes van de laatste scène waarin we naar elkaar kijken, en het lag er iets te dik bovenop, maar was bijna een kus. Hugh en ik dachten: 'Waarom niet? We hebben meerdere takes, laten we het doen. Het kan cool zijn'. Maar we hebben het niet gedaan," begon Mikkelsen.

"Bryan hield ervan, maar hij zei: 'Het ligt er te dik bovenop jongens'. En daar had hij gelijk in. Daar zaten we denk ik aan vast. Veel Hannibal-fans hadden het wel gewild, het was zelfs onderwerp van homoerotische fanart. En met een goede reden, want ze waren op zoveel manieren verbonden. Maar we wilden nooit dat het iets fysieks zou worden, het was groter dan dat."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Big Bang Theory' had heel anders kunnen eindigen
Series / Nieuws

'The Big Bang Theory' had heel anders kunnen eindigen

Het had ook gekund dat de serie niet zou eindigen met het huwelijk van Sheldon en Amy.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hoewel het bijzonder romantisch was, stelt actrice Mayim Bialik dat haar personage Amy het huwelijksaanzoek van Sheldon nog best geweigerd had kunnen hebben in The Big Bang Theory.

Na jaren van daten en een grote break-up, besloten Sheldon en Amy zich in het begin van het elfde seizoen te verloven. Voor de context: tegen het einde van het tiende seizoen besloot Amy enige tijd in Princeton te werken. De twee kregen een LAT-relatie en in die tijd kreeg Sheldon een assistent in de vorm van Ramona die probeerde hem te versieren. Sheldon reisde daarom helemaal naar de andere kant van het land om Amy ten huwelijk te vragen.

Grote cliffhanger
Bizar genoeg eindigde het tiende seizoen met een grote cliffhanger, want we kregen de reactie van Amy niet meteen te zien. Volgens Bialik had Amy ook nee kunnen zeggen.

"Om eerlijk te zijn, weet ik zeker dat onze schrijvers het er uitgebreid over gehad hebben. We hadden zo'n buitengewone groep schrijvers en een aantal van hen kende ik echt goed. Met hen sprak ik buiten het seizoen om, niet om hen te beïnvloeden of iets dergelijks," begon Bialek.

"Ze hadden niet per se een unanieme afspraak over wat er kon gebeuren. het is iets waar ze echt met z'n allen over hebben moeten praten om te kijken: 'Wat gaan we doen?'"

En nee was dus ook een antwoord.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weten we wanneer 'Cobra Kai' verder gaat
Series / Nieuws

Eindelijk weten we wanneer 'Cobra Kai' verder gaat

Maar wel later dan je wellicht zou hopen bij deze serie van Netflix.

De effecten van het coronavirus zijn nog altijd te merken in de film- en televisiewereld. Netflix laat nu weten dat eind dit jaar het vierde seizoen van Cobra Kai te zien is.

Dat seizoen werd eigenlijk begin dit jaar verwacht, maar is flink uitgesteld wegens problemen met de productie als gevolg van het virus.

Vierde seizoen
De opnames van het vierde seizoen van de Netflix-serie zijn in februari begonnen. Details over de nieuwe afleveringen zijn schaars, al weten we dat de titel van de première Let's Begin is.

Daarmee refereert men naar de onthulling dat Daniel en Johnny samenwerken aan het einde van het derde seizoen. "Je hebt Johnny en Daniel nu een paar seizoenen en heel, heel, heel lang geleden in een film interactie zien hebben. En je hebt al wat glimpen gezien van de twee die kunnen samenwerken en elkaar ook echt steunen," aldus bedenker Jon Hurwitz.

De vraag is natuurlijk dit seizoen of "ze kunnen samenwerken op een manier die ook productief is, of dat ze onderweg wat hobbels meemaken. En dat is waar mensen naar uit kunnen kijken in het vierde seizoen."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Netflix moet excuses maken aan (overleden) prins Philip voor aflevering The Crown'
Series / Nieuws

'Netflix moet excuses maken aan (overleden) prins Philip voor aflevering The Crown'

De biografen van de overleden Britse prins Philip vinden dat niet meer dan normaal.

De Britse prins Philip zou behoorlijk geschokt zijn geweest door een aflevering van de Netflix-serie The Crown. Het gaat om de negende aflevering van het tweede seizoen.[b]

Het recente overlijden van de echtgenoot van koningin Elizabeth II maakt dat de biografen van het koningshuis Netflix oproepen om excuses te maken voor de aflevering, en er een disclaimer aan toe te voegen.

[b]Excuses maken

In The Crown krijgen we een blik op de jeugd van Philip. Zijn favoriete zus, prinses Cecilia, kwam om het leven bij een tragisch vliegtuigongeluk. In de serie is de suggestie dat Cecilia enkel op het vliegtuig stapt omdat hij straf had gekregen op school.

Zijn vader zou hem dan ook schuld geven van de dood van zijn dochter. Een vreselijk moment, dat volgens biografen Sally Bedell Smith en Hugo Vickers echt niet klopt. Enkel de dood van Cecilia klopt volgens hen, de rest niet.

Netflix zou volgens de twee dan ook op z'n minst excuses moeten maken voor de aflevering, waar Philip destijds behoorlijk van geschrokken zou zijn. De kans is klein dat zoiets gebeurt; toen Netflix gevraagd werd een disclaimer toe te voegen aan de serie, weigerde men dat ook al. Dat was volgens de makers niet nodig omdat het voor iedereen duidelijk is dat dit een televisieserie is.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Disney+-serie van Marvel Studios kan een tweede seizoen krijgen!
Series / Nieuws

Deze Disney+-serie van Marvel Studios kan een tweede seizoen krijgen!

De serie Loki leent zich heel erg goed voor een tweede seizoen horen we van een van de makers.

Heel wat fans kijken enorm uit naar de release van de serie Loki op Disney+. Producent Nate Moore deelt nu al interessante details over de toekomst van de serie, mocht het straks zover komen.

Nate Moore sprak uitgebreid met IndieWire over Disney+, de serie die Marvel Studios daarvoor maakt en over de series die de grootste kans maken op een aanvullend seizoen.

Tweede seizoen voor Loki
"De serie waar ik meteen aan moet denken, en dat is waarschijnlijk geen geheim - ik denk dat er heel wat verhalen zitten in Loki die heel slim en cool zijn, maar dat het zich ook enorm leent voor meerdere seizoenen," teasede Moore.

"Tom Hiddleston heeft volgens mij wat van zijn beste werk verricht in de serie. Het is echt buitengewoon wat je te zien zal krijgen."

"Ik denk dat hij alleen maar toffe dingen gedaan heeft. Maar deze serie gaat echt een andere kant van het personage laten zien. Ik denk dat heel wat mensen heel erg verrast gaan zijn over de serie."

De serie Loki beleeft op 11 juni zijn première op Disney+ en heeft zes afleveringen in zijn eerste seizoen.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix fantasyserie 'Shadow and Bone': Top of flop?
Series / Nieuws

Netflix fantasyserie 'Shadow and Bone': Top of flop?

Is Shadow and Bone de moeite van het kijken waard of toch niet?

Komende vrijdag is het zover: Netflix zet dan het eerste seizoen van Shadow and Bone online. Vandaag werden de embargo's op recensies opgeheven en wat blijkt? De serie bevalt heel goed bij heel wat critici.

Centraal in de serie staat het weeskind en de kaartenmaker Alina Starkov. Zij blijkt over een buitengewone kracht te beschikken die het lot van de door oorlog verscheurde wereld waarin ze leeft zou kunnen veranderen.

RadioTimes: "Op een zekere manier, zou Shadow and Bone een nieuwe Game of Thrones kunnen zijn. Een serie die voor nieuwkomers moeilijk is om helemaal te volgen, maar die tegelijk minder rijk en meeslepend is dan fans van de boeken zouden verwachten."

IGN: "Het eerste seizoen weet veel van de duistere magie van young-adult fantasy te vangen, en schrikt er niet voor terug slimme veranderingen te maken in de oorsprongsverhalen van bepaalde personages, en zelfs in de volgorde van gebeurtenissen. Zelfs als de verhaallijnen van de twee boekenreeksen niet goed mengen."

Screen Rant: "Al met al is Shadow and Bone een opwindende fantasy-serie, met wat momenten van lichtheid verweven in het duister. Daardoor is het een onderhoudend televisieseizoen. Omdat het eerste seizoen een mix is van nieuwe en bekende verhalen, is er genoeg voor fans en nieuwkomers in het Grishaverse."

Variety: "Vaak is het verhaal van de Uitverkorene het minst interessant, omdat iedereen rond hen moet draaien zoals de planeten om de zon draaien. Dat is niet het geval met Alina, een heldin die net zo kwetsbaar als gewaagd overkomt."



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Creepy nieuwe afbeelding 'American Horror Story' seizoen 10
Series / Nieuws

Creepy nieuwe afbeelding 'American Horror Story' seizoen 10

Het nieuwste seizoen van de langlopende horrorserie wordt later dit jaar verwacht.

Een creepy nieuwe afbeelding van American Horror Story maakt ons opnieuw lekker voor het nieuwste seizoen. Ryan Murphy deelde de afbeelding via zijn Instagram-account. Je kunt de post hieronder checken.

Het nieuwste seizoen, dat de titel American Horror Story: Double Feature draagt, lijkt een nautisch thema te hebben, maar het is nog allemaal erg onduidelijk wat we kunnen verwachten.

Opvallende nieuwkomer
Wat we wel weten is dat vaste castleden zoals Evan Peters en Sarah Paulson zullen terugkeren voor de nieuwe afleveringen, en dat Home Alone-acteur Macauley Culkin is toegevoegd aan de cast als nieuwkomer.

Double Feature zou later dit jaar nog op het Amerikaanse netwerk FX verschijnen, en naar verwachting niet lang daarna naar Netflix in Nederland komen.

Overigens is het zo dat de serie nu al zeker is van in elk geval 13 seizoenen, dus fans van AHS kunnen hun hart ophalen!

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoopte je op een tweede seizoen van 'WandaVision'? Dan hebben we geen goed nieuws
Series / Nieuws

Hoopte je op een tweede seizoen van 'WandaVision'? Dan hebben we geen goed nieuws

WandaVision gaat geen tweede seizoen krijgen, zoveel is nu wel duidelijk.

Als je hoopte dat de serie WandaVision een tweede seizoen zou krijgen, hebben we slecht nieuws voor je. Marvel Studios heeft bekend gemaakt welke series het voor Emmy's wil laten nomineren.

Daaronder bevindt zich volgens IndieWire ook de serie WandaVision. Maar die is ingediend in de categorie miniseries. Daarmee komt er dus geen nieuw seizoen van de serie. Interessant genoeg geldt dat niet voor The Falcon and the Winter Soldier, die is ingediend in de categorie 'beste dramaserie'.

Passend bij de serie
"Die beslissing hebben we al gemaakt toen we de series lanceerden," vertelde producent Nate Moore. Daarmee is dus duidelijk dat er geen nieuw seizoen zal komen van WandaVision.

Maar dat is niet gek en past goed binnen de plannen van Marvel Studios. Dat liet al eens weten dat lang niet elke serie een nieuw seizoen moet gaan krijgen.

In plaats daarvan is het de bedoeling om te mixen en zowel miniseries als series met een tweede seizoen te maken. De serie WandaVision is in zijn geheel op Disney+ te zien. The Falcon and the Winter Soldier rondt vrijdag zijn eerste seizoen af.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lucifer'-acteur ontkracht een populaire fantheorie over het vijfde seizoen
Series / Nieuws

'Lucifer'-acteur ontkracht een populaire fantheorie over het vijfde seizoen

DB Woodside weet nu al een onthulling te doen die fans niet direct verwacht hadden.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De tweede helft van het vijfde seizoen van Lucifer, ook bekend als seizoen 5B, zal op 28 mei debuteren op Netflix. Fans krijgen dan te zien wat er te gebeuren staat met hun favoriete duivel, nu zijn vader God gearriveerd is op Aarde.

Het vijfde seizoen eindigde niet alleen met Lucifer die toegaf aan Chloe dat hij van haar houdt, maar ook met het plotselinge stoppen van de tijd. Daar hadden fans een bepaalde theorie over.

Theorie ontkracht
Sommige fans dachten dat Lucifer wellicht verantwoordelijk zou zijn voor het stoppen van de tijd. Dat zou hij ook in de hel kunnen en op Aarde is tot nu toe gebleken dat Amenadiel hooguit de tijd kon vertragen.

Maar nu reageert acteur DB Woodside op de verhalen. Hij 'ontkracht' de fantheorie dat het Lucifer was die de tijd tot stilstand bracht.



Waar sommige fans dus gedacht hadden dat het de angst en zenuwen van Lucifer zouden zijn geweest, die Chloe eindelijk vertelde hoe hij zich voelde, is dat dus niet direct het geval.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian' heeft gave 'Star Wars'-wezens in zijn derde seizoen!
Series / Nieuws

'The Mandalorian' heeft gave 'Star Wars'-wezens in zijn derde seizoen!

De serie The Mandalorian neemt weer een toffe wending als deze eenmaal verder gaat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het tweede seizoen van The Mandalorian eindigde met een grote knaller. Na een gedurfde missie om Grogu uit de klauwen van Moff Gideon te redden, kwam de bende vast te staan op de brug van het schip, waar ze aangevallen werden door een groep Death Troopers.

Al toen de serie bezig was met zijn tweede seizoen, maakten Lucasfilm en Disney+ bekend dat er een hele rits spin-offs aan zou komen. Nu horen we via The DisInsider dat de serie een Wookiee gaat introduceren in het derde seizoen.

Derde seizoen
De serie The Mandalorian zal in het derde seizoen vermoedelijk voor een deel draaien om de machtsstrijd tussen Bo-Katan en Din Djarin. Die zullen vechten om het Darksaber, maar ook over de toekomst van Mandalore.

Meer dan dat is niet bekend over het nieuwe seizoen, al stelt de site The DisInsider nu op basis van bronnen binnen de studio, dat we een Wookiee te zien krijgen.

Dat zou prima kunnen gezien het budget van de serie, en ook passen binnen het idee dat de serie om premiejagers draait. Wookiee's waren meermaals te zien als premiejagers in de franchise, dus waarom niet?

Het was lang de bedoeling dat het derde seizoen van The Mandalorian op 5 april zou beginnen met zijn opnames, maar de set is nu in gebruik door The Book of Boba Fett. Bovendien speelt hoofdrolspeler Pedro Pascal in juli in HBO-serie The Last of Us. Het derde seizoen laat dus vermoedelijk nog wel even op zich wachten.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: World Beyond' gaat iets heel fijns doen
Series / Nieuws

'The Walking Dead: World Beyond' gaat iets heel fijns doen

De serie The Walking Dead: World Beyond heeft ook plek voor oude bekenden!

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Scott Gimple is de baas van de hele Walking Dead-franchise. Volgens hem zitten er heel wat bekende gezichten aan te komen voor het tweede en laatste seizoen van de serie The Walking Dead: World Beyond.

De eerste tien afleveringen eindigden ermee dat Felix en Iris aan de slag gingen om Hope te redden van de Civic Republic en de CRM. De organisatie zit ook achter de verdwijning van Rick Grimes, evenals die van Heath. Het zou dus heel goed mogelijk kunnen zijn dat we een van hen gaan zien.

Bekende gezichten
"Het gaat echt over die verschillende werelden, die enorm verschillende werelden. We duiken dieper in de CRM, zoals al bleek uit de finale van het eerste seizoen," vertelde Gimple.

"We zullen misschien wat bekende gezichten zien, dat is goed mogelijk. Het draait om opgroeien. Dit is een serie met twee seizoenen, dus deze kinderen hebben een behoorlijk intense ervaring meegemaakt en moeten snel opgroeien. We zien hen tijdens deze tien afleveringen behoorlijk veranderen."

Dat wordt dus wat voor het aankomende tweede seizoen van de televisieserie! In Nederland is de show op Amazon Prime Video te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 3 meest teleurstellende seriefinales ooit gemaakt
Series / Nieuws

Dit zijn de 3 meest teleurstellende seriefinales ooit gemaakt

En nee, gek genoeg 'wint' Game of Thrones deze bijzondere wedstrijd niet.

Er zijn tien jaar verstreken sinds Game of Thrones van start ging. Hoewel de serie begon als een van de best ontvangen televisieseries, eindigde deze enorm controversieel

Reden genoeg voor de site OnBuy.com om 1.517 mensen te vragen welke eindes van televisieseries hen het meest teleurstelden. Het is een verwijzing naar het tegenvallende laatste seizoen van de serie Game of Thrones. Maar opvallend genoeg is het niet de slechtst ontvangen seriefinale.

Slechtste eindes
27,3 procent van de kijkers gaf aan dat LOST de meest teleurstellende finale had. Daarna kwam Game of Thrones, met 25 procent van de stemmen. Komedieserie How I Met Your Mother kreeg 17 procent van de mensen tegen zich.

Ook de series Sherlock, Prison Break en Dexter werden veel genoemd, maar schopten het niet tot de top drie.

Voor HBO geldt dat de Thrones-franchise groter dan ooit moet worden. Men zet in op in elk geval de spin-off House of the Dragon, die deze maand begint met de opnames en in 2022 te zien moet zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.