search
Netflix geeft in 2021 een bizar hoog bedrag uit aan nieuwe films en series
Series / Nieuws

Netflix geeft in 2021 een bizar hoog bedrag uit aan nieuwe films en series

De uitgaven van Netflix om maar met nieuwe content te kunnen komen worden steeds hoger.

Netflix is pas net begonnen als het aankomt op originele content. De streamingdienst blijft elk jaar miljarden besteden aan nieuwe films en series, om zich zo maar te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

In 2021 wordt het bedrag dat het bedrijf uitgeeft aan de productie van eigen content hoger dan ooit. In 2020 was het nog 11,8 miljard dollar, in 2019 iets meer met 13,9 miljard dollar. Maar in 2021 wordt het nog vele malen meer en is men van plan meer dan 21 miljard dollar uit te geven aan content.

Heel veel content
Netflix heeft vooral last van de coronapandemie, als gevolg waarvan de productie van heel wat films en series vertraging heeft opgelopen. Mede daardoor vielen de releases vorig jaar tegen en komen er dit jaar ook minder nieuwe films en series uit dan men oorspronkelijk gepland had.

Dit jaar geeft Netflix in elk geval hoge bedragen uit aan series als Stranger Things en Shadow and Bone, evenals aan films als Red Notice en Army of the Dead.

En dan is er nog content die Netflix aankomt. Zo heeft het bedrijf zich recent nog gecommitteerd aan de productie van 2 vervolgen op de film Knives Out, waarvoor het 450 miljoen dollar betaalde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen